Оценка

Нова година 2023 в Малага - Испания, Дати: 27.12-02.01.23, самолетна почивка от София

Самолет
Малага, Испания
7 дни / 6 нощувки
27.12.2022
Оферта № П494

от 1877.60 лв.


Нова година 2023 в центъра на Малага - Испания
Дати: 27.12.22 - 02.01.23
7 дни / 6 нощувки

самолетна почивка от София


Усетете несравнимата атмосфера на празничните декемврийски дни в центъра на един от най-красивите площади в Испания - Plaza de la Constitución, изживейте незабравимото улично парти по испанска традиция с уникалните концерти на живо, докоснете се до традицията на Малага с грандиозното украсяване на най-скъпата улица в центъра Callе Larios - световноизвестна със своето светлинно и звуково шоу, различно всяка година. Освен Calle Larios, почти 3 милиона крушки светят в цялата централна историческа част на Малага - Calle Granada, Calle San Juan, Calle Cárcer - улицата, която води до театър „Сервантес“, Plaza de la Marina, Plaza del Obispo до осветената фасада на катедралата, Huelin Park - с осветеното езеро, Paseo de Parque с дълъг участък от светлини, които най-добре се виждат по време на разходка, както и Plaza de la Merced, където се намира къщата на великия художник Пабло Пикасо.

Пакетна цена на турист:
 • С настаняване в хотел Atarazanas Málaga Boutique 3* - 960 евро
 • С настаняване в хотел NH Malaga 4* - 1080 евро

Програма на пътуването:

1-ви ден - 27.12.2022 (Вторник): Излитане от летище София, Терминал 2 с полет на АК „България Ер” в 15:20 часа. Кацане на летище Малага в 18:10 часа, посрещане, трансфер и настаняване в хотели, намиращи се в централната част на града в близост до историческия център на старата Малага с множество ресторанти, магазини, паметници и музеи, на пешеходно растояние от плажната ивица и в близост до големия търговски център “El Corte Inglés Málaga”. От 20:00 часа - Нощна пешеходна обиколка на града в автентичната и модерна част, под светлините на осветените улици на един от най-пищно украсените  градове в Испания. Родно място на личности като Пабло Пикасо и Антонио Бандерас, градът е запазил почерка на финикийци, римляни, вестготи и маври. И до днес Малага вдъхновява всички посетители. Ще се докоснете до най-красивите, емблематични исторически места в центъра на града с уникална беседа от нашият професионален екскурзовод. По време на нощната разходка ще преминем през площада Plaza de la Merced с родната къща на великия художник Пабло Пикасо, ще се спуснем през автентичните лабиринтни улички на центъра, през Музея на Пикасо, за да  излезем в подножието на замъка Алкасаба, построен върху стара римска крепост от 1057 г. и най-стария Римски амфитеатър от I век пр.н.е. (отвън). Ще видите и Музея на Малага - сградата на бившата морска митница, в която се намират Музеят на изящните изкуства и археологическия музей на провинция Малага. Отправяме се към величественната Катедрала на Малага (1528 г.), след което ще преминем през най-украсената централна търговска улица „Маркиз де Лариос“, която съединява Площад Марина и Площада на Конституцията - мястото, на което жителите на Малага традиционно отброяват последните минути на старата година с гроздови зърна, чаша вино, грандиозни концерти на живо, светлино шоу и заря, много танци и веселие. Връщане в хотела, нощувка.
2-ри ден - 28.12.2022 (Сряда): Закуска. Свободно време или възможност за Допълнителна екскурзия до Гранада и посещение на двореца Алхамбра. Гранада - за нея казват, че е един от най-красивите градове в света. Поети, музиканти и артисти са били вдъхновявани от Гранада. Интерес представляват Албисинският квартал, дворецът Алхамбра - най-яркото произведение на арабското изкуство в Испания, впечатляващо съчетание на дворци и крепостни съоръжения. Алхамбра e паметник на ЮНЕСКО, един от най-красивите природни и културни пейзажи в света, пищно украсена, с преплитащи се в нея: мистика, езотеризъм, херметизъм, символизъм, история, митове и легенди.  Алхамбра е алхимията на мъдреците, римата на поетите и пасажи от Корана, символизиращи божественото и човечеството. Тя е палати, райски градини, ухаещи на жасмин и азаара, разхлаждащи  водни канали от реката Даро и резиденция на султани. Алхамбра успява да запази и до днес своите културни богатства, съчетани с магията на природата, въпреки тежкия товар на изминалото време. Ще имаме привилегията да посетим тези великолепни палати на назирските султани, на императора Карлос V, както и райските градини и резиденцията Хенералифе. Сутринта - отпътуване от хотела. Пристигане в Гранада. Панорамна обиколка на града. Свободно време за самостоятелна разходка. Възможност за обяд в район с множество ресторанти с типична кухня (по желание). В определения от екскурзовода час, се отправяме с автобуса към внушителния дворец Алхамбра. Посещават се назирските палати Мексуар, Комарес и Палатата на лъвовете, райските градини, които ще Ви пренесат векове назад. Дворецът на Карл V и градините на Хенералифе - лятната резиденция на султаните с много фонтани, градини, пейзажи и типична мюсюлманска архитектура. Оттук можете да се насладите на прекрасна гледка към града и Сиера Невада. Отпътуване от Гранада. Завръщане в хотела около 18:00 часа, свободно време за вечеря. Нощувка.
Цена: 79 евро / 155 лв. - възрастен; 64 евро / 125 лв. - дете до 11,99 г.
Цената включва: транспорт с автобус, екскурзовод на български език, местен екскурзовод за посещението на Алхамбра, посещение на града с придружител екскурзовод, билет за Алхамбра и Градините на Хенералифе.

3-ти ден - 29.12.2022 (Четвъртък): Закуска. Свободно време или възможност за Целодневна екскурзия до Кордоба. Емблематичната Кордоба е бивша столица на римската провинция Бетика, перлата на независимото от Багдад емирство на Омаядите в Андалусия, превърнало се по-късно в Халифат. Градът изниква пред нак като пищен букет, образуван от многовековното присъствие на религии, култури, традиции, украсени с несравнима мюсюлманска архитектура, успяла да се съхрани до днес. Ще имаме привилегията да се разходим из привлекателните тесни улички на старинния исторически град с характерните андалуски дворове и бижутерски ателиета. Ще видим Старият римски мост, площада на Триумфа и неговия паметник, короната, на който е статуята на Свети Рафаел, еврейския квартал, където се ражда известния теолог, равин, лекар и философ Маймонид. Няма да пропуснем и да се отбием до Улицата на цветята, парка Алболафия с репликата от старовременната водна нория, намиращ се до най-дългата река в Андалусия, назована с арабското име Гуадалкивир. Перлата на тази екскурзия е посещението ни в Джамията-Катедрала на Кордоба, паметник на ЮНЕСКО, един от най-важните монументи на целия западен мюсюлмански свят. Пред нашия поглед ще се разкрие  богата мозайка от великолепна мюсюлманска архитектура, допълнена с красиви арабески, трилистни арки, мавритански дъги, мраморни колони, епиграфски надписи. Всичко това, комбинирано с християнския стил на Католическата църква, създава атмосфера на мистика и символика. Свободно време, отпътуване от Кордоба. Връщане в хотела. Нощувка.
Цена: 75 евро / 147 лв. - възрастен;  60 евро / 117 лв. - дете до 11,99 г.
Цената  включва: екскурзовод и водач на български език, транспорт, местен екскурзовод, вход в Катедралата в Кордоба.

4-ти ден - 30.12.2022 (Петък): Закуска. Свободно време или възможност за Целодневна екскурзия до Ронда. Ронда е един вълшебен старинен град, разположен върху плато, формирано от високи отвесни скали, разделени на две, в резултат на издълбаното с векове корито от течащата река Гуадалевин и свързани помежду си с грандиозен емблематичен арковиден мост наречен “Puente Nuevo”. От това магично място се разкрива една разкошна панорама. Ронда е градът на бикоборството и пример за това е известната Арена на биковете, която ще имаме възможност да посетим. В нея ще научим повече за традицията на коридата, установена от векове в Испания, ще  се запознаем с историята на знаменити тореадори като Педро Ромеро, Манолете и фамилия Ордонез. Следва разходка в парка Аламеда с неговите тераси, от които ще се насладим на прекрасна гледка. Ще минем през внушителния мост, от който се виждат типични андалуски къщи, хотели и ресторанти, построени по необичаен начин в отвесните скали на  100 метра над реката. Свободно време, за да можете да се насладите на тази невероятна атмосфера и да седнете на някоя традиционна ухаеща на жасмин тераса. Не бива да пропускате и възможността да опитате типичното ястие на Ронда - опашка на бик, придружено с чаша местно домашно вино. Връщане в хотела. Нощувка.
Цена: 70 евро / 137 лв. - възрастен; 55 евро / 108 лв. - дете до 11,99 г.
Цената включва: транспорт, екскурзовод на български език, вход за Арената на биковете.
5-ти ден - 31.12.2022 (Събота): Закуска. Свободно време или възможност за Допълнителна целодневна екскурзия до Гибралтар и Марбея с посещение на яхтеното пристанище Пуерто Банус. Гибралтар е сравнително малка задморска територия на Великобритания, която граничи с Испания. Още преди хиляди години е бил посещаван от финикийци, а според легендите тук се намират „Херкулесовите стълбове“, след като митичния герой разделя континента на две. По-късно това стратегическо място е било населено от мюсюлманите, след което два пъти преминава под владението на испанската монархия. Англичаните са тези, които го завладяват през началото на XVIII век и оттогава до момента територията е тяхна собственост. Тези исторически събития и много други играят важна роля в развитието му. Ще имаме възможността да се качим на малки бусове и да направим една много приятна и лека разходка из скалата, спирайки през цялото време на определени места за разглеждане. Ще стигнем до гробището на ветераните от битката при Трафалгар, през част от тунелите на скалата, ще продължим до най-южната меридианна точка, където ще слезем и ще можем да видим от едно място континента Африка (Мароко) и Испания (при подходящо време), намирайки се във владението на Великобритания. След кратка пауза ще продължим с бусовете, изкачвайки се на 300 метра надморска височина, за да посетим пещерата Сан Мигел, която ще ни изуми със своите красиви сталактити и сталагмити. Цялата тази прелест се допълва от специални светлинни и звукови ефекти. Тук е и мястото за снимки с палавите берберски макаци – маймуни, символизиращи тази територия, живеещи на отделни групи. Ще посетим и една от хранилките на тези животни, от които ще можем да се насладим на невероятна гледка от високо. Следва свободно време за самостоятелна разходка из главната улица Мейн Стрийт за шопинг или кафе. На връщане към хотела ще се отбием за кратко до тъй нареченото „испанско Монте Карло“, което е пристанището Пуерто Банус в Марбея. Свободно време. Завръщане в хотела около 18:00 часа. Новогодишна вечеря. Нощувка.
Цена: 75 евро / 147 лв. - възрастен; 60 евро / 117 лв. - дете до 11,99 г.
Цената включва: транспорт с автобус, екскурзовод на български език, входен билет за пещерата Сан Мигел, мини бусове за панорамна обиколка в Гибралтар и спирка в Пуерто Банус, Марбея на връщане.


Посрещане на Новата 2023 година !!!
 • За гостите на хотел NH Malaga 4* - По желание доплащане за Новогодишна вечеря - 215 евро на човек в ресторанта на хотел NH Malaga 4*.
 • За гостите на хотел Atarazanas Málaga Boutique Hotel 3* - Очаквайте предложенията ни! Възможно резервиране в ресторанта на хотел NH Malaga 4* Новогодишна вечеря - 225 евро на човек.
6-ти ден - 01.01.2023 (Неделя): Закуска. Свободно време или възможност за Допълнителна екскурзия до столицата Севиля. Севиля, както много хора я наричат „град градина“ е столицата на Андалусия, изпълнена е с легенди, митове за важни в историята на човечеството събития, като  отплаването на Колумб в търсенето на „Индиите“ и  околосветското пътешествие на Магелан. Различни са мненията относно създаването ѝ, като някои историци са убедени, че то се дължи на тартезите. Но въпреки противоречията, с течение на вековете Севиля запазва мита и за финикийския мореплавател Мелкарт, който стига до тази земя в 1000 г. пр. Хр. и изгражда първата търговска фактория, наричайки я Хиспалис. След смъртта му този герой е обожествен и назован Херкулес. По-късно тогавашния претор на Хиспания - Гай Юлий Цезар ще установи своята резиденция там и ще построи огромни защитни стени, наричайки града Колония Хулия Ромула Хиспалис. Алмохадите ще превърнат Севиля в своя столица на Ал-Андалус, построявайки огромната джамия ал-Халиба („Вечната“), минарето на която и до днес е запазено като основа на известната камбанария, наречена Хиралда. Кралят на Кастилия Свети Фернандо III освобождава града от мюсюлманското владение и след време неговите тленни останки ще бъдат положени в Кралския параклис на местната Катедрала. Тази огромна мозайка от култури е запазена и до днес в Кордоба и е видна зад всеки ъгъл на града. Пример за това е квартала Санта Круз, Златната кула до брега на река Гуадалкивир, старият Алказар на християнските крале, площад Испания, градините на Мурильо и, преди всичко, най-голямата готическа Катедрала в света, наречена Санта Мария де ла Седе. Ще имаме привилегията да минем по тези места, да влезем в Катедралата и да се насладим на най-големия олтар в християнството, на една невероятна архитектура, придружена от безброй картини, някои от които принадлежат на Сурбаран, Мурильо, Луис де Варгас, Педро де Кампаня, Гоя. Ще разгледаме и скулптури, направени от Педро де Миян, Педро Дуке де Корнехо, Педро Дункарт, както и да видим параклиси и саркофази на видни личности, между които е и гробът на Христофор Колумб. След като приключим с нашата обиколка, ще имаме свободно време, за да можете да се насладим на този вълшебен град. Отпътуване от Севиля. Завръщане в хотела около 19:00 часа, свободно време. Нощувка.
Цена: 75 евро / 147 лв. - възрастен; 60 евро / 117 лв - дете до 11,99 год.
Цената включва: транспорт с автобус, екскурзовод на български език и местен екскурзовод.

7-ми  ден - 02.01.2023 (Понеделник): Закуска. Освобождаване на хотела в 12:00 ч. Свободно време в Малага ИЛИ възможност за Допълнителна екскурзия до Михас и храма на Буда в андалуското селище Беналмадена Пуебло. Екскурзията ще започне около 09:30 часа с посещение на красивото андалуско селище Беналмадена Пуебло, което дава началото на самия град Беналмадена. 45 мин свободно време за разходка из красивите автентични улички на мястото, след което продължаваме до най-големият храм на Буда в Западна Европа, който ще разгледаме отвън (ако е отворено, туристите могат да го посетят безплатно самостоятелно). Храмът е разположен на специално избрано място, което предлага на посетителя една прекрасна панорамна гледка, от която се виждат няколко града - Фуенхирола, Беналмадена, Торемолинос, а понякога и брега на Африка. След обиколката ни в Беналмадена се отправяме към Михас - типичен андалуски град, разположен в полите на планината Sierra de Mijas в провинция на Малага. Характерен със своите малки криволичещи улички, той сякаш изхлузва одеждите на непознатото, за да открие своята необичайна култура, фолклор, гастрономия и многолетна традиция, запазени от безмилостното влияние на времето. Тази мозайка от разнообразна архитектура, аромати, пейзажи и вкусове е резултат на мирните взаимоотношения и обмен на познания, съществуващи благодарение на вековното съжителство между араби, християни и евреи, често споменавани, като "Трите култури". Ще имате възможността да се разходите самостоятелно из криволичещите автентични улички на този уникален традиционен град, да се повозите на емблематичните таксита - магарета, които са и символ на Михас. По желание може да посетите и старата арена на бикове, както и миниатюрния музей. А защо да не се насладите и на чаша вино на фона на една изключителна панорамна гледка. 
Цена: 35 евро / 68 лв. на човек. Цената включва: транспорт с автобус и екскурзовод на български език.
Отпътуване за Малага. Към 15:30 часа трансфер до летището в Малага. Полет до София с АК „България Ер” в 18:35 часа. Пристига на летище София - Терминал 2 в 23:10 часа.

Полетно разписание на АК „България Ер“:
 • 27.12.22  София - Малага / 15:20 ч. - 18:10 ч.
 • 02.01.23  Малага - София / 18:35 ч. - 23:10 ч.
Възможна е промяна на часовете на полетите от страна на авиокомпанията!

Необходими документи:
 • Лична карта или международен паспорт с мин. валидност 6 месеца от датата на пътуване.
 • За деца до 18 години, пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
 • Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации!

Информация относно здравните изисквания: Към момента няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Испания. За допълнителна информация и съдействие, моля, не се колебайте да ни потърсите!

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.

Вид използвани транспортни средства по програмата: Самолет, Автобус (Трансфери и допълнителни екскурзии)

Начин на плащане: Депозит при резервиране и сключване на договор - 600 лева на човек. Доплащане до 12.12.2022 г.
Плащането се извършва в офисите или чрез превод по банкова сметка!
 

Програмата се провежда при минимум 30 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 20 дни преди датата на отпътуване.

 

Условия за анулация: Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет след заплащане на следните суми:
 • до 40 дни преди датата на отпътуване - без неустойка
 • от 39 дни до 31 дни - депозита
 • от 30 до 0 дни -100% от целия договор
Изключение прави само случай на развитие на епидемиологичната обстановка и възпрепятстване на пътуването поради затваряне на границите на България и Испания. В такъв случай туроператорът се задължава да възстанови внесената от потребителя сума в срок до 14 дни след датата на отпътуване.

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 15.12.2022г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

 

 • Самолетен билет София - Малага - София с включени летищни такси и багаж 23 кг. чекиран + 10 кг. и ръчен в салона на самолета.
 • 6 нощувки със закуски в избрания хотел
 • Трансфер летище - хотел - летище
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро
 • Пешеходна вечерна обиколка в центъра на Малага с екскурзовод на български език
 • Посрещане и обслужване на български език от местен екскурзовод по  време на престоя в Испания
 • Задължително доплащане за медицинска застраховка за туристи над 66 г. - 15 евро към пакета на турист
 • Допълнителни екскурзии
 • Новогодишна гала вечеря
 • Разходи от лично естество
 • Застраховка „Отмяна на пътуване”

Забележки:
 • Допълнителните екскурзии са по желание и са валидни при минимум от 20 човека!
 • Разпределението на допълнителните екскурзии по дни в програмата е примерно!
 • Точните дни на провеждане на екскурзиите ще бъдат  предоставени 2 седмици преди отпътуване!
 • Заявяването и заплащането на допълнителните екскурзии се извършва в България!
 • Възможна е промяна на часовете на полетите от страна на авиокомпанията!


 
Блог
Виж всички