Великденски ол инклузив круиз Легендите на Егейско море

Великденски ол инклузив круиз Легендите на Егейско море

Програма

1-ви ден: /05.04.18/: Отпътуване от България с автобус за Гърция

Отпътуване от Варна в 06:45
Отпътуване от Бургас в 09:00
Отпътуване от Пловдив в 13:45
Отпътуване от София в 17:00 ч.

2-ри ден: /06.04.18/: МИКОНОС

Пристигане в Атина, Пирея рано сутринта. Чекиране на круизния кораб Celestial Crystal от 09:00 ч. до 10:30 ч. Отплаване в 11:30 ч. за остров Миконос, акостиране в 18:00 ч. Няма по-красиво и уютно място от Миконос. Архитектурата е специфична. Къщите са бели, кубообразни и максимум двуетажни. Уличките са тесни и се боядисват с бяла боя Талисманите на острова са вятърните мелници и пеликана Петрос, но всъщност пеликаните са три на брой. Има възможност за използване на шатъл–бус, за да се стигне до града и да се посети някоя от многото църкви за литургия за Разпети Петък или за самостоятелна разходка на красивия остров. Отплаване в 23:00ч.

По желание-доп.екскурзии,които се заплащат на място:

Обиколка на Хора и Малката Венеция – 67 евро /възрастен, 44 евро/дете:
Екскурзията с екскурзовод започва от Хора. Следаващата спирка е на юг-плажна ивица Орнос, живописно рибарско пристанище. По време на пътуването ви обратно към Хора , ще посетите традиционното селце Ано Мера и манастира Панагия Тургияни основан през 1542 г. Красивият селски площад е идеалното място за кратка почивка. Връщайки се в Хора, ще спрете в Парапортиани. На няколко метра по-надолу ще видите фолклорния музей в Миконос, който се помещава в стара двуетажна търговска къща на барон. Ще продължим към "Малката Венеция" на Миконос-Алефкандра, известна със своите вятърни мелници.

Пешеходна разходка из Миконос – 15 евро/възрастен, 13 евро/дете:
От столицата на острова "Хора", където ще се насладите на пешеходна обиколка по тесните калдъръмени улички на града, минаваща през шикозни бутици, елегантни нощни клубове и бели къщи, ще стигнете до Алефкандра, която е известна също като "Венеция" на Миконос. Къщите са построени на брега на морето, с дървени тераси, които наподобяват Венеция. След това ще се върнете в Хора, откъдето ще вземете трансфера до пристанището, за да стигнете до вашия кораб.

3-ти ден: /07.04.18/: по желание вариант О.САМОС /Гърция или гр.КУШАДАСЪ/ Турция и ПАТМОС

Корабът ще пристигне рано сутринта в 05:00 часа на о.Самос. Част от пасажерите, желаещи да останат на острова ще имат възможността да го направят до 15:30. Другите ще продължат към Кушадасъ, Турция. В 07:00 ч. корабът акостира на пристанището в Кушадасъ. Включена е екскурзия до древният Ефес. С тази екскурзия ще посетите един от най-важните градове на древността, разположен на голяма площ, там се намира най-голямата сбирка от римски руини на изток от Средиземноморието. Ще имате възможността да видите храма на Артемида – едно от седемте чудеса на древния свят. Възможност за свободно време в Кушадасъ!

Отплаване на обяд в 13:00 ч. за о.Самос, за да се приберат обратно пасажерите останали там. Круизът продължава към о-в Патмос, Гърция и акостира в 17:45 ч. Най-светият остров в Егейско море е почитан от целия християнски свят заради запазената пещера, в която Св.Йоан Кръстител е получил своето просветление. При слизане в Патмос, в навечерието на Великден, всеки пасажер ще получи по едно яйце и свещ и ще може да се включи в шествията и литургията в църквата. Отплаване в 02:00 ч.

Допълнителни екскурзии по желание,които се заплащат на място:

Религиозно посещение на на манастира Свети Йоан и пещерата на Апокалипсиса – 67 евро /възрастен,44 евро/дете:
Живописните улички вървят нагоре към манастира "Св. Йоан Евангелист", основан през 1088 г. от Св. Христодулос. Посещението ще ви отвори врати за двора на манастира, мястото, където монасите ще вземат храната си и старата пекарна. Византийската църква "Св. Йоан" е украсена с важни стенописи от няколко периода, с мозайка и други икони. Следващата спирка е малък музей, в който се намират религиозни съкровища с неоценима стойност, като ръкописи, средновековни текстилни изделия, свещени одежди и други. Погледни надолу по стълбите, религиозната енергия, която ще почувствате, е докосване на душата. Зад параклиса на Св. Ана се намира входа на пещерата на Апокалипсиса. Ще видите кръста, гравиран от Св. Йоан Евангелист, според традицията, тройната пукнатина в стената на пещерата, откъдето Свети Йоан е чул Бог да диктува Апокалипсиса.

Провинциален Патмос, включващ Хора и пещерата – 67 евро/възрастен,44 евро/дете:
Панорамната екскурзия започва в пристанището на Скала, насочващо се към центъра на острова, до Хора. В главния град ще посетите Пещерата на Апокалипсиса, а в горната част на "замъка" зад стените ще видите манастира "Св. Йоан Евангелист" от византийската архитектура. Тихите вятърни мелници в Хора са свидетели на важни събития на острова, който привлича хиляди туристи за религиозни, а също и развлекателен туризъм. Обиколката на острова продължава към по-запустели пейзажи, които са търговската марка на Додеканези. Скалисти хълмове, безплодна, суха почва, върхове, които, както и земните езици, се вливат в морето, десетки заливи и сложна брегова линия. След тази просветна екскурзия през острова обиколката ще приключи в пристанището Скала, където атмосферното кафене "Арион", най-старият и живописен район, ще ви чака за кафе, напитки или сок.

Традиционен празник в Патмос – 58 евро/възрастен, 41 евро на дете:
Един незабравим празник, сервиран в традиционната таверна в Патмос. Домакините са склонни да ви хранят с традиционните ястия от своя остров в една от най-красивите от класическите хълмисти села на острова. Качваме се с автобус в Скала за живописно каране в хълмовете на Патмос. Ще пътуваме през много от живописните селища на острова – не забравяйте да погледнете зашеметяващите гледки към Егейско море. Ароматът на дивите цветя ви поздравява, когато излизате от автобуса за кратка живописна разходка до таверната, където очакваме празникът ни. Ще трябва да решите къде да погледнете: към невероятната гледка – Егейско море или в масивите на таверната, които изглеждат препълнена с традиционни патмийски деликатеси. Една танцова трупа ще танцува за нас.

4-ти ден: /08.04.18 /: САНТОРИНИ

Пристигане на о-в Санторини в 10:00 ч. Най-красивият гръцки остров е разположен в калдерата на угаснал вулкан и поразява с неповторимата си атмосфера и залези. Възможност за обиколен тур на острова или самостоятелна разходка. Отплаване в 21:30 ч.

По желание – допълнителни екскурзии, които се заплащат на място:

Очарователното селце Ия, кацнало на ръба на калдерата – 74 eвро/възрастен и 55 евро/дете:
Първо се отправяме към живописното село Мегалохори, където ще имате възможност да се насладите на типичната архитектура на острова. Пътя ни продължава на изток, по пътя към Камари и Монолитос. Ще преминем и през Фира и малките традиционни села Фиростефани и Имеровили с деликатна архитектура и красота, ще стигнете до селището Оя. По целия маршрут на запад ще имате пред очите ви ще е гледката на калдерата и малките острови на Тиразия, Палеа и Неа Камени и ненадминат панорамен изглед. В Оя ще имате достатъчно време да се разхождате из мраморните павирани алеи, да гледате удивително сладките магазини, да правите снимки, да се запознаете с характерните сгради, издълбани в скалите и необичайните имения на капитаните, селището Амуди в подножието на калдерата. Района се характеризира с "изключителна природна красота".

Круиз до сантотинските острови и вулкана – 64 евро/възрастен и 40 евро/дете:
Малките острови на Палеа и Неа Камени представляват особен геоложки интерес, тъй като под тях леко спира активен вулкан. От круизния кораб ще бъдете транспортирани лесно в рамките на няколко минути с малка лодка до Неа Камени, която прилича на лунен пейзаж! Следващата спирка на тази специална екскурзия е Палеа Камени с терапевтичните и топла води, където ще ви бъде даден изключителен шанс да плувате, ако желаете. След пътуването до вулкана ще имате възможност да ходите, да правите спомени, да докоснете магията и енергията на Фира. При завършването на пътуването си в главния град Санторини ще се спуснете с въжена линия (билетът е включен в таксата за тази екскурзия) до старото пристанище, за да стигнете до круизния кораб с малка лодка.

5ти ден:/09.04.18/: отпътуване към България

Пристигане на пристанище Пирея, Атина в 07:00 ч. Напускане на кораба и свободно време в Атина. Отпътуване обратно за България в 16:30, пристигане в София в 05:55 (10 април), в Пловдив в 08:15, в Бургас в 12:00 и във Варна в 13:30ч.

Разписание на круиза:

Ден Дестинация Държава Пристигане Отпътуване
06.04.2018 Атина (Пирея) Гърция 11:30
06.04.2018 остров Миконос Гърция 18:00 23:00
07.04.2018 Остров Самос Гърция 05:00 15.30
07.04.2018 Кушадасъ (Ефес) Турция 07:00 13:00
07.04.2018 остров Патмос Гърция 16:00 -
08.04.2018 остров Патмос Гърция - 02:00
08.04.2018 остров Санторини Гърция 10:00 21:00
09.04.2018 Атина (Пирея) Гърция 07:00

*Минимален брой туристи, необходим за осъществяване на екскурзията – 40 човека
**Срок за уведомление при недостиг на минимален брой туристи за ексурзията: 06.03.2018 г.

Цени

Вид каюта

Цена на човек в двойна каюта

на запитване

Единична каюта

stop sale

Трети или четвърти възрастен в каюта

stop sale

Деца 
02 - 12 год. при настаняване с двама пълноплащащи

stop sale

Вътрешна 720 лв 920 лв 670 лв 578 лв
Каюта с прозорец 840 лв 1080 лв 670 лв 578 лв

Цените са  валидни за ранни записвания до 31.01.2017 г. с включена отстъпка от 10%.

Неустойки в случай на анулация от страна на клиент – спрямо стандартните условия на круизната компания:

 • До 61 дни преди тръгване - няма глоба за анулация на пътуването
 • Между 60 и 41 дни преди датата на отплаване - депозитът ще бъде невъзстановяем
 • Между 40  и 16 дни преди датата на отплаване - 50% от цената на круиза
 • Между 15 и 8 дни преди датата на отплаване - 75% от цената на круиза
 • При 7 дни или по-малко преди датата на отплаване или при неявяване на борда - 100% от цената на круиза

По този круиз е задължително да се пътува с валиден международен паспорт минимум 6 месеца от датата на планирано връщане.

Всички цени и условия подлежат на препотвърждение при резервация.

*Начини на плащане:  Депозит за потвърждение на резервация по тарифа Ранни записвания до 31.12.2017г. – 50 % oт сумата. Доплащане - до 31 дни преди дата на отплаване. Заплащането може да стане по банков път, в брой или с кредитна/дебитна карта.


Цените включват

 • Tранспорт до и от пристанище Пирея с автобус от София
 • 3 нощувки в избрания вид каюта на борда на круизен кораб Celestyal Crystal
 • изхранване:
  • Пълен пансион на борда – закуска, обяд, вечеря, следобеден снек, нощен бюфет съгласно програмата на борда
  • All Inclusive Blue and White пакет напитки (описани в края на офертата)
 • Екскурзия в Кушадасъ - "Древен Ефес"
 • Пристанищни такси, Такса обслужване (118 евро за възрастен, 109 евро за дете)
 • Шатъл бус услуга в Миконос
 • Водач на групата от България
 • Анимация и професионални вечерни шоу програми
 • Използване услугите на борда - басейн и фитнес
 • Медицинска застраховка с лимит 5000 евро

Цените не включват

 • Допълнителни услуги (СПА, комуникации, пране и др.)
 • Хазарт (бинго / казино и др.)
 • Екскурзии на брега
 • Лични разходи
 • тръгване от Варна доплащане – 29 лв. на човек
 • тръгване от Бургас доплащане – 16 лв. на човек
 • тръгване от Пловдив доплащане – 10 лв. на човек
 • Предлагаме и варианти за пътуване със самолет до Атина, цени на запитване
 • Допълнителни екскурзии (заплащат се на място в евро):
  • Обиколка на Хора и  Малката Венеция в Миконос – 67 евро /възрастен, 44 евро/детеo
  • Пешеходна разходка из Миконос – 15 евро/възрастен, 13 евро/детеo
  • Религиозно посещение на на манастира Свети Йоан и пещерата на Апокалипсиса на о.Патмос – 67 евро /възрастен, 44 евро/детеo
  • Провинциален Патмос,включващ Хора и пещерата – 67 евро/възрастен, 44 евро/детеo
  • Традиционен празник в Патмос – 58 евро/възрастен, 41 евро на детеo
  • Очарователното селце Ия, кацнало на ръба на калдерата – 74 eвро/възрастен и 55 евро/детеo
  • Круиз до сантотинските острови и вулкана – 64 евро/възрастен и 40 евро/дете

Съгласно чл.80 от ЗТ за вярна и актуална информация се счита, получената в офисите на Фреш Холидей!

Кораб - CELESTYAL CRYSTAL

Това е малък кораб с голямо въздействие. Общо 10-те палуби са с капацитет от 1200 пасажера. На борда ще намерите казино, детски съоръжения, библиотека, спа и фитнес център, басейн и джакузи с гореща вода, три бара, основен ресторант, бюфет на самообслужване и 2 специализирани ресторанта. А огромният театър може да се конкурира с тези на големите кораби. Това е вторият по големина кораб на Celestyal Cruises.

Построен 1992 г.
Тонаж 25,611
Дължина 162 м.
Широчина 25.60 м.
Скорост 18 възела
Стабилизатори Да
Палуби за пасажери 9
Пасажери 1200
Каюти 480
Асансьори 4
Електричество 110 / 220V
Персонал (брой хора) 406

Вътрешна каюта:

Около 11-13 кв.м, могат да се настанят до 4-ма души, с 2 единични легла и 2 горни легла (долните легла може да са разположение в Г-форма), телевизия, сешоар, сейф, баня.

Каюта с прозорец:

От 11 до 15 кв.м, могат да се настанят до 4-ма души, в две единични легла, две горни легла и/или разтегателен диван, TV, сешоар, сейф, баня с тоалетна.

All inclusive пакети с напитки, включени в цената:

BLUE PACKAGE (алкохолен пакет за възрастни)

Насладете се на алкохолни и безалкохолни напитки през деня. Може да изберете от списъка с маркови алкохолни напитки или да опитате автентични гръцки питиета… Насладете се на пакет без никакви ограничения! Пакет BLUE предлага всички безалкохолни напитки включени в пакет WHITE плюс: 

 • Гръцки Питиета: Узо, Мастика, Гръцки коктейли
 • Алкохолни напитки: Портвайн, Шери, Ликьори (Campari, Sandmsn‘s, Pastis, Amaretto Disaronno, Kahlua, Coitreau, Baileys) Уиски и Бърбън (Canadian Club, Jameson, Jim Beam, J&B, Johnnie Walker Red Label, Famous Grous, Bells, Cutty Sark), Джин (Beefeater, Gordon‘s, Bombay, Sapphire), Ром (Bacardi, Captain Morgan), Водка (Smirnoff, Absolut), Текила (Jose Cuervo Gold)
 • Класически коктейли: Бял Руснак, Дайкири, Маргарита, Пина Колада, Мохито, Мартини
 • Бира: наливна бира, бира в кен, безалкохолна бира в кен
 • Гръцко вино (наливно): бяло, червено, розе
 • Пенливо вино (наливно) 

WHITE PACKAGE (безалкохолен пакет за деца до 18 г.)

Насладете се на напитки от всеки бар, салон и ресторант на борда. Вечер се поглезете с нашите безалкохолни коктейли!

 • Изворна и Минерална вода
 • Газирани напитки 330 мл. (Кола, Спрайт, Фанта)
 • Студен чай праскова и лимон 330 мл.
 • Чаша сок (портокал, грейпфрут, домат, ананас)
 • Широка гама от безалкохолни коктейли (моля, попитайте бармана за подробности)
 • Кафета (еспресо, капучино, филтър, лате, фредо и др.)
 • Топли напитки (горещ шоколад, чай)
Информация
Налична оферта
Оферта номер: 239 Вид транспорт: Ship Период: 5 дни / 3 нощи Маршрут: София (Пловдив, Варна, Бургас) – Атина (Пирея) – Миконос - Кушадасъ или о. Самос – о.Патмос – о. Санторини – Атина (Пирея) – София (Пловдив, Варна, Бургас) Дата: 05.04 - 10.04.2018г. Цена от: 720,00 лв.
Запитване за цена
Напишете следния код
captcha

Други примамливи предложения

© 2014 - 2017 Фреш Холидей - почивки, екскурзии, хотели, билети, рент-а-кар, туристическа агенция София, туристическа агенция Варна

Фреш Холидей - почивки, екскурзии, хотели, билети, рент-а-кар, туристическа агенция София, туристическа агенция Варна