ПАЛМА ДЕ МАЙОРКА 2021

ПАЛМА ДЕ МАЙОРКА 2021

Програма

Ден 1

Излитане  от летище София, терминал 2 в 15:55 ч. с директен полет на АК „България Ер” до Палма де Майорка. Кацане в 17:50 ч. Трансфер и настаняване в избрания хотел (срещу допълнително заплащане). Нощувка.

Ден 2

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения.

Възможност за целодневна Обзорна екскурзия на град Палма – срещу допълнително заплащане на място. Уникална възможност да се запознаете с града - столица на автономната област Балеарски острови, който ще Ви покори със своя изискан архитектурен разкош и богата история. Ще можете да чуете историята на град Палма, ще се разходите в сърцето на историческия център. Една от най-известните сгради в града несъмнено е Катедралният храм Lа Seu, построен в готически стил по заповед на крал Хайме I. Катедралата е единствената от подобен род сгради в света, построена на брега на морето. Този храм се счита за един от най-ярките в Европа, не напразно местните жители го наричат „Lа Seu“, което в превод означава светлина. Преминавайки с автобуса по историческата част на града, Вие не само ще почувствате духа на средновековния град, но ще научите и за съвременния живот тук. На пъстроцветния пазар ще се запознаете с  културата на местните жители – майоркини, рибните сергии са най-колоритните и зрелищни на острова.
На най-високия хълм в града, в обкръжение от борове, се издига белокаменен красавец – замъка Белвер. Името на замъка означава „прекрасна гледка”, от тук се открива уникален изглед към столицата. Белвер е единствената сграда от военната готика в Европа с правилна кръгла форма. В края на екскурзията ще имате свободно време за покупки.

Цена: 56 евро за възрастен; 28 евро за дете (2 до 12 г)

Нощувка.

Ден 3

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Възможност за целодневна Обзорна екскурзия на острова – срещу допълнително заплащане на място.

Екскурзията започва от Палма, където ще се качите на античния влак до град Солер, като пътя е зоабиколен с  портокалови и лимонови градини. Както възрастните, така и децата, ще се радват на пътешествието с реликвата на Солер и гордостта на цяла Испания – старинният дървен влак (един от последните екземпляри, останали в страната).

След това, по красиви планински пътища, ще се отправите към знаменития залив Ла Калобра, който еднозначно се явява визитна картичка на острова и е едно от съхранените на Майорка места с „девствена природа“. До плажа, ограничен от двете страни с отвесни скали, може да се стигне през тесен пешеходен тунел, прокопан в скалата. Тук ще имате свободно време, за да се изкъпете в прозрачната тюркоазена вода. Пътуването на връщане е по най-зрелищния път, уникален със своите многобройни завои и спиращи дъха гледки. В някои случаи, тази програма може да се осъществи в обратен ред.

Цена: 90 евро

Нощувка.

Ден 4

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Възможност за допълнителна целодневна екскурзия до  Форментор и Порт Пойенса – срещу допълнително заплащане на място. Ескурзията дава възможност да се запознаете с острова Майорка от юг до север. Включва се посещение на град Инк, който се намира на половината път до магистралата от Палма до Алкудия. Това е третият по големина град на остров Майорка и е най-известен като "градът на кожата". В програмата е включено посещение до фабрика за кожи. Инка е също така дом на добре позната марка за обувки, Camper.  Следва разходка с лодка (ако морето го позволява) от Пуерто де Пойенса до Форментор. Подобно на много градве от Майорка градове, Puerto Pollenca първоначално е бил рибарско селище и разполага с голямо яхтено пристанище, което в днешно време се ползва от много плавателните съдове за по-дълъг престой. Тук все още можете да видите някои традиционни мрежи, използвани от майоркини за улов на риба. Форментор е едно от най-красивите места на острова и в резултат на това е много популярно, известен е с най-белия пясък в Средиземно море.  Той е разположен в северозападната част на Майорка, в залива на Pollenca и е плаж със Син Флаг.

Цена: 50 евро

Нощувка.

Ден 5

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Възможност за целодневна допълнителна ескурзия до  Валдемоса и Ла Гранха – срещу допълнително заплащане на място.

На 17 км от Палма, на 400 м надморско равнище в центъра на долината Сиера да Трамунтана, се намира село Валдемоса. По време на тази екскурзия ще се разходите по стръмните улици на селището, а пред очите ви ще се разкрият красиви природни пейзажи. Известно е с манастира, в който през зимата на 1838-1839 година са живяли Фредерик Шопен и Амандин Орор Люсил Дюпен, известна с псевдонима си Жорж Санд. При пристигането си в La Cartuja de Valldemossa, тя пише: „Това е един от онези пейзажи, който ни пленява, оставяйки ни сити във въображението и пусти в желанията ни”... Старинното испанско селце в планините е станало райско кътче за уединението на младите влюбени.

Ще имате възможността да разгледате една уникална постройка, изключително запазена сграда от 12-ти век, заобиколена от прекрасни градини и естествени фонтани, по следите от времето ще можете да се запознаете с обичаите и начина на живот на местните жители през последните 10 века.

Цена: 72 евро

Нощувка.

Ден 6

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Възможност за целодневна допълнителна ескурзия до Пещерите Драч и Амс – срещу допълнително заплащане на място.

Екскурзия до Манакор и посещение на фабрика за перли, ще можете да видите как се изработват бижутата от работничките във фабриката. Ще посетите красивия град Порто Кристо. Недалеч от града се намират известните пещери Драч и Амс. В уникалната пещера Драч ще имате възможност да се насладете на незабравим концерт в естествена среда, зала с уникална акустика. Ще видите най-голямото подводно езеро в света.  По-късно ще посетите Пещерите Амс, които се определят от експертите като най-забележителните пещери на острова и ще се възхитите от уникалните сталактити и сталагмити, скрити в тези пещери.

Цена: 70 евро

Нощувка.

Ден 7

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Възможност за посещение на вечерното шоу Сон Амар с включена вечеря срещу допълнително заплащане на място.

Уникално вечерно шоу с вечеря Сон Амар. Възхитете се на този международен свят на музика и танци със сцени от Испания, Африка, Индия, Ирландия, Лондон и театрите на Бродуей, включително най-добрите в класически испански балет и фламенко, от световноизвестния хореограф Карлос Vilán. Със спиращи дъха акробатики и визуална комедия, шоуто е подходящо за всички националности.

Програмата е интересна както за възрастни, така и за деца. Вечерята ще бъде типично испанска, вкусно меню от три ястия, класически испански вина, съчетано със запомнящо се преживяване.

Цена: 99 евро

Нощувка.

Ден 8

Закуска. Свободно време. Напускане на хотела до 12:00 ч. Трансфер до летище Палма де Майорка. Полет до София с АК „България Ер” в 18:40 ч. Каца на терминал 2 в 22:20 ч.

 

София – Палма де Майорка 15:55 – 17:50

Палма де Майорка – София 18:40 – 22:20

-  Часовете на полетите са в местни времена. Между България и Испания има часова разлика -1 ч.

-  Възможна е промяна на часовете на полетите от страна на Aвиокомпанията „България Ер”

 

*Минимален брой туристи, необходим за осъществяване на екскурзията – няма; гарантирано пътуване

Необходими документи за пътуване:

- Валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт с мин. валидност 6 месеца от датата на пътуване

- За деца под 18 години, пътуващи с един или без родители - Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България (оригинал+копие).

- попълване на онлайн форма и получаване на QR код формуляр, който се попълва от сайта: https://www.spth.gob.es/

За влизане в Испания се изискват един от следните документи на английски език:

- Отрицателен PCR тест, направен в последните 72 часа ИЛИ Отрицателен бърз (антигенен) тест (направен до 48 часа преди пътуване)  ИЛИ Ваксинационен сертификат, като към датата на пътуването да са минали 14 дни от издаването му ИЛИ Сертификат за възстановяване (може да бъде доказано и със сертификат за положителен резултат от PCR тест, който е издаден преди не повече от десет дни, освен ако лекар не прецени друго, но не повече от шест месеца, или медицинско свидетелство, потвърждаващо, че лицето се е възстановило от COVID-19 и че не са изминали повече от шест месеца от появата на симптомите; ИЛИ Сертификат за ваксинация, минимум 14 дни след последната доза

- Деца под 12 години са освободени от горните изисквания, но задължително се изисква попълнен формуляр: тук

За влизане в България на български граждани и лица със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на Република България и членове на техните семейства се изискват един от следните документи:

1/ Валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация или за преболедуване или аналогичен документ;

+ Задължително заедно с отрицателен резултат от проведен до 72 часа преди влизане в страната, PCR-тест, удостоверен чрез валиден цифров COVID сертификат на ЕС за изследване или аналогичен документ, съдържащ същите данни като цифровия COVID сертификат на ЕС за изследване;

2/ Задължително отрицателен резултат от проведен до 72 часа преди влизане в страната, PCR-тест, удостоверен чрез валиден цифров COVID сертификат на ЕС за изследване или аналогичен документ, съдържащ същите данни като цифровия COVID сертификат на ЕС за изследване;

+ поставяне под карантина за срок от 10 дни; карантината се отменя при предоставяне по електронна поща на документ, показващ отрицателен резултат от проведено до 24 часа от влизането на територията на страната изследване по метода на полимеразно верижна реакция за доказване на COVID-19 или от бърз антигенен тест. Предписанието се отменя в срок до 24 часа от представяне на документа, показващ отрицателен резултат от проведеното изследване;

3/ в случай, че не бъдат предоставени горепосочените документи - поставяне под карантина за срок от 10 дни

4/ Децата от навършването на 12 до 18 години, които пристигат на територията на страната от държава, попадаща в червена зона се допускат при представяне на отрицателен резултат от PCR-тест, проведен до 72 часа преди влизане в страната, удостоверено чрез валиден цифров COVID сертификат на ЕС за изследване или аналогичен документ, съдържащ същите данни като цифровия COVID сертификат на ЕС за изследване. В случай, че не представят такъв документ се поставят под карантина за срок от 10 дни. Карантината се отменя при предоставяне по електронна поща на документ, показващ отрицателен резултат от проведено до 24 часа от влизането на територията на страната изследване по метода на полимеразно верижна реакция за доказване на COVID-19 или от бърз антигенен тест. Предписанието се отменя в срок до 24 часа от представяне на документа, показващ отрицателен резултат от проведеното изследване;

Цени

Настаняване в Двойна стая – цена на човек в лева

Хотел Tип изхранване 14.09 – 21.09 21.09 – 28.09 28.09 – 05.10 05.10 – 12.10

HOTEL MEDITERRANEAN BAY 4*

Плая де Палма

Закуска + Вечеря 4940 лв. 4461 лв. 4461 лв. 3760 лв.

HOTEL ILUSION CALMA 3*

Плая де Палма

Закуска + Вечеря 4891 лв. 3899 лв. 3839 лв. 3750 лв.

HOTEL FLAMBOYAN CARIBE 4*

Магалуф

Закуска + Вечеря 6865 лв. 4287 лв. 4287 лв. 4287 лв.

HOTEL PINERO BAHIA DE PALMA 3*

Плая де Палма

Закуска + Вечеря 4573 лв. 3881 лв. 3881 лв. 3881 лв.

HOTEL BAHIA DEL SOL 4*

Санта Понса

Закуска + Вечеря 5636 лв. 4083 лв. 4083 лв. 4083 лв.

HOTEL FERGUS BERMUDAS 4*

Палманова

Закуска + Вечеря 6139 лв. 4210 лв. 4210 лв. 4210 лв.

HOTEL FERGUS BERMUDAS 4*

Палманова

Закуска + Вечеря
AII
7670 лв.
8141 лв.
4521 лв.
4991 лв.
4521 лв.
4991 лв.
4521 лв.
4991 лв.

Настаняване в Двойна стая за единично ползване – цена на стая в лева:

Хотел Tип изхранване 14.09 – 21.09 21.09 – 28.09 28.09 – 05.10 05.10 – 12.10

HOTEL MEDITERRANEAN BAY 4*

Плая де Палма

Закуска + Вечеря 2690 лв. 2353 лв. 2353 лв. 1859 лв.

HOTEL ILUSION CALMA 3*

Плая де Палма

Закуска + Вечеря 2230 лв. 1698 лв. 1675 лв. 1675 лв.

HOTEL FLAMBOYAN CARIBE 4*

Магалуф

Закуска + Вечеря 3206 лв. 1823 лв. 1823 лв. 1823 лв.

HOTEL PINERO BAHIA DE PALMA 3*

Плая де Палма

Закуска + Вечеря 2021 лв. 1651 лв. 1651 лв. 1651 лв.

HOTEL BAHIA DEL SOL 4*

Санта Понса

Закуска + Вечеря 2238 лв. 1663 лв. 1663 лв. 1663 лв.

HOTEL FERGUS BERMUDAS 4*

Палманова

Закуска + Вечеря 2543 лв. 1866 лв. 1866 лв. 1866 лв.

HOTEL FERGUS STYLE CALA BLANCA SUITES 4*

Санта Понса

Закуска + Вечеря
AII
2762 лв.
2919 лв.
1596 лв.
1753 лв.
1596 лв.
1753 лв.
1596 лв.
1753 лв.

* Начини на плащане - при резервация се заплаща 40% от пакетната цена. Доплащане до 20 дни преди датата на заминаване. Заплащането може да стане по банков път.

 

** Срокове за анулация:

-                      от деня следващ деня на подписване на договора до 65 календарни дни преди датата на отпътуване  - такса в размер на 100 лв. на турист, (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);

-                      от 64 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване - 50% от общата цена на организираното пътуване в лева;

-                      под 30 календарни дни преди датата на отпътуване – 100% от общата цена на организираното пътуване в лева;


Цените включват

· Самолетен билет София – Палма – София с полет на България Ер с включени

· летищни такси към дата 15.06.2021 г.

· 7 нощувки на съответната база в избрания хотел

· Медицинска застраховка

· Обслужване от агенцията партньор (на испански, английски или руски език)

Цените не включват

·   групов трансфер летище – хотел – летище – с шатъл бус - 40 EUR на човек; деца до 1.99 г. – безплатно

·   индивидуален трансфер летище – хотел – летище с кола (до 4-ма души) - цената на двупосочен трансфер на кола:

o   до хотели в Санта Понса – 190 EUR

o   до хотели в Палманова/Магалуф – 150 EUR

o   до хотели в Плая де Палма – 100 EUR

·   допълнителни екскурзии - заявяват се и се заплащат на място:

o   целодневна Обзорна екскурзия на град Палма – 56 EUR за възрастен; 28 евро за дете (2 до 12 г)

целодневна Обзорна екскурзия на острова – 90 EUR на човек
o   целодневна екскурзия до  Форментор и Порт Пойенса – 50 EUR на човек

o   целодневна допълнителна ескурзия до  Валдемоса и Ла Гранха – 72 EUR на човек

o   целодневна допълнителна ескурзия до Пещерите Драч и Амс – 70 EUR на човек

o   посещение на вечерното шоу Сон Амар с включена вечеря – 99 EUR на човек

·  лични разходи

·  Застраховка „Отмяна на пътуване”

Съгласно чл.80 от ЗТ за вярна и актуална информация се счита, получената в офисите на Фреш Холидей!

Информация
Налична оферта
Оферта номер: 2976 Вид транспорт: Самолет Период: 8 дни / 7 нощи Маршрут: София – Палма де Майорка – София Дата: всеки вторник от 06.07 до 05.10.2021г Цена от: 1 282,00 лв.
Запитване за цена

Други примамливи предложения

ALL INCUSIVE ПОЧИВКА в Рас ал Хайма – скритото бижу на ОАЕ
ALL INCUSIVE ПОЧИВКА в Рас ал Хайма – скритото бижу на ОАЕ
Цена на човек от: 1 299,00 лв. 03.10 – 10.10, 10.10 – 17.10, 17.10 – 24.10, 24.10 – 30.10, 31.10 – 07.11, 07.11 – 14.11, 14.11 – 21.11, 21.11 – 28.11, 28.11 – 05.12, 05.12 – 12.12, 12.12 – 19.12, 19.12 – 26.12 (Коледа), 26.12 – 02.01 (Нова година), 2022 година: 02.01 – 09.01, 09.01 – 16.01, 16.01 – 23.01, 23.01 – 30.01, 30.01 – 06.02, 06.02 – 13.02, 13.02 – 20.02, 20.02 – 27.02, 27.02 – 06.03, 06.03 – 13.03, 13.03 – 20.03.2022
Самолет

© 2014 - 2021 Фреш Холидей - почивки, екскурзии, хотели, билети, рент-а-кар, туристическа агенция София, туристическа агенция Варна