Почивка в Гърция - Йонийско крайбрежие - Kalogria Beach

Почивка в Гърция - Йонийско крайбрежие - Kalogria Beach

Програма

Ден 1 (събота)
Отпътуване от София 6:00 часа /от Пловдив в 3:30 ч.; от Пазарджик в 3:50 ч/ от паркинга пред Стадион „Васил Левски” по маршрут: КПП Кулата – Солун – Верия – Янина – Арта – Месолонги – моста РИО – АНТИРИО (един от най-големите в света, окачен на стоманени въжета, с дължина 2252 м.) – Патра – Калогрия. Пристигане привечер. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 2 (неделя)
Закуска, обяд, вечеря. Свободен ден за почивка и плаж. Нощувка.

Ден 3 (понеделник)
Закуска, обяд, вечеря. Свободен ден за плаж или по желание *екскурзия до Олимпия – едно от най-големите светилища на Зевс и мястото, на което са проведени първите Олимпийски игри. Разглеждане на археологическия обект и музей с лицензиран, местен екскурзовод. Обратно в хотела за вечеря. Нощувка.

Ден 4 (вторник)
Закуска, обяд, вечеря. Свободен ден за плаж. Нощувка.

Ден 5 (сряда)
Закуска, обяд, вечеря. Свободен ден за плаж или по желание *екскурзия до Калаврита и Мега Спилио. Нощувка.

Ден 6 (четвъртък)
Закуска, обяд, вечеря. Свободен ден за плаж или по желание *екскурзия до гр. Патра – най-голямото пристанище на Йонийско море. Разглеждане забележителностите на града. Свободно време. Обратно в хотелa за следобеден плаж. Вечеря. Нощувка.

Ден 7 (петък)
Закуска, обяд, вечеря. Свободен ден за плаж. Нощувка.

Ден 8 (събота)
Закуска. В 8:30 часа отпътуване обратно за България. Обядът за този ден се дава под формата на сух пакет. Пристигане в София вечерта.

*Минимален брой туристи, необходим за осъществяване на екскурзията – 40 човека
**Срок за уведомление при недостиг на минимален брой туристи за ексурзията:20 дни преди датата на отпътуване.

Цени

ДАТИ

ALL INCLUSIVE

На човек в двойна стая 3-ти възрастен в двойна стая 1-во дете 0 – 11.99 г. с 2-ма възр. в стая 2-ро дете 0 – 11.99 г. с 2-ма възр. в стая Доплащане за единична стая

29.08 – 04.09.2021

1125.00 лв.

850.00 лв.

199.00 лв.

660.00 лв.

360.00 лв.

04.09 – 11.09.2021

985.00 лв.

750.00 лв.

199.00 лв.

590.00 лв.

360.00 лв.

11.09 – 18.09.2021

850.00 лв.

670.00 лв.

199.00 лв.

535.00 лв.

360.00 лв.

*За туристите, които желаят да ползват собствен транспорт, от цената се приспадат 120.00 лв. Стаите за ползване с личен транспорт са ограничени и подлежат на потвърждение. Туристи, пътуващи самостоятелно, нямат включена застраховка.

** Начини на плащане – 50 лв. депозит в момента на записването и доплащане до 15 дни преди датата на пътуването. Заплащането може да стане по банков път или с кредитна/дебитна карта.

*** УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ: Потребителят има право да се откаже от пътуването без санкция до деня, следващ деня на записването и внасянето на депозит.

В случай на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът  не удържа неустойки при следните условия:

 • При налагане на карантина за влизане в страната на пътуване от България или за влизане от страната на пътуване към България (парите Ви се възстановяват на 100% без удръжки, глоби, неустойки!).
 • При обявяване на Инзвънредно положение във връзка с COVID-19!        
 • При установяване на зараза от COVID-19 на някои от пътуващите или техен близък до 14 дни преди отпътуване– позитивен PCR тест (парите Ви се възстановяват на 100% без удръжки, глоби, неустойки!).

Във всички останали случаи на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа неустойка както следва:

 • От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
 • От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
 • От 9-тия ден до датата на заминаване – 100% от общата цена на пътуването на турист.

Цените включват

 • Транспорт с комфортен автобус;
 • 7 нощувки на база ALL INCLUSIVE 4* - www.kalogriahotel.gr
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване” с покритие 10 000 евро към ЗД Евроинс АД, гр. София /лица до 5 год. и над 64 г. имат доплащане/;
 • АКВА ПАРК ЗА ВЪЗРАСТНИ И АКВА ПАРК ЗА ДЕЦА
 • WI-Fi на рецепция
 • чадъри и шезлонги на плажа
 • мини клуб за децата, детска площадка, баскетболно игрище, волейбол, мини голф
 • Тематични вечери – Гръцка вечер, Музикална поредица – обратно в 70-те; 80 –те; 90 –те; Рок, Латино, Диско.
 • Пътни, входни и магистрални такси;
 • Такса за моста Анти Рио – Рио;
 • Водач и екскурзоводско обслужване през цялото пътуване и престой на място;

Цените не включват

 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро към ЗД Евроинс АД, гр. София:
  • лица до 5 г. и над 64 г. до 74 г. имат доплащане - в размер на 8.00 лв. на човек, за престоя
  • Лица от 75 до 80 год. имат доплащане за мед.застраховка от 16.00 лв. на човек, за престоя
  • Застрахователната компания не застрахова лица над 85 год. Туристите от 80 до 84 год. Могат да бъдат застраховани за 2000 € срещу сумата от 16.00 лв. на човек, за престоя
 • Екскурзия до Олимпия с местен екскурзовод – 40 €, деца до 11.99 г. – 25 €;
 • Входна такса за Олимпия – комбиниран билет 2 обекта: 12 €; лица до 18 г. – безплатно; лица над 65 год. – 50%;
 • Екскурзия до Калаврита с включен билет за влака – 35 €;
 • Екскурзия до гр. Патра – 15 €, деца до 11.99 г. – 7 €;
 • Трансфер Пловдив/Пазарджик – София – Пловдив/Пазарджик – 20.00 лв. на човек/ на посока
 • задължителна туристическа такса, която е в размер 3 евро на стая на вечер /за хотел 4*/. Заплаща се само на място в хотела, преди настаняването и е задължителна.
 • Разходи от личен характер

*За осъществяването на екскурзиите е необходим минимум от 20 пълноплащащи туристи. Заявяват се и се заплащат само на място на представителя !!!

ОПИСАНИЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ ЕКСКУРЗИИ:

Екскурзия до Олимпия - Отпътува се след закуска с автобус /разстояние около 100 км. в посока/. Пристигане в Олимпия и разглаждане с местен екскурзовод на археологическия обект Олимпия – едно от най-големите светилища  посветени на Зевс, мястото от където през 776 г. пр.н.е. са стартирали първите олимпийски игри; светилището на Хера и Археологическият музей– един от най-важните в Гърция, в който е представена историята на Олимпия. Входът за двата обекта е 12 евро на човек. Деца до 18 години са безплатно, а лица над 65 години са с 50% отстъпка.

Препоръки: да се посети и музеят на Олимпийските игри, в който изключително добре е представена историята на игрите /с пълна информация и макети/.

Препоръчваме удобни обувки – археологическият обект е на доста голяма площ; слънцезащитни средства.

След това имаме свободно време в селцето Древна Олимпия /непосредствено до археологическия обект/, където препоръчваме да се разгледа музеят на Архимед – не голям, но изключително интересен. Възможност за закупуване на сувенири. Екскурзията е целодневна.

Екскурзия до Олимпия с местен екскурзовод – 40 €, деца до 11.99 г. – 25 €;

Екскурзия до Клавирита - По пътя към свободата с живописна теснолинейка. Отпътуване сутринта от хотела в 9:00 ч. Този тур ще ни заведе на едно по-различно място от плажовете и зеленчуковите градини на Пелопонес. Пътуваме по новата магистрала Патра – Атина. След около 1.30 час пристигаме в живописното селище Диакофто, разположено на Коринтския залив. От тук се качваме на теснолинейката Odontotos Rock Railway – една от малкото все още действащи такива в Европа. Пътуването се харесва и на малки, и на големи, защото пътят /от 22 км./ минава през изключително красиви места покрай реката, няколко водопада, тунели и чудни скални образувания. След 1 час пристигаме в Калаврита – прекрасно планинско селище с много топла атмосфера, магазинчета с местни продукти /подправки, мед, тестени изделия и др./ и уютни кафетерии и таверни, сгушени в дебелите сенки на чинарите. Това е мястото, от където 1821 г. тръгва  освободителното движение на гърците срещу турското робство. Свободно време в Калаврита. Обратното слизане от планината е с автобус, като след 10 км.  спираме за разглеждане на манастира Мега Спилио /голяма пещера/. Построен през 362 г. и разположен на 1000 м.н.в., този манастир със сигурност ще впечатли всички. Въпреки, че е опожаряван много пъти, тук все още се съхранява чудотворната икона на Богородица с Младенеца направена от Св. Лука и много ценности за християните. Прибирането ни обратно в хотела е късния следобяд.

Калаврита - 35 € с включен билет за влака Препоръки: Удобни обувки, слънцезащитни средства. Програмата е подходяща за всички туристи, но тези, които имат проблем с ходенето трябва да избегнат посещението на манастира Мега Спилио. До него се ходи около 250 м. пеша и има стъпала за изкачване.

Екскурзия до гр. Патра – отпътуване след закуска. Патра е най-голямото пристанище на Йонийско море и третото по големина в Гърция. Наричат Патра - Врата към Запада. Препоръчително е да се разгледа: горният град – Крепостта, Римски Одеон, Римски амфитеатър; долният град - внушителния храм, посветен на Св. Андрей, площад Псила Алония и много други. Тук всяка година на Сирни Заговезни се провежда Карнавал, който достойно може да си съперничи с този в Рио де Жанейро.

Екскурзия до гр. Патра – 15 €, деца до 11.99 г. – 7 €;

Забележка: Обедите на всички туристи, които пътуват по екскурзии ще бъдат под формата на сухи пакети.


Съгласно чл.80 от ЗТ за вярна и актуална информация се счита, получената в офисите на Фреш Холидей!

Описание на хотела:

Hotel Kalogria Beach 4*

Хотелът е реновиран през последните 3 години. Намира се на 55 км. южно от гр. Патра, на брега на Йонийско море, с фантастична плажна ивица – пясък, полегато влизане в морето. Състои се от основна сграда, в която са ресторант, рецепция, мини клуб и други помещения за обществено ползване и множество малки блокчета в които са стаите, пръснати из градината на комплекса.

Стаи: напълно и качествено реновирани, варианти за настаняване от 2; 2+1 и 2+2 човека и разполагат с: балкон, баня с душ кабина, сешоар, плазмен TV, A/C, телефон, мини хладилник. Поради архитектурното разположение на къщичките – няма стаи с изглед към морето.

Заведения: основен ресторант, в който се сервират трите хранения: закуска, обяд и вечеря на блок маса и 3 бар басейна.

Услуги: Аква Парк за възрастни и Аква парк за деца, основен басейн, добре зареден мини маркет, масаж, фризьорски салон, маникюр, фитнес, тенис корт – 3 броя,  плажен волейбол, баскетбол и мини клуб за децата, водни спортове.

Безплатни услуги: WI-Fi на рецепция, чадъри и шезлонги на плажа и на басейните; Аква Парк, мини клуб за децата, детска площадка, баскетболно игрище, волейбол,  водни пързалки. Тематични вечери – Гръцка вечер,  Латино и  Диско вечери.

ALL INCLUSIVE: закуска, обяд, вечеря на блок маса, в основния ресторант; безалкохолни, бира, червено и бяло вино, филтър кафе, чай.

БАР БАСЕЙНИ: от 10:00 до 23:30 ч.- чай, филтър кафе, сокове, безалкохолни, бира, бяло и червено вино, местно производство алкохолни напитки – уиски, джин, водка, текила, ром, бренди, узо.

НА БАРА ДО ПЛАЖА: 11:00 – 18:00 бюфет с топли и студени закуски.

Платени услуги: кърпи за плаж – 7 евро за една седмица и депозит от 5 евро, който се връща обратно; тенис корт – наем на ракети и топки; масаж; водни спортове: водни ски, джет, уиндсърф, парашут,  банан, водни колела, кану.

Развлечения: анимация с уроци по танци и зумба; тематични вечери.

Плаж: фантастична плажна ивица дълга 9 км и широка 80 м. – пясък, полегато влизане в морето.

Уебсайт: http://www.kalogriahotel.gr/en/

Информация
Налична оферта
Оферта номер: 686 Вид транспорт: Автобус Период: 8 дни / 7 нощи Маршрут: София – Калогрия – София Дата: 28.08 - 04.06.2021, 04.09 - 11.09.2021, 11.09 - 18.09.2021 Цена от: 850,00 лв.
Запитване за цена

Други примамливи предложения

Почивка на Малдиви
Почивка на Малдиви
Цена на човек от: 3 640,00 лв. 11.03-21.03.2021, 05.11 – 15.11.2021, 12.11 – 22.11.2021, 19.11 – 29.11.2021, 26.11 – 06.12.2021, 03.12 – 13.12.2021, 10.12 – 20.12.2021, 17.12 – 27.12.2021, 24.12 – 03.01.2021, 31.12 – 10.01.2021 и дати за 2022 г.
Самолет

© 2014 - 2021 Фреш Холидей - почивки, екскурзии, хотели, билети, рент-а-кар, туристическа агенция София, туристическа агенция Варна