Оценка

THAVORN PALM BEACH RESORT 5*

Програма: Почивка на о-в Пукет с екскурзии в Куала Лумпур и Сингапур - водач от България

Самолет
о-в Пукет, Тайланд
14 дни / 11 нощувки
Оферта № Х-1640996-П-561

от 6014.18 лв
THAVORN PALM BEACH RESORT 5*

Изберете хотели за резервация по програмата
1-ви ден: 10.02.2024 / СОФИЯ – ИСТАНБУЛ
Заминаване от София в 21:30 часа за Пукет през Истанбул. Кацане на летището в Истанбул в 23:55 часа и излитане от Истанбул в 02:00 часа след полунощ.
 

2-ри ден: 11.02.2024 / ПУКЕТ
Пристигане на международното летище в Пукет в 15:40 часа. Посрещане от представител на фирмата-партньор и трансфер до избрания хотел. Настаняване в хотелите. Нощувка.

3-ти ден: 12.02.2024 / ПУКЕТ, Закуска
Закуска. Информационна среща за запознаване с допълнителните екскурзии.
Свободно време за плаж, почивка и забавления на един от най-красивите острови в Андаманско море. Насладете се на безкрайните бели плажове, кристалното море, многобройните магазини, уютните заведения предлагащи голям избор от морска, интернационална и тайландска кухня, а също така и винаги усмихнатите местни жители. Не пропускайте и енергичния и изпълнен с изненади нощен живот на най-известния плаж на острова - Патонг. Следобед, полудневна обиколка на най-големите забележителности на о-в Пукет (включена в цената).
Екскурзията ще започне със спирка на живописна панорамна площадка за наблюдение и снимки на Андаманското крайбрежие с големия Буда. Ще се запознаем с древните легенди и съвременния живот на този богат на история остров. Ще продължим с разходка до най-големия будистки храм в Пукет - Ват Чалонг (Wat Chalong), където ще научите повече за религията будизъм и за някои древни ритуали свързани с нея. Нощувка.
 

4-ти ден:  13.02.2024 / ПУКЕТ, Закуска
Закуска в хотела.
Свободно време или възможност за целодневна екскурзия до островите Пи-Пи с включен обяд (срещу допълнително заплащане , около 90 евро на човек, продължителност около 8 часа).
Ще се качим от марината на бърза лодка и директно ще се отправим към Maya Bay, където е сниман филма „Плажът”. Ще видим залива и ще имаме възможност да направим снимки от палубата на лодката, след което ще имаме време да се потопим в кристалните води на Loh Samah и пещерата Pileh, ще преминем близо до пещерата Виникг – дом на лястовици, които гнездят там и да видим „Плажа на маймуните“. Ще се насладим на красивия подводен свят на големия коралов риф Хин Кланг и ще обядваме в ресторант на Phi Phi Natural Resort.
След обяд ще имаме свободно време за плуване и шнорхелинг на „Bamboo Island”.  А за почитателите на подводния свят, наблизо има и коралов риф.
Връщане в хотела около 18ч.
 

5-ти ден: 14.02.2024 / ПУКЕТ, Закуска
Закуска в хотела. Свободно време за плаж и развлечения. Вечерта възможност за посещение на „Шоу Фантазия”, с включена вечеря ( срещу допълнително заплащане, около 72 евро на човек ).
Най-грандиозното и пищно шоу, което някога сте виждали, е на остров Пукет в Тайланд. Казва се Phuket FantaSea и съчетава красота, елегантност, музика, огромни декори, стотици артисти и живи животни. Това е най-големият увеселителен парк на острова, който ежедневно събира хиляди туристи, които са готови да се потопят в света на магията и фантазията. Разположен е на площ от 57 хектара и включва атракции, детски площадки, зоологическа градина, има редки албиноси животни и влечуги.

Или
„Сиам Нирамит Шоу“, с включена вечеря - препоръчително ( срещу допълнително заплащане, около 68 евро на човек ).
„Сиам“ е предишното име на Тайландското кралство отпреди 100 години. „Нирамит“ означава „Създаден от магия“. Siam Niramit отворя врати за първи път в Банкок през 2005 г. и е смятано за шоуто, което трябва да се види в Тайланд, представяйки изкуствата, културата и историята на Тайланд.
Siam Niramit отворя врати в Пукет през 2010 г. с повече атракции и развлечения.
 

6-ти ден: 15.02.2024 / ПУКЕТ, Закуска
Закуска в хотела.
Свободно време за пълноценна почивка и разходки из острова.
 

7-ми ден: 16.02.2024 / ПУКЕТ, Закуска
Закуска. Свободно време на о-в Пукет или възможност за допълнителна екскурзия до залива Панг-Нга и острова на Джеймс Бонд с включен обяд (срещу допълнително заплащане, около 90 евро на човек, продължителност около 9 часа).
Трансфер от хотела до марината, от където ще се качим на бърза лодка и ще се отправим към залива Панг-Нга преминавайки през остров Панак. Ще посетим острова Кох Тапу популярен като острова на Джеймс Бонд (където е снимана една от частите на филма). Ще се возим на кану в залива Ко Хонг и ще преминем през мангровите гори. Обяд в мюсюлманското селище Кох Пани изградено върху дървени колони (включен в цената на екскурзията). Свободно време за плаж и шнорхелинг на острова Кох Кай Най. Връщане в хотела около 18 ч. Нощувка.
 

8-ми ден: 17.02.2024 / ПУКЕТ, Закуска
Закуска. Свободно време за пазаруване и почивка. Нощувка.
 

9-ти ден: 18.02.2024 / ПУКЕТ – КУАЛА ЛУМПУР (Малайзия), Закуска и вечеря
Закуска. Освобождаване на стаите към обяд. Трансфер до летището за полет до Куала Лумпур (Малайзия). Трансфер до хотел 4* и настаняване. Свободно време за разходка. „Вечеря в облаците с очарователна гледка към столицата от 280 метра височина“, в ресторанта на телевизионната кула на Куала Лумпур. Нощувка.
 

10-ти ден: 19.02.2024 / КУАЛА ЛУМПУР, Закуска и обяд
Закуска. Обиколна екскурзия (включена в пакетната цена). Това интригуващо пътешествие ще ви запознае с един от най-красивите градове в света и една от най-младите столици - "Великолепният" Куала Лумпур - абсолютен контраст между небостъргачи и колониални сгради от минали векове.
Ще научите за историята на страната и ще видите „Площада на независимостта“, Резиденцията на Британския губернатор, впечатляващия 95 метров пилон,  извисяващ националния флаг на Малайзия, ще се снимате с почетната гвардия, охраняваща Кралския дворец. Преди да се насладите на вкусен обяд, ще се заредите духовно, разглеждайки цветното великолепие на китайския храм „Богини на Милосърдието“ и неповторимата архитектура на „Националната джамия“.
Освен това ще посетим "Пещерите Бату". Впечатляваща, величествена природна забележителност. Естествени варовикови пещери, в които изповядващите хинду религията са построили своя храм, 272 стъпала ще ви отведат до светилището на Индуиския Бог на войната и победата – Муруган. Пещерата е една от най-популярните индуски храмове извън Индия и е фокусна  точка на индуския фестивал на Thaipusam в Малайзия.
Първата част от обиколката на града завършва пред най-високите кули близнаци в света - Петронас – отличителен знак на града, където отвън ще имаме фото пауза.
Следва обяд (включен в цената).
Следобед ще посетим най-голямата и модерна фабрика за пютър (сплав от калай и олово), известна с висококачествени продукти и изключително майсторство в изработката. Ще се запознаем от близо с процеса на леене, отливане, полиране, гравиране на продукти от калай и олово. Посещение на Batic Factory – типично за региона изкуство за рисуване с восък върху текстил. Връщане в хотела около 18.00 ч. Нощувка.
 

11-ти ден: 20.02.2024 / КУАЛА ЛУМПУР - СИНГАПУР, Закуска
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището за полет Куала Лумпур - Сингапур. Посрещане в Сингапур, след което трансфер до хотел 4*. Настаняване. Нощувка.
 

12-ти ден: 21.02.2024 / СИНГАПУР, Закуска
Закуска. Около 09:30 ч. - Обзорна обиколка на Сингапур (включена в пакетната цена) - футуристичен дизайн и изискан лукс са най-честите асоциации за тази азиатска перла. Съчетавайки исторически места, храмове и традиции със свръхмодерно развитие, Сингапур успя да се изкачи до топ 5 на най-посещаваните градове в света. Архитектурните чудеса около Марина Бей, Музеят за наука и изкуство, Еспланадата, Градините край залива, Китайският квартал и Храмът на зъба на Буда, плажовете и атракционният парк „Юнивърсъл Студиос” на остров Сентоса, многобройните търговски центрове и изкусителни ресторанти, са съвсем малка част сред множеството забележителни места в Сингапур.
Да се потопиш в магията на това място, означава след това да почувстваш силен прилив на енергия и вдъхновение!
Нашата обиколка ще започне от „Градината на орхидеите“, част от Ботаническата градина на Сингапур, забележителен парк и любимо място за отдих на местните хора. Ще продължим с  Парка Мерилион - национален символ на Сингапур.  Мерилионът е митично същество с глава на лъв и тяло на риба. От парка се откриват невероятни гледки към емблематичния хотел Марина Бей Сендс, виенското колело на Синапур – Singapore Flyer и Еспланадата.
Ще посетим Малката Индия - етнически квартал, разположен точно срещу Китайския квартал. Идвайки тук, посетителите се потапят в един екзотичен свят с оживени улички, индийски пъстроцветни стоки, аромати, култури.
Ще видим също Civic District - административен център на града, сградата на Парламента, Националната галерия на Сингапур. Следва свободно време за обяд. Връщане в хотела следобед. Вечерта, самостоятелно бихте могли да се разходите, за да се насладите на музикално-светлинното шоу под светещите дървета на популярната ботаническа градина „Gardens by the Bay”. Нощувка.
 

13-ти ден: 22.02.2024 / СИНГАПУР – ИСТАНБУЛ, Закуска
Закуска. Посещение на ботаническата градина “Gardens by the bay” (включено в пакетната цена). Днес ни предстои един ден, който ще ни омагьоса със  спиращи дъха гледки. Ще посетим панорамната тераса за наблюдение „Marina Bay Sands” и ще имаме възможност да се насладим на цветната магия в популярната ботаническа градина „Gardens by the Bay”. Gardens by the Bay са сред най-интересните нови атракции в Сингапур и сред топ 10 градини в света. Във впечатляващите Cooled Conservatories ще откриете растения от цял свят. Flower Dome е най-голямата стъклена оранжерия в света и предлага разходка сред гора от маслинови дървета, типични за Средиземноморието или боабаби от субтропичните региони,  както и сезонни цветя.  В света на Cloud Forest ще откриете орхидеи, насекомоядни растения и папрати, типични за влажните планински райони на тропиците, както и 35-метров водопад – най-високият водопад на закрито в света.  Връщане в хотела около 14:30 часа. Свободно време или екскурзия до остров Сентоса (срещу допълнително заплащане от около 90 щатски долара). Над 5 милиона туристи годишно посещават остров Сентоса, наричан още острова на забавленията. Сред най-популярните атракции са огромната статуя на Мерилиона – риба с глава на лъв, символ на Сингапур, която се издига на височина 37 м и разполага с наблюдателни площадки, скрити в огромната пазва на митичното създание. Океанографският музей,  в който можете да видите над 300 обитатели на океанските дълбини в подводен тунел дълъг 83 метра. Тук има повече от 100 000 екземпляра от 800 вида, обитаващи 49 хабитата, сред които манта, акула, чук, каменен костур голият и много други. Интерес представлява и алеята с музикалните фонтани.. Трансфер до летището за полет в 23:35 ч. за Истанбул.
 

14-ти ден: 23.02.2024 / ИСТАНБУЛ - СОФИЯ
Кацане в 06:10 ч., след което свързващ полет в 08:45 ч. за София. Пристигане в 09:05 на летище София.

Цената е в евро на човек и включва:
  • Самолетен билет София – Истанбул – Пукет – Сингапур - Истанбул – София с Turkish Airlines с включен 23 кг. багаж на лента и 8 кг. ръчен; Летищни такси;
  • Самолетни билети о-в Пукет – Куала Лумпур – Сингапур с местна авиокомпания, с включен багаж от 20 кг на лента и 8 кг. ръчен;
  • Всички трансфери, описани в програмата;
  • 7 нощувки със закуски на о-в Пукет в избраният хотел;
  • 2 нощувки със закуски в 4* хотел в Куала Лумпур;
  • 2 нощувки със закуски в 4* хотел в Сингапур;
  • 1 обяд в Куала Лумпур по време на обзорната обиколка;
  • 1 вечеря в ресторанта на TV кулата на Куала Лумпур;
  • Обзорна екскузрия на о-в Пукет;
  • Обиколна екскурзия на Куала Лумпур;
  • Обзорна екскурзия на Сингапур;
  • Посещение на ботаническата градина “Gardens by the bay” в Сингапур;
  • Медицинска застраховка – 15 000 евро със ЗД „ДЖЕНЕРАЛИ”;
 
Цената не включва:
  • Виза за Тайланд – 2000 бата около 52 евро на летище Пукет.
  • Хранения извън посочените в програмата;
  • Разходи от личен характер;
  • Допълнителна екскурзия до островите Пи-Пи на о-в Пукет – около 90 евро на човек с включен обяд;
  • Допълнителна екскурзия до залива Панг-Нга и о-ва на Джеймс Бонд на о-в Пукет –  около 90 евро на човек с включен обяд;
  • Шоу Фантазия с вечеря – около 72 евро на човек;
  • Сиам Нирамит Шоу с вечеря - около 68 евро на човек;
  • Остров Сентоса в Синагапур – около 90 щатски долара
Необходими документи:
  • Международен паспорт с валидност не по-малка от 6 месеца;
  • Актуална паспортна снимка – 1 брой, нужна за визата на място;
  • Попълнен формуляр за виза.
Полетно разписание с АК Turkish Airlines:
 TK1030  10.02 София 21:30 Истанбул 23:55
 TK 172   11.02 Истанбул 02:00 Пукет 15:40
 TK 55      22.02 Сингапур 23:35 Истанбул 06:10 (на 23.02)
 TK1027  23.02 Истанбул 08:45 София 09:05
 

Условия на резервация:
  • При записване се внася депозит от 1000 евро.
  • Пълно плащане до 30 дни преди заминаването;
  • Офертата важи при минимум 15 туриста;
  • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации;
  • Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни, преди заминаване;
  • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
Срокове за анулации и неустойки:
  • От деня, следващ подписването на договора, до 60 дни преди датата на отпътуване – няма.
  • От 59 до 30 дни до датата на заминаване, размера на депозита от 1000 евро.
  • При анулация по-малко от 29 дни преди заминаване – пълната сума по договора
 
Анулации без неустойки и връщане на суми:
  • При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в рамките на 7 дни от деня на анулацията;
  • При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID 19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.
Изискванията, свързани с Ковид-19 подлежат на препотвърждение, тъй като е възможна промяна.
Информация към 20.10.2023:
O-в Пукет: не се изискват никакви Сертификати.
Куала Лумпур: не се изискват никакви Сертификати.
Сингапур: не се изискват никакви Сертификати.
 
Допълнително за Ваша сигурност може да бъде сключена застраховка „ Отмяна на пътуване“ срещу допълнително заплащане.
 
Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19: 
  • Възстановяване на възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване;
  • Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
  • Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.
Какво не покрива застраховката?
  • Събития, които са причинени предумишлено или поради груба небрежност на застрахования;
  • Опит за самоубийство или самоубийство;
  • Събития в здравословното състояние на застрахования, които са настъпили или се очаква да настъпят в момента на сключване на застраховката или началото на пътуването;
  • Събития, които застрахования понася вследствие на употреба на алкохол, наркотици, медикаменти или поради отлагане на предписана терапия;
  • Събития, които са в посредствена или непосредствена връзка с размирици, военни действия, терор от всякакъв вид, стихийни бедствия, влияния на околната среда, земетресения;
  • За повече информация относно включените застраховки, моля свържете се с нас!
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на съответните суми според условията за анулации и неустойки.
 
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 7 дни преди датата на отпътуване при чартърни полети, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалната смяна на имена в хотела.
 
Условията за пътуване по време на пандемията от Covid-19 са променливи и финалните такива ще бъдат оповестени от туроператора при наближаване на датата на заминаване.
В случай на извънредно положение или епидемична обстановка, клиентите са напълно информирани, че условията на пътуване могат да бъдат променяни и динамични, съобразявайки се с актуалната обстановка преди осъществяване на пътуването. Туроператорът ще уведомява клиентите си своевременно при всяка промяна на условията на пътуване.
Необходими при пътуване тестове за Covid-19 са за сметка на клиента. Туроператорът предоставя възможност на клиентите си да направят тестовете в някоя от прартньорските лаборатории на туроператора, възползвайки се от специална отстъпка.
 
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 1329230126000001 на ЗК„ДЖЕНЕРАЛИ”АД.
Блог
Виж всички