Оценка

Нова година в Истанбул, х-л Nova Plaza 5* - 29.12.22

Автобус
Истанбул, Турция
4 дни / 3 нощувки
Оферта № П528

от 0.00 лв.


Начална дата Крайна дата Цена Запитване
Програма
1 ДЕН: 29.12.2022  Отпътуване от София в 6.00 ч. от паркинга на стадион „Васил Левски”, от Шел на магистралата до Пазарджик в 07:15ч. , от  Пловдив в 08.00 ч. от бензиностанция OMV до хотел „Санкт Петербург” за Истанбул през ГКПП Капитан Андреево – Капъкуле. Пристигане в Истанбул следобяд. Настаняване в хотел NOVA PLAZA 5*. Свободно време. Вечеря в ресторанта на хотела.
 
2 ДЕН: 30.12.2022: Закуска. Свободно време или *по желание  срещу допълнително заплащане- * Разходка с корабче по Босфора с възможност за разглеждане на европейския и азиатския бряг на Истанбул – преминава се под моста "Галата" ,Чираан Палас"- бивша султанска резиденция, квартала "Ортакьой"- любимо място на истанбулските младежи, Морския музей, дворците  Долмабахче и Бейлербей, отбранителните крепости  "Румели Хисар" и "Анадолу Хисар, кварталите на елита на Истанбул, къщите от телевизионните сериали, "Момина кула" и др. * Посещение на Долмабахче - най-големият дворец в Турция  и един от най-впечатляващите със своята пищна украса, изобилие от злато и кристал. Дворецът е дом на шестима султани, както и на основателя и пръв президент на Република Турция – Мустафа Кемал Ататюрк, който прекарва последните дни от живота си в него. Колекцията на двореца включва скъпи мебели, килими, огледала от венецианско стъкло, най-големият кристален  полилей в света, изработен в Бохемия, картини на известни европейски художници и др.
* Посещение на най-високата сграда в града - "Сапфир" с панорамна тераса и 4D кино. Небостъргачът се намира в новата модерна част на Истанбул и на територията му има жилищна част, търговски център, голф игрище и спа център. Ще имате възможност да се качите с асансьор за две минути до панорамната площадка на 238м височина, от където се открива невероятна 360-градусова панорама към целия град. С 4D визуализацията ще станете пилоти на хеликоптер и ще се потопите из забележителностите на Константинопол, без да ставате от удобната седалка. Връщане в хотела, вечеря. Нощувка.
 
3 ДЕН: 31.12.2022  Закуска. Свободно време или  * По желание и срещу доплащане - панорамна обиколка на Истанбул с автобус и местен екскурзовод на български език: Синята джамия (отвън); площад Хиподрума с Египетския обелиск, Змиевидната колона и Фонтана на Вилхелм ІІ; византийската базилика "Св. София" (отвън); двореца Топкапъ (отвън). Посещение на желязната църква "Свети Стефан", разположена на брега на Златния рог, реставрирана и открита през 2018г.  Връщане в хотела. Свободно време за почивка или посещение на МОЛ Venezia Mega Outlet – за шопинг.  Подготовка за новогодишното парти. Празнична Новогодишна вечеря в балната зала на хотела  – вечеря със сервиз и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки. За развлекателната част ще се погрижат оркестър, DJ и ориенталски танци. Нощувка.
4 ДЕН: 01.01.2023: Закуска. Отпътуване за Одрин и кратък престой в центъра на града с възможност за посещение на джамията "Селимие"-  шедьовър на Османската архитектура и символ на града или шопинг. Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив и София вечерта.

ВАЖНО:
* Внасянето на всякакъв вид напитки в хотела по време на вечерите са ПОЗВОЛЕНИ !
*На желаещите да пътуват със собствен транспорт се приспадат по 50 лв от цената. Те не ползват и застраховка.
*За туристите, които не желаят да се възползват от допълнителните екскурзии – трансфер до     Историческия център на града или до МОЛ Истанбул срещу допълнително заплащане;
*Доплащане за единично ползване на двойна седалка – 90.00 лв.
*ТАКСА ГОРИВО – В случай на драстично поскъпване на горива, такси, фериботни билети, пристанищни такси и др. транспортни разходи, позовавайки се на т. 3.1 от Общите условия за пътуване с Нова Турс БГ, ще бъде въведена  „такса гориво“. Точният размер ще се определя до 20 дни преди датата на отпътуване, но няма да надвишава 8% от пакетната цена.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност – лична карта или задграничен паспорт с минимум 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + 1 копие + паспорт на детето, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта.  Няма визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:  35
Срок на уведомление при несъбран минимален брой туристи:  7 дни преди датата на отпътуване.
                   НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: Депозит 50 лв. при записване. 30% от сумата до 30/11/2022 г. Пълно плащане до 10/12/2022 г.
                    УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
Потребителят има право да се откаже от пътуването без санкция до деня, следващ деня на записването и внасянето на депозит.
В случай на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът  не удържа неустойки при следните условия:
При налагане на карантина за влизане в страната на пътуване от България или за влизане от страната на пътуване към България (парите Ви се възстановяват на 100% без удръжки, глоби, неустойки!).
При обявяване на Инзвънредно положение във връзка с COVID-19!
При установяване на зараза от COVID-19 на някои от пътуващите или техен близък до 14 дни  преди отпътуване– позитивен PCR тест (парите Ви се възстановяват на 100% без удръжки, глоби, неустойки!).
Във всички останали случаи на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа неустойка както следва:
От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
От 9-тия ден до датата на заминаване – 100% от общата цена на пътуването на турист.
 
Туроператорът „Отговорност на Туроператора“ със Застрахователно Дружество Евроинс АД, седалище и адрес на управление: гр. София, бул. "Христофор Колумб" 43, тел. 070017241,   застрахователна полица № 03700100004082.
Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, включително и разходи свързани с COVID-19:
Поставяне под карантина от здравните власти на застрахованото лице или на негов близък, с когото застрахованото лице живее заедно или с когото са застраховани с един и същ застрахователен договор във връзка с едно и също пътуване, вследстие на лабораторно потвърден случай на Ковид-19,при условие че до началната дата на пътуването остават не повече от 14 (четиринадесет) дни.
Провеждане на домашно лечение или хоспитализация на застрахованото лице или на негов близък, с когото застрахованото лице живее заедно или с когото са застраховани с един и същ застрахователен договор във връзка с едно и също пътуване, вследстие на лабораторно потвърден случай на Ковид-19,при условие че до началната дата на пътуването остават не повече от 28 (двадесет и осем) дни.
Отказ на превозвача да настани застрахованото лице или негов близък, с когото са застраховани с един и същ застрахователен договор във връзка с едно и също пътуване, на борда на посоченето в документа за резервация превозно средство поради:
Повишена телесна температура, отчетена от превозвача преди отпътуването, или
Лаболаторно потвърден случай на Ковид-19.
Смърт на застрахованото лице вседствие на потвърден случай на Ковид-19.
Смърт на близък на застрахованото лице вследствие на потвърден случай на Ковид-19, настъпила не повече от 90 дни преди началната дата на пътуването.
Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване в агенцията, където се извършва записването. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa
Лица до 5 год. и от 64 до 74 год. имат доплащане за мед. застраховка в размер на 4.00 лв. на човек за престоя. Лица от 75 до 80 год. имат доплащане за мед.застраховка от 8.00 лв за престоя.
Застрахователната компания не застрахова лица над 85 год. Туристите от 80 до 84 год. Могат да бъдат застраховани за 2000 € срещу сумата от 4.00 лева на ден.
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Турция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !
ЗАБЕЛЕЖКА: Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на турските колеги. Организаторът си запазва правото за промяна в цената на екскурзията до 20 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.
Информация относно самото пътуване: Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят. Настаняването в автобуса става по реда на записване. Спирките по време на самото пътуване са предварително регламентирани / при необходимост разбира се се спира, но слизат само нуждаещите се /.
ТРАНСПОРТ: Автобус
Програмата е подходяща за хора в неравностойно положение,  които могат да се предвижват самостоятелно.
                               
 
  ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:   29 ДЕКЕМВРИ
 

 
 • Транспорт с комфортен автобус;
 • 3 нощувки със закуски в х- л NOVA PLAZA 5*в Истанбул ;
 • 2 Вечери на блок маса в ресторанта на хотела;
 • Празнична Новогодишна вечеря с неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни местни напитки, празнична програма с оркестър и  DJ в хотела;
 • Безплатно ползване на Спа: Вътрешен басейн, Сауна, Хамам, фитнес в хотела;
 • Wi-Fi достъп.
 • Безплатен паркинг за гостите пристигащи с коли;
 • Посещение на град Одрин;
 • Водач от фирмата организатор;
 • Пътни и  магистрални такси;    
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие  5000 евро към ЗД Евроинс АД, гр. София / лица до 5 г. и над 64 г. имат доплащане /;
 • Панорамна обиколка на Истанбул – пешеходно и с автобус с екскурзовод на български език – 15 €;
 • Посещение на Venezia Mega Outlet - 10 €;
 • Разходка с корабче по Босфора – 20 €;
 • Посещение с местен екскурзовод на Долмабахче - 30 евро (включва резервация, входен билет, слушалки и екскурзовод).
 • Посещение на небостъргача Sapphire - 30 € (включва трансфер и билет за терасата и киното)
 • Разходи от личен характер;
 • Трансфер от Плевен и Кнежа – 40 лв. на човек двупосочно; от Луковит и Червен Бряг – 30 лв. двупосочно;
 • Такса гориво;
Блог
Виж всички