Почивка в Кампания 2022

Почивка в Кампания 2022

Програма

ДЕН 1.

Полет София-Неапол на авиокомпания Wizz Air. Трансфер от летището на Неапол до Бая Домиция. Настаняване в избрания хотел. Свободно време. Информационна среща с представителя за хотела в лоби бара. Вечеря. Нощувка. 

ДЕН 2.

Закуска. Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание:

 • Неапол – целодневна екскурзия /88 лв. за възрастен; 45 лв. за дете 2-11.99г./
   

Неапол – град с история на повече от 2700 години, микс от различни епохи и култури, красиво разположен в Неаполитанския залив, с невероятна панорама към огнедишащия Везувий. Автобусна и пешеходна обиколка с местен екскурзовод на града, известен с древната история, изкуство, музика и гастрономия. Възможност за фотосесия на хълма Позилипо. По време на тура ще видите Централния площад – Пиаца Плебешито, църквата Сан Фердинандо ди Паоло и Св. Франциско, Театро ди Сан Карло – най-старата опера в Италия, която в продължение на два века е била център за любителите на музиката в Европа, замъка Кастел дел Ово (Замъка яйце), галерията ”Умберто I” и Aнжуйския замък (без вкл. входни такси). Свободно време, за да опитате най-вкусната пица – неаполитанската, в легендарния ресторант „Да Микеле”, където е направена първата пица „Маргарита”; да посетите известното Гранд кафе „Гамбринус”, отворило врати през 1860г., посещавано от кралските особи, за да се любувате на разкошния интериор, пиейки неаполитанско кафе; да се разходите по търговската улица Виа Сан Григорио Армено в стария град и да се насладите на шопинга. Трансфер до хотела.

Цената включва: трансфер, екскурзоводска беседа на български език.

Цената не включва: Разходи от личен характер. Слушалки по време на тура – 3 евро на човек. 

ДЕН 3.

Закуска. Свободно време за плаж или допълнителна екскурзия по желание:

 • Помпей и Везувий - целодневна екскурзия /147 лв. за възрастен; 72 лв. за дете 2-11.99г./
   

Помпей и Везувий – вулканът, изригнал през 79г., е разрушил някогашния процъфтяващ античен град, но вулканичната пепел е съхранила за потомците и до днес богатите домове с невероятни фрески и мозайки, термални комплекси, вили, храмове и театри. Посетителите могат да си представят как са живели в онази далечна императорска епоха. Съхранени са Храмът на Аполон, Базиликата, Форумът, пазарът, храмът на Веспасиан, храмът на Юпитер, термите, храмът на Фортуна Августа, термопилите, водопроводът, улицата на Изобилието, Големият театър, казармата на гладиаторите и много др. Екскурзията продължава с автобус към подножието на вулкана Везувий – висок 1281м. Това е най-високата планина в Кампания и единственият действащ вулкан в континентална Европа. Изкачването до кратера на вулкана е пеша. Трансфер до хотела.

Цената включва: трансфер, екскурзоводска беседа на български език. входни такси за посещаваните обекти.

Цената не включва: Разходи от личен характер. Слушалки по време на тура – 3 евро на човек 

Препоръчителни са леки връхни дрехи и удобни обувки за изкачването до кратера на вулкана! 

ДЕН 4.

Закуска. Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание:

 • Соренто - целодневна екскурзия /140 лв. за възрастен; 68 лв. за дете 2-11.99г./
   

Отпътуване за Соренто и пешеходна обиколка на едно от най-очарователните градчета в Италия, разположено на върха на един полуостров с незабравима гледка към Неаполитанския залив и Везувий. По време на разходката се разглеждат църквата Св. Антонино и панорамната площадка в градската градина. Свободно време. Интерес за посетителите на града представляват централният площад Пиаца Тасо, Катедралата, датираща от 14 век, манастирът Сан Франциско. Няма как да се пропусне и централната търговска улица Сан Цезаро.

Цената включва: Трансфер, екскурзоводска беседа на български език.

Цената не включва: Разходи от личен характер. Слушалки по време на тура – 3 евро на човек.

Препоръчителни са леки дрехи, удобни обувки 

ДЕН 5.

Закуска. Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание:

 • Позитано и Амалфи - целодневна екскурзия /157 лв. за възрастен; 78 лв. за дете 2-11.99г./
   

Отпътуване рано сутринта с автобус за Салерно, откъдето групата се качва на корабче за незабравима екскурзия, разкриваща спиращи дъха гледки – една очарователна смесица от море, внушителни отвесни скали и пасторални градчета. Първата спирка по маршрута е в Позитано - най-западният и един от най-пъстрите и елегантни градове на Амалфийското крайбрежие. Построен почти вертикално върху скалите, той е сякаш надвиснал над водата и може би не случайно легендите разказват, че е основан от самия бог на морето – Посейдон.  Свободно време около 1 час в центъра на града с възможност за разходка по тесните улички или за чаша кафе в някое от многобройните кафенета на крайбрежната улица.

Качване на корабчето и отпътуване към Амалфи – живописно морско градче с изключително историческо значение, дало името на цялото крайбрежие. Покровителствано е от Сант’Андреа Апостоло – един от дванадесетте апостола, който тръгва след Христа. Пешеходна разходка в централната част, където се намира катедралата Св. Андрей от IX век, чиято фасада е декорирана с модерна мозайка на Доменико Морели. Свободно време около 3 часа с възможност за и обяд.

Отпътуване с корабчето обратно към пристанището на Салерно. По време на пътуването се откриват прекрасни гледки към крайбрежието на малките градчета Атрани, Минори, Майори, Сетара. От Салерно се отпътува към Бая Домиция с автобус.

Цената включва: трансфер и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва: Разходи от личен характер. Слушалки по време на тура – 3 евро на човек.

Препоръчителни са леки дрехи, удобни обувки. 

ДЕН 6.

Закуска. Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание:

 • Остров Капри – целодневна екскурзия с опции по желание за посещение на Анакапри или разходка с лодка. /176 лв. за възрастен; 88 лв. за дете 2-11.99г./
   

Трансфер до пристанището в Неапол, където с ферибот се отпътува до известния остров Капри, привличал в миналото си римските императори, запазил очарованието и славата си до днес, мечта за много пътешественици. От пристанището на острова се използва фуникуляра за изкачване до град Капри. По време на пешеходната разходка в града се разглежда църквата Свети Стефан и градините на император Август. Живописните гледки, скалистите морски брегове и очарователните спираловидни пътища, откриващи спираща дъха панорама, са подплатени с исторически факти и културни доказателства. Обгърнат в мистерия природен феномен са скалите Фаралиони – варовикови скали в морето. На главния площад на Капри „Умберто I” има кафенета, барове, магазини, оживено място за срещи и развлечения.

 1. Посещение на Анакапри (екскурзовод на български език, само при предварителна заявка от България); /40 лв. възрастен/дете/
  Изкачване до град Анакапри с минибус. Разглеждане на Villa San Michele с включена входна такса. Вилата е била мечтания дом за шведския физик Аксел Мунте, който казва „Домът ми трябва да е отворен за слънцето, вятъра и гласа на морето, точно като Гръцки храм, и светлина, светлина, светлина на всякъде“. Свободно време. Тук се намира най-високата точка на остров Капри – Monte Solare, 586 м.н.в. От върха се открива великолепна гледка към целия остров и безкрайната морска шир. За изкачване до там е необходимо да се ползва лифт. 

Или

Разходка с лодка (само при предварителна заявка от България); /36 лв. възрастен/дете/
Преживяването в Капри би останало непълно, ако не отделите един час за разходка с лодка из Средиземно море, където да видите тюркоазеносините води, спиращите дъха гледки към малките заливи и изумителните пещери. Разходката включва пълна обиколка на острова без посещение на Синята пещера Blue Grotto.

Продължителност около 1 час.

В цената са включени входни такси за посещаваните обекти и билет за фуникуляра

Цената не включва: билет за лифта до Мonte Solare – 12 eвро. Слушалки по време на тура – 3 евро на човек.

Препоръчителни са леки дрехи, удобни обувки, шапки, слънцезащитни кремове! 

ДЕН 7.

Закуска. Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии по желание:

 • Гаета и Сперлонга - полудневна екскурзия /68 лв. за възрастен; 33 лв. за дете 2-11.99г./
   

Гаета е пристанищно градче, разположено на брега на Тиренско море, на разстояние около 40 км. от Бая Домиция, в посока Рим. Пешеходната разходка започва с изкачване на хълма Монте Орландо, част от природния парк „Ривиерата на Одисей”, където се намира свещено място за християните, наречено „Монте спаката” – разцепената планина. Религиозният комплекс включва манастир, бароковата църква „Св. Тринита”, датираща от 17 век, свещената алея с майолики, пресъздаващи пътя на Христос до Голгота. Тук може да се види и малък параклис от 14 век, построен в скалите. Посещението на града включва и старата част на Гаета с впечатляващата църква „Св. Анунциата” от 14 век, в която може да се види един от най-старите неаполитански органи и „Златния параклис”. Свободно време за сувенири и кафе. 

Отпътуване към Сперлонга, разположена на 10 км. от Гаета. Преминава се покрай красиви плажове и малки заливи. Посещение на Археологическия музей на Сперлонга, за който туристите ще получат предварително информация какво ще видят в музея, свързано с историята за пребиваването на император Тиберий, за вилата и пещерата му. По желание се влиза в музея (срещу допълнително закупен билет), където има достъп до разкопките и пещерата, която е непосредствено до морето и плажа на Сперлонга. Разглеждане на центъра на градчето, където е градският площад и кметството. Разходка из тесни, живописни улички, край църквата от 12 век, която обаче е затворена за посещение. Тук може да се види и една от емблемите на Сперлонга – наблюдателната кула Труля. Свободно време (около 1:30ч.) за разходка и обяд. 

Цената включва: трансфер, екскурзоводска беседа на български език.

В цената не е включен: билет за археологическия музей в Сперлонга – 5 евро/човек. 

Доплащане за Златния параклис и Катедралата в Гаета – 2 евро/човек. 

ДЕН 8.

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер от Бая Домиция до летището в Неапол. Полет Неапол-София на авиокомпания Wizz Air. 

*Минимален брой туристи, необходим за осъществяване на екскурзията – 80 човека
**Срок за уведомление при недостиг на минимален брой туристи за ексурзията: 21 дни преди датата на отпътуване.

 
Полетна информация:
София – Неапол – 20:40 – 21:20
Неапол – София – 17:30 – 20:05

Цени

ЦЕНИ РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ЗА СЕЗОН 2022 до 10.12.2021! 

Пакетна цена на човек в Двойна стая в лева

Дати заминаване: La Serra Italy Village 4* Giulivo Hotel 4*
04.06 – 14.06.2022 1094 994 лв. 1207 990 лв.
11.06 – 18.06.2022 1094 994 лв. 1207 990 лв.
18.06 – 25.06.2022 1158 1058 лв. 1222 1099 лв.
25.06 – 02.07.2022 1228 1128 лв. 1222 1099 лв
02.07 – 09.07.2022 стоп 1242 1116 лв.
27.08 - 03.09.2022 1189 1089 лв. 1242 1116 лв.
03.09 – 10.09.2022 1199 1099 лв. 1242 1116 лв.
10.09 – 17.09.2022 1135 1035 лв. 1242 1116 лв.
17.09 – 24.09.2022 1116 1016 лв. 1242 1116 лв.
24.09 - 01.10.2022 1116 1016 лв. 1242 1116 лв.

Информация за цени за Единчино настаняване, трети/четвърти възрастен в стая или настаняване с деца – можете да получите при запитване 

*Начини на плащане – 20 % в момента на записването и останалите до 22 дни преди датата на пътуването. Заплащането може да стане по банков път или с кредитна/дебитна карта.


Цените включват

 • Самолетен билет София – Неапол – София, с директен полет на авиокомпания Wizz Air с вкл. летищни такси, без включен кетъринг и включен регистриран багаж до 20 кг. и ръчен багаж с размер 40x30x20 см.;
 • Трансфер летище-хотел-летище с автобус
 • 7 нощувки на база HB (закуски и вечери) в избрания хотел – традиционна италианска закуска на блок маса и вечеря със сервиране по предварителен избор от две основни менюта с включено ¼ л наливно вино и ½ л вода по време на вечерята
 • Чадъри, шезлонги и плажни столове на плажа
 • Чадъри и шезлонги на басейна
 • ПAKET ЗА МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ;
   
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от Евроинс, с покрит риск за COVID-19
  • Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест преди отпътуване
  • БОНУС без аналог – при установяване на COVID-19 по време на пътуване – БЕЗ РАЗХОДИ за лечение, карантинен престой и връщане в България. (Това покритие стандартно не се включва в медицинската застраховка);
  • PCR тестове само за 50 лв. или антигенен тест за 25 лв. (в зависимост от изискванията) в лаборатория Рамус за самолетните и автобусните програми (Когато има наложено задължително изискване за отрицателен тест за осъществяване на пътуването);
  • ГАРАНТИРАНО връщане на платените суми при анулирана програма от туроператора или наложена карантина при преминаване на границите в срок до 14 дни;
 • Представител на туроператора с български език

Цените не включват

 • PCR тест на лаборатория Рамус при отпътуване от България – 50 лв. за възрастни и деца над 5,99 г.;
 • PCR тест на лаборатория Рамус при връщане в България – 50 лв. за възрастни и деца над 5,99 г.;
 • Антигенен тест на лаборатория Рамус при отпътуване от България – 25 лв. за възрастни и деца над 5,99 г.
 • Антигенен тест на лаборатория Рамус при връщане от България – 25 лв. за възрастни и деца над 5,99 г.
 • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;
 • Общинска такса – около 5 евро на човек за целия престой, определя се от общината и се заплаща на място. Деца под 16 г не заплащат общинска такса
 • Допълнителни екскурзии:
  • Целодневна екскурзия до Неапол – столицата на Южна Италия и Кампания – 88 лева за възрастен/45 лева за дете до 11,99 г.;
  • Целодневна екскурзия до Помпей и Везувий – 147 лева за възрастен/72 лева за дете до 11,99 г.;
  • Целодневна екскурзия до Соренто – 140 лева за възрастен/68 лева за дете до 11,99 г.;
  • Целодневна екскурзия до Позитано и Амалфи – 157 лева за възрастен/78 лева за дете до 11,99 г.;
  • Полудневна екскурзия до Гаета и Сперлогна – 68 лева за възрастен/33 лева за дете до 11,99 г.;
  • Целодневна екскурзия до Остров Капри – 176 лева за възрастен/78 лева за дете до 11,99 г.;
   • Опция за послещение на Анакапри – 40 лева за възрастен и дете до 11,99 г.
   • Опция за разходка с лодка – 36 лева за възрастен и дете до 11,99 г.
 • Кърпи за плажа – получават се от рецепцията на хотела – депозит от 5 евро и такса 3 евро

Шапка за басейна при закупуване на място – 4 евро. Задължително в басейна се влиза с шапка
Екскурзиите се провеждат на български език. Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии. Минимален брой, необходим за провеждане – 20 туриста, с изключение на екскурзията до Помпей и Везувий – минимум 30 туриста. Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи. Всички екскурзии могат да бъдат записани и на място само при наличие на свободни места, като се заплащат чрез местните партньори само в брой, в евро. В музеите и обектите с руини в Италия не се допускат лица с раници и големи дамски чанти. 

Съгласно чл.80 от ЗТ за вярна и актуална информация се счита, получената в офисите на Фреш Холидей!

La Serra Italy Village & Beach Resort 4*, Superior
Вилното селище е разположено в борова гора-парк на брега на морето. Курортът е особено подходящ за семейства с деца.

Хотелът разполага с: Плувен басейн за възрастни, както и детски басейн, в парка около тях има разположени шезлонги и чадъри. Има специално оборудвана зона за хора с трудна подвижност; Ресторант специализиран в южната италианска кухня. Закуската е на блок маса и включва – кафе, чай, мляко, хляб, масло, сирене, домати, краставици, шунка, мармалад, сладко, кроасани, мюсли, сезонни плодове.; Обядът и вечерята се организират със сервиране на тристепенно меню – супа или паста, месо или риба с гарнитура и десерт;

На разположение на гостите са също: детска площадка и мини голф; 3 бара: на рецепцията, на басейна и на плажа; тенис на корт, тенис на маса, волейбол, баскетбол, футбол, кану-каяк и уиндсърфинг. Рецепцията е отворена 24 часа. На разположение е многоезичен персонал, Wi-Fi; Ютии – при необходимост се получават на рецепция; Индивидуален сейф на рецепция; Медицински пункт; Дискотека на открито под звездите; Телевизионна зала; Велосипеди под наем – 3 евро на час; водни колела (срещу заплащане)

Плажът: Плажната ивица се разпростира на 340 м и се намира на 50м. oт селището. Достъпът до плажа е свободен, където за всеки апартамент има чадър, един шезлонг и плажни столове. Кафенето, баните и душовете са в близост до плажа. Спасителите са на плажа по цял ден за безопасността на гостите.

Стаи: Стаите са в малките едноетажни тухлени къщички (вили), функционално обзаведени

Всички апартаменти разполагат със самостоятелен вход, самостоятелна веранда с маса и столове, обзаведен кухненски бокс с хладилник, печка с газови котлони и съдове. La Serra Holiday Village & Beach Resort 4* предлага 3 различни типа апартаменти:

 • Апартаменти тип А: 25 кв.м за 2ма души – хол с 2 легла, кухня и баня с душ
 • Апартаменти тип Б: 51 кв.м за 4ма души – две спални, всяка с 2 легла, хол, кухня и баня с душ.
 • Апартаменти тип Д: 62 кв.м за 5ма души – две спални, всяка с 2 легла, хол с диван, кухня и баня с душ.

GIULIVO 4*
Изискан хотел, категория 4*, с гледка към морето, изцяло реновиран през 2015г. Разположен е на брега на морето сред много зеленина, в централната част на курорта Бая Домиция.

Хотелът разполага с: денонощна рецепция, ресторант с интернационална кухня, басейн с чадъри и шезлонги, снек бар на плажа, лоби бар, слънчева тераса, градина, помещение за багаж, детска площадка, паркинг, фитнес, зона с ТВ, тенис на маса, анимационна програма за деца и възрастни. Извън активния сезон, вечер анимацията се провежда в лобито на хотела. Безплатен Wi-Fi интернет в целия хотел; коли и велосипеди под наем.

Плажът: собствен частен плаж – дълъг и широк, със ситен пясък. Чадърите, шезлонгите и плажните столове са безплатни за гостите на хотела. Номерата на чадърите се дават при настаняване валидни за целия престой.

Стаи: Стандартните стаи са обзаведени с климатик; хладилник; сателитна телевизия; директен телефон; безплатен сейф; собствена баня със сешоар; балкон.

Информация
Налична оферта
Оферта номер: 3004 Вид транспорт: Самолет Период: 8 дни / 7 нощи Маршрут: София – Неапол – София Дата: 04.06-11.06, 11.06-18.06, 18.06-25.06, 25.06-02.07, 02.07-09.07, 27.08-03.09, 03.09-10.09, 10.09-17.09, 17.09-24.09.2022 Цена от: 990,00 лв.
Запитване за цена

Други примамливи предложения

Почивка в Сицилия 2022
Почивка в Сицилия 2022
Цена на човек от: 1 079,00 лв. ПРОЛЕТ 2022: 30.04 – 07.05, 21.05 – 28.05, 28.05 – 04.06, 04.06 – 11.06, 11.06 – 18.06, 18.06 – 25.06, 25.06 – 02.07, 02.07 – 09.07, ЕСЕН 2022: 27.08 – 03.09, 03.09 – 10.09, 10.09 – 17.09, 17.09 – 24.09, 24.09 – 01.10, 01.10 – 08.10, 08.10 – 15.10,
Самолет

© 2014 - 2022 Фреш Холидей - почивки, екскурзии, хотели, билети, рент-а-кар, туристическа агенция София, туристическа агенция Варна