Южна Италия - Неапол, Соренто, Капри, Амалфи, Помпей – 2022

Южна Италия - Неапол, Соренто, Капри, Амалфи, Помпей – 2022

Програма

ДЕН 1.

Отпътуване от Терминал 1 на летище София с директен полет на авиокомпания "Wizz Аir" в 14:15 ч. Кацане на летището в Неапол в 14:55 ч. Трансфер до Соренто. Настаняване в хотела. Информационна среща в лобито на хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 2.

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
Възможност за целодневна екскурзия до о-в Капри (ок.8ч.). Отпътуване с ферибот до Капри - един от най-прочутите острови в света: комбинация от разкошна средиземноморска природа, луксозния живот на императори, творци и ценители на морски авантюри, един от най-скъпите курорти в Европа. Богата туристическа програма с местен екскурзовод на български език с посещение на градчетата на острова – Анакапри и Капри. В Анакапри, ще се насладите на прекрасните, спиращи дъха гледки от панорамните тераси, ще видите "финикийските стълби" – единственият път свързващ двата града на острова в миналото; ще можете да посетите вилата с градината на прочутия шведски лекар Аксел Мунте, или да се насладите на майоликата в църквата "Сан Микеле"; да се изкачите с лифт до най-високата точка на острова - "Слънчевия връх" или да се потопите в атмосферата на острова като се разходите по живописните улички на града изпълнени с местни лукс бутици с реномирани ленени дрехи и сувенири. Традиционна почерпка с най-прочутия ликьор на Италия- Лимончелло, изобретен преди столетия тук. Капри– административния център на острова, кокетно обгръща с атмосферата на старинните малки улички с луксозните дизайнерски бутици, както и прочутия площад "Умберто I", майоликовата камбанария, кметството, градчето завършва при манастира Картузия с градините "Август", от където се открива прекрасна панорама на извиващата се змиевидно надолу "Вия Круп". Градчето предлага възможност за романтичен тур с корабче на прочутите скали "фаральони" и енигматичните лазурносини води на морски бряг. Завръщане с фериобот при Соретно. *На място се заплащат входните такси за вила "Сан Микеле" (10 EUR на турист), църквата "Сан Микеле" (2 EUR на турист), атракции като лифт и корабче. Посещението на острова зависи от морските условия, но се провежда независимо от климатичните условия.


ДЕН 3.

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
Възможност за целодневна екскурзия (ок.8ч.) до Неапол - столицата на Южна Италия със своята трихилядна история, грандиозно разположен на едноименния залив на Кампания с магнетични панорами и към прочутия силует на кратера на Везувий. Градът пулсира и гостоприемно кани на шармантна разходка сред изящните древногръцки и древноримски скулптури, мозайки и фрески, внушителни средновековни замъци, ренесансови барокови дворци на могъщи аристократи, изящни църкви, либърти вили, галерии с модерно и съвременно изкуство. От колоритните вековни улици, до шармантния променад и елегантни площади, с дъх на прочутите сладолед и пица, паста с морски дарове и безкрайно много бутици на дизайнери, занаятчии, традиционни вериги магазини, до елегантните салони за автентично кафе наполетано. Юнеско монумент. Панорамна обиколка на едни от най- известните забележителности и изгледи, пешеходен тур на историческия квартал Санта Лучия, кметството, вия "Толедо", пл. "Дел Плебишито" с кралския дворец и Кралската Опера Сан Карло, галерия "Умберто". Следобед изкуствоведска беседа на един от най-значимите музей в света - Националния Археологически музей, с най- голямата в света колекция на античното римско изкуство. *На място се заплаща входна такса за Националния археологически музей (15 EUR на турист). 

ДЕН 4.

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Възможност за целодневна екскурзия "Крайбрежието на Амалфи" (ок.8ч.). Екскурзията започва с прекосяване на планините над Соренто и спускане по живописното Амалфитанско крайбрежие, от където се открива прочутата панорама над Позитано. Скалистото крайбрежие със смарагдово зелените води на морето са монумент на Юнеско. Посещение на Амалфи – една от трите перли на крайбрежието, разположена на северния бряг на Салернитанския залив. Посещение на Катедралата "Св.Андрей", в чиято крипта се пазят мощите на апостола. Свободно време за обяд. Отпътуване към Равело – градчето символ на световен музикален фестивал, но преди всичко известен с градината на средновековната вила Руфоло: най-красивата тераса с приказен изглед към морската шир. *На място се заплащат входните такси за катедралата в Амалфи (3 EUR на турист) и вила Руфоло в Равело (7 EUR на турист).

 

ДЕН 5.

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка. 

Възможност за целодневна екскурзия "Помпей и Везувий" (ок.8ч). Изкуствоведска програма на античния Помпей с местен екскурзовод. Няма нито един друг град в света така добре запазен от античността до наше време и не случайно е най-посещавания археологически комплекс на планетата, монумент на Юнеско. Единствения в света, уникално оцелял цял град, след изригване на вулкан; с разкошно запазени, сгради, в които са съхранени декорации, стенописи, мозайки... Перфекто запазените улици, чешми, площади, занятчииски работилници, градини, като "машина на времето" ни отвеждат в реалността на Римската империя. Величествена епопея за императори, патриции, римска архитектура и дизайн, културата на античното римско общество. Екскурзията продължава с автобус към подножието на вулкана "Везувий" - действащ вулкан в континентална Европа, откъдето се продължава пеша по кратера, от чийто тераси се открива величествен изглед в гърлото на вулкана, както и над целия залив. *На място се заплащат входните такси за Помпей (16 EUR на турист) и Везувий (10 EUR на турист). Посещението на вулкана и кратера зависи изцяло от климатичните и вулканологичните условия. 

ДЕН 6.

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка. 

 

ДЕН 7.

Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Възможност за полудневна екскурзия до Позитано (ок.4ч.) - един от най-красивите и популярни курорти в Италия. Градчето предлага незабравима наслада за окото със своите цветни и живописни пейзажи. Красотата му е възпявана от векове, което превръща посещението на курортното градче в романтично изживяване. Свободно време в Позитано за самостоятелно разглеждане на романската църква "Успение Богородично" от 13 век, където се съхранява чудотворна икона на византийски художник. Възможност за отдих на плажа на Позитано.

ДЕН 8.

Закуска и напускане на хотела.
Трансфер до летището в Неапол. Отпътуване за България в 15:30 ч с директен полет на авиокомпания "Wizz Аir". Кацане на летище София, Терминал 1 в 18:05 ч.

*Минимален брой туристи, необходим за осъществяване на екскурзията – 30 човека
 
Полетна информация: АК Wizz air
София – Неапол – 14:15 – 14:55
Неапол – София – 15:30 – 18:05
 

*Забележка: Възможна е промяна на часовете на полетите от страна на авиокомпанията.

Цени

Дати на заминаване

Цена на човек В ДВОЙНА СТАЯ

ПРОЛЕТ 2022

22.04 - 29.04

/Великден/

1159 лв.

2 свободни места

29.04 - 06.05

1159 лв. 

няма места

06.05 - 13.05

1189 лв. 

няма места

13.05 - 20.05

1189 лв. 

няма места

20.05 - 27.05

1199 лв.

няма места

27.05 - 03.06

1209 лв.

няма места

03.06 - 10.06

1209 лв. 

няма места

10.06 - 17.06

1219 лв.

1 свободно място

17.06 - 24.06

1219 лв.

няма места

24.06 - 01.07

1219 лв.

няма места

ЕСЕН 2022

26.08 - 02.09

1219 лв.

02.09 - 09.09

1199 лв.

09.09 - 16.09

1179 лв.

16.09 - 23.09

1179 лв.

23.09 - 30.09

1169 лв

30.09 - 07.10

1159 лв.

07.10 - 14.10

1149 лв.

ОТСТЪПКИ:

 • Отстъпка за допълнително легло в двойна стая: - 35 лв.
 • Отстъпка за дете от 2 до 7.99 г., настанено с 2-ма възрастни в Двойна стая: - 180 лв

 

ДОПЛАЩАНИЯ:

 • Единична стая - 350 лв. Поради високата заетост на хотела единичната стая ще бъде на заявка потвърждение!

 

Начини на плащане: 

- Депозит в размер на 20 % от пакетната цена
- Доплащане - до 45 дни преди датата на отпътуване.

Заплащането може да стане по банков път или с кредитна/дебитна карта.

Условия за анулация:

- при отказ до 18:00 часа на 1-вия работен ден, следващ деня, в който е сключен договора – 0% от крайната цена на пакета;
- при отказ след 18:00 на 1-вия работен ден за Туроператора, следващ деня, в който е сключен Договора до 31.12.2021 - такса от 100 лв. за всеки отказал се от Договора за административни разходи;
- при отказ от 01.01.2022 до 45-ия ден включително преди датата на заминаване – 20% от крайната цена на пакета;
- при отказ от 44-ия до 30-ия ден включително преди датата на заминаване – 30% от крайната цена на пакета;
- при отказ от 29-ия до -15-ия ден включително преди датата на заминаване – 75% от крайната цена на пакета;
- при отказ от 14-ия ден преди датата на заминаване до деня на заминаване, включително при неявяване за заминаване в определеното време и място – 100% от крайната цена на пакета.


Цените включват

 • Самолетен билет за директен полет с авиокомпания "Wizz Air" София - Неапол - София с включени летищни такси;
 • Чекиран багаж до 20 кг. и ръчен багаж до 10 кг. (40 x 30 x 20 см); 
 • 7 нощувки в стандартни стаи без балкон на база полупансион /закуска и вечеря/ с включени 1/4 вино и 1/4 вода в хотел Panorama Palace 4* (или подобен) в Мета ди Соренто; 
 • Трансфери летище - хотел - летище;  
 • Aсистанс на български език по време на целия престой;
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR и покритие Covid-19
 • Напитка за "добре дошли"

Цените не включват

 • Туристическа такса: 2 EUR на турист за нощувка (заплаща се от туристите на рецепцията на хотела при настаняване) в Соренто.
 • Разходи от личен характер; 
 • Доплащане за застраховка за възрастни от 70 до 75 г.: 5 лв за 8 дни; от 76 г. нагоре: 25 лв за 8 дни.
 • Входни такси за посещаваните обекти
 • Препоръчваме ви застраховка "отмяна на пътуване с покритие Covid-19" - сключва се в срок до 3 календарни дни след подписване на договор и заплащане на депозит!
 • Допълнителни услуги и екскурзии по програмата:
  • Целодневна екскурзия до остров Капри с местен екскурзовод на български език (входните такси за вила "Сан Микеле" - 10 EUR, църквата "Сан Микеле" - 2 EUR) се заплащат допълнително на място) - 95 EUR/ 186 лв.
  • Целодневна екскурзия "Крайбрежието на Амалфи" с местен екскурзовод на български език (входните такси за Катедралата в Амалфи - 3 EUR и вила Руфоло в Равело - 7 EUR се заплащат допълнително на място) - 49 EUR/ 96 лв.
  • Целодневна екскурзия до Неапол с местен екскурзовод на български език (входната такса за Националния археологически музей - 15 EUR се заплаща допълнително на място) - 45 EUR/ 88 лв.
  • Целодневна екскурзия "Помпей и Везувий" с местен екскурзовод на български език (входните такси за Помпей - 16 EUR и Везувий - 12 EUR се заплащат допълнително на място) - 53 EUR/ 104 лв.
  • Полудневна екскурзия до Позитано с местен екскурзовод на български език – 35 EUR/69 лв.

*Пакет от 4 екскурзии: Неапол; Остров Капри; Помпей и Везувий; Крайбрежието на Амалфи - със специална цена от 215 €/ 420 лв при записване и заплащане от България, на място цената е по-висока!

- Допълнителните екскурзии се провеждат на български език при минимум 25 записани туристи

- Дните на провеждане на допълнителните екскурзии подлежат на препотвърждение от местния представител

- Записването на допълнителните екскурзии от България става най-късно до 14 дни преди датата на отпътуване

Съгласно чл.80 от ЗТ за вярна и актуална информация се счита, получената в офисите на Фреш Холидей!

Хотел Panorama Palace 4* се намира в Meta di Sorrento, разположен само на няколко минути път от плажа на Мета. Местоположението на хотела осигурява лесен достъп до известни места като центъра на Соренто и Прочида, крайбрежието на Амалфи и островите Иския и Капри.

Изхранването на туристите ще бъде в ресторанта на хотела, на об. полупансион (с 1/4 вино и вода за вечеря).


Всички стаи в хотела са със самостоятелна баня и са оборудвани с климатик и сателитна телевизия. Хотелът разполага с открит басейн и джакузи. На гостите на хотела са на разположение слънчева тераса, от която се открива гледка към залива на Соренто, панорамен бар, ресторант и паркинг за гостите на хотела.

https://www.hotelpanoramapalace.it

Информация
Налична оферта
Оферта номер: 1903 Вид транспорт: Самолет Период: 8 дни / 7 нощи Маршрут: София – Неапол – Соренто – о-в Капри – Неапол – Помпей и Везувий – Амалфи – Позитано – София Дата: Пролет 22.04 - 24.06.2022 и Есен 26.08 - 07.10.2022 Цена от: 1 149,00 лв.
Запитване за цена

Други примамливи предложения

Почивка в Сицилия 2022
Почивка в Сицилия 2022
Цена на човек от: 1 079,00 лв. ПРОЛЕТ 2022: 30.04 – 07.05, 21.05 – 28.05, 28.05 – 04.06, 04.06 – 11.06, 11.06 – 18.06, 18.06 – 25.06, 25.06 – 02.07, 02.07 – 09.07, ЕСЕН 2022: 27.08 – 03.09, 03.09 – 10.09, 10.09 – 17.09, 17.09 – 24.09, 24.09 – 01.10, 01.10 – 08.10, 08.10 – 15.10,
Самолет

© 2014 - 2022 Фреш Холидей - почивки, екскурзии, хотели, билети, рент-а-кар, туристическа агенция София, туристическа агенция Варна