Южна Италия - Пулия, 2019

Южна Италия - Пулия, 2019

Програма

ДЕН 1. София – Бари – Порто Чезарео

Отпътуване от Терминал 1 на летище София с директен полет на авиокомпания „Wizz Аir“ в 12:45 ч. Кацане на летището в Бари в 13:10 ч. Пешеходна разходка в историческия център на града (включена в цената). Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 2. Алберобело и Локоротондо
Закуска. Време за плаж и забавления. Вечеря. Нощувка.

Туристическа програма по желание и предварителна заявка: целодневна екскурзия до Алберобело и Локоротондо с дегустация на ликьор и местни сладки.
Пешеходна разходка в града на трулите – Алберобело, с включена дегустация на ликьор и местни сладки. Трулите са специфични постройки, наследили праисторическа строителна традиция. Състоят се от цилиндрична основа със стени, дебели до 1 м, и конусовиден покрив от варовикови плочи на няколко пласта. Макар че са градени без всякаква спойка, те са оцелели и до днес. Най-изумителен е градският музей „Територио“, който е съставен от 10 трули, обединени в едно, и представя историята на трулите и техните обитатели. Катедралата на градчето е посветена на светците Козма и Дамян и се отличава с неокласическата си фасада от 18 в. В близост до главния площад се намира църквата „Санта Лучия“ от началото на 19 в.

Посещение на Локоротондо – пешеходна разходка из улиците на гинесовия рекордьор за най-много букви „о“ в името. Странното име, което означава „кръгло място“, произлиза от също толкова интересния исторически център с кръгла форма. Локоротондо е известен още като „Град на балконите“ и като една от 36-те най-красиви общини в Италия. Тук не само къщите си имат номера, но и всеки балкон е номериран.
Входна такса за Музея на трулите в Алберобело: 3 EUR.

ДЕН 3. Лече – Отранто

Закуска. Време за плаж и забавления. Вечеря. Нощувка.

Туристическа програма по желание и предварителна заявка: целодневна екскурзия до Лече и Отранто.

Лече е известен като „Флоренция на Пулия“ заради съхраненото богатство от шедьоври на архитектурата и изкуството, където сред хармоничната смесица от стилове преобладава бароковата архитектура. Интересни забележителности в Лече са катедралата „Успение Богородично“, Епископският дворец, църквата „Богородица на благодатта“, градската крепост, областният музей, римският театър и колоната на св. Орондзо, подарена от град Бриндизи в чест на покровителя на Лече. По време на разходката се спира на площада пред катедралата и при църквата „Свети кръст“.

Разглеждане на Отранто, където можете да се потопите в южняшката атмосфера на Италия. През античността оттук е минавал един от главните пътища на Римската империя и градът е служил като изходен пункт за настъпление към Балканите. Добре запазен е средновековният арагонски замък, увековечен в първия готически роман в историята „Замъкът на Отранто“ на английския писател Хорас Уолпоул. Емблематична е катедралата „Благовещение“, в която се съхранява една от най-красивите подови мозайки от Средновековието, както и колони, за които се смята, че са донесени от храма на Минерва. Пешеходна разходка в историческия център на Отранто с посещение на катедралата с една от най-красивите подови мозайки от Средновековието.

ДЕН 4. Матера

Закуска. Информационна среща. Време за плаж и забавления. Вечеря. Нощувка.

Туристическа програма по желание и предварителна заявка: целодневна екскурзия до Матера.
Матера е обект от световно значение под закрилата на ЮНЕСКО. Началото си води от времето на палеолита, когато първите му обитатели заселват естествените пещери в каньона на река Гравина. Векове наред разширяват жилищата си т. нар. „саси“, като дълбаят навътре в скалата или изграждат каменни предверия за стъпаловидно разположените си убежища. Условията на живот в сасите не се променят, докато в началото на 50-те години на 20 в. италиански интелектуалци апелират за правителствена намеса. С държавно финансиране на живеещите в пещерите са предоставени съвременни жилища. Античната част на града остава необитаема и хората я наричат Мъртвия град. „Мъртвият“ период продължава, докато киното не започва да се интересува от Матера. Днес изоставените някога саси заживяват отново като магазини, ресторанти, енотеки, дори и като луксозни хотели. Пешеходна разходка в историческия център.
Входна такса за скалните църкви: от 2,50 до 6 EUR.
Вечеря. Нощувка.

ДЕН 5Нардо – Галиполи – Санта Мария ди Леука

Закуска. Време за плаж и забавления. Вечеря. Нощувка.

Възможност за целодневна екскурзия Нардо, Галиполи и Санта Мария ди Леука. 
Нардо получава статут на град през 1952 г. В продължение на векове е бил византийски център, а през 1497 г. се превръща в основен културен център на Саленто с изграждането на университети и академии. Старият град на е богат дворци, църкви и параклиси. По време на пешеходната разходка се посещава катедрала „Успение Богородично“, построена около 1080 г.
Пешеходна разходка в историческия център на Галиполи. Градът поразително напомня на Несебър със своя модерен град, който е свързан със запазената стара част чрез мост. Основан от месапите и развивал се като военно средище и търговско пристанище по време на Римската империя и Средновековието, Галиполи постига своя икономически разцвет през 16 в., когато става най-големият пазар за зехтин в Средиземноморието. Все още могат да се видят подземните преси за извличане на маслиново масло, което преди откриването на петрола се е ползвало като гориво. Днес на интерес се радва византийската крепост от 13 в., която е преустройвана от арагонците, за да придобие днешния си вид. Един от най-загадъчните обекти в града е Гръцкият фонтан, смятан някога за най-стария в Италия, с неизяснена датировка и до днес.
Посещение на светилището на Финибус Тера в Санта Мария ди Леука, известно като „Светилище на края на света“. Любопитно е, че на другия край на Стария свят – на северозападния край на Британия, съществува светилище със същото име.

ДЕН 6. Остуни и Мартина Франка

Закуска. Време за плаж и забавления. Вечеря. Нощувка.

Възможност за целодневна екскурзия до Остуни и Мартина Франка.
Остуни, често наричан "Белият град",
е известен с производството на вино, висококачествен зехтин и с характерната архитектура в бяло. Създаден през неолита, подобно на едър диамант в предиталианската си история, Остуни преминава от едни ръце в други средно веднъж на всеки сто години. Пешеходна разходка в историческия център на града. Днес най-забележителни за посещение в Остуни са катедралата "Успение Богородично", епископският дворец и множеството запазени дворци на аристократични фамилии. До началото на второто хилядолетие катедралата е функционирала като православна църква, а през 13 в. Фридрих II я превръща в католическа. След като пострадала при земетресение през 15 в., църквата е построена наново в готически стил. Свободно време.
Посещение на Мартина Франка – очарователен град в провинция Таранто, известен със своята добре запазена стара част. Пешеходна разходка в историческия център с дегустация на капоколо, салам и вино. Историческия център на Мартина Франка все още е ограден от крепостни стени, прекъснати от забележителни барокови порти. Сградите в него също се отличават със своята барокова архитектура – базиликата "Св. Мартин" със статуята "Св. Мартин и просякът" на фасадата, готическата църква "Св. Антонио" от 15 в. с добавени барокови елементи, дворци с красиви лоджии с перила от ковано желязо. Дворецът на дожите от времето, когато градът е самостоятелно херцогство, гледа към най-големия площад в стария град "Пиаца Рома". Свободно време.

ДЕН 7. Порто Чезарео
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 8. Порто Чезарео – Бари – София

Закуска. Напускане на хотела. Трансфер до летището в Бари. Отпътуване за България в 13:40 ч. Кацане на летище София в 15:55 ч


*Полетна информация:
София – Бари (W6 4369) – 12:45 – 13:10
Бари – София (W6 4370) – 13:40– 15:55

Цени

Дати заминаване Пакетна цена на човек в Двойна стая в лева

ЕСЕН 2019

01.09 - 08.09.2019

няма места

1024.00 лв.
08.09 - 15.09.2019 1014.00 лв.
15.09 - 22.09.2019 994.00 лв.
22.09 - 29.09.2019 984.00 лв.
29.09 - 06.10.2019 899.00 лв.
06.10 - 13.10.2019 869.00 лв.

ОТСТЪПКИ:

 • Отстъпка за допълнително легло в двойна стая: 40 лв.
 • Отстъпка за дете от 2 до 11 г.: 120 лв
 • Деца под 2 години заплащат само такса за полета в размер на 100 лв.

ДОПЛАЩАНИЯ:

 • Единична стая: 275 лв. (подлежи на потвърждение след заявка, поради високата заетост на хотела)


*Начини на плащане – 30 % в момента на записването и останалите 70 % до 45 дни преди датата на пътуването. Заплащането може да стане по банков път, в брой или с кредитна/дебитна карта.


Цените включват

 • Самолетен билет за директен полет София - Бари - София на авиокомпания "Wizz Air" с включени летищни такси Чекиран багаж до 20 кг. и малък ръчен багаж в самолета
 • Трансфер летище - хотел - летище
 • 7 нощувки на база полупансион (с включени 1/4 л. вино и 1/2 л. вода по време на вечерята) в стандартни стаи с балкон или тераса в хотел "Conchiglia Azzurra" 4* или подобен в Пулия;
 • Включена пешеходна обиколка на Бари с български водач
 • Wi-Fi в общите части на хотела и в стаите
 • Чадър и два шезлонга на плажа (при наличност)
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина" от ЕВРОИНС с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR

Цените не включват

 • Туристическа такса: 1 евро на ден на човек. Заплаща се на рецепция в хотела.
 • Допълнителни екскурзии:
  • Целодневна екскурзия до Лече и Отранто на български език - 89.00 лв.;
  • Целодневна екскурзия до Алберобело и Локоротондо на български език - 99.00 лв.;
  • Целодневна екскурзия до Остуни и Мартина Франка на български език - 89.00 лв.;
  • Целодневна екскурзия Галиполи, Нардо и Санта Мария ди Леука на български език - 89.00 лв.;
  • Целодневна екскурзия до Матера на български език - 104.00 лв.;
  • Пакет от 4 екскурзии: Алберобело и Локоротондо+Матера+Нардо,Галиполи и Санта Мариа ди Леука+Лече и Отранто се намалява - 338.00 лв.
 • Разходи от личен характер;
 • Входни такси за музеи, обекти и прояви по време на екскурзиите и други, посещавани по желание;
 • Препоръчваме ви застраховка "отмяна на пътуване"!
 • Доплащане за застраховка за възрастни от 70 до 75 г.: 5 лв за 8 дни; от 76 г. нагоре: 25 лв за 8 дни;

*ОТСТЪПКА -50% за цените на допълнителните екскурзии за деца от 2 до 11.99 год. възраст!

** Записването на допълнителните екскурзии от България става най-късно до 14 дни преди датата на отпътуване.

Съгласно чл.80 от ЗТ за вярна и актуална информация се счита, получената в офисите на Фреш Холидей!

Описание на хотела:
Хотел Conchiglia Azzurra Hotel & Spa 4* в Порто Чезарео е на минута пеш от плажа. Намира се пред пешеходната пътека, която води до неговия собствен плаж. Хотелът разполага с бар с веранда на брега на морето и модерен Спа център със сауна и хидромасажна вана. Осигурен е и безплатен Wi-Fi интернет. Предлагат се масажи и други процедури в уелнес центъра, който включва и душове, турска баня, фитнес зала и солариум.

Стаите в х-л Conchiglia Azzurra са в светъл десен и обзаведени с мебели от светло дърво. Те са климатизирани и разполагат с плоскоекранен ТВ и минибар, баня със сешоар и тоалетни принадлежности.

Информация
Налична оферта
Оферта номер: 705 Вид транспорт: Самолет Период: 8 дни / 7 нощи Маршрут: София - Бари - Пулия - Бари - София Дата: ЕСЕН 2019: 01.09 - 08.09, 08.09 - 15.09, 15.09 - 22.09, 22.09 - 29.09, 29.09 - 06.10 Цена от: 869,00 лв.
Запитване за цена
Напишете следния код

Други примамливи предложения

© 2014 - 2017 Фреш Холидей - почивки, екскурзии, хотели, билети, рент-а-кар, туристическа агенция София, туристическа агенция Варна

Фреш Холидей - почивки, екскурзии, хотели, билети, рент-а-кар, туристическа агенция София, туристическа агенция Варна