ВЕЛИКДЕН НА ОСТРОВ КОРФУ

ВЕЛИКДЕН НА ОСТРОВ КОРФУ

Програма

Ден 1

Възможност за Трансфер от Пловдив - доплащане 25 лв. на човек (двупосочно)

Отпътуване от София в 6:00 часа от Стадион Васил Левски по маршрут: Промахонас – Верия – Козани – Янина – Игуменица. От тук се взема ферибот до остров Корфу /1 час и 45 минути/. Пристигане на острова и настаняване в хотел OASIS 3*- Perama или MESSONGHI BEACH 3* - Mouraitika. Свободно време.

На Разпети петък се провеждат празничните шествия в града. През този ден от всички църкви, без Св. Спиридон, тръгват шествия – Епитафии, като най-тържествената е в 21:00 часа от църквата “Metropolitan”.

Вечеря. Нощувка.

Ден 2

Закуска. Този ден трябва да се отдели за град Корфу, където се провеждат пищни Великденски тържества, чиято традиция датира от векове. Първото шествие започва в 9:00 часа с изнасянето на мощите на Св. Спиридон – Закрилникът на Корфу. Под съпровода на Филхармония и многобройни барабани, охранявано от моряци и предвождано от най-висшите свещенослужители на острова, то преминава по криволичещите улички на острова. В 11:00 часа градът се огласява от камбанен звън и островитяните започват да хвърлят от прозорците керамични съдове пълни с вода. След тази уникална церемония следва разходка из живописния град Корфу или време за кафе на ул. Листон – копиe на парижката „Риволи“ или обяд в някоя от прекрасните таверни.

Следобяд Панорамна обиколка на град Корфу – разглеждане на старата и новата крепост, аркадите Листон, двореца "Ахилийон"- лятната резиденция на Императрица Сиси, полуостров Канони и Мишия остров с беседа на български език. Обратно в хотела за отдих.

Вечеря за туристите в хотел Oasis 3*.

В 23:00 *по желание се посещава най-близката църква за литургия и жив огън. В 00:00 се обявява официалното „Христос Воскресе“ и отново под съпровода на Филхармонията и камбанен звън следват всенародни тържества и фойерверки. Връщане в хотела.

ВЕЛИКДЕНСКА ВЕЧЕРЯ с козунаци, традиционната за Гърция супа „магерица“ и боядисани яйца (за туристите в хотел Messonghi Beach 3*).

Нощувка.

Ден 3

Закуска. Сутринта може да се направи разходка из Корфу град, където още в 7:00 часа излизат свещениците на всички църкви на о-ва със символа на Възкресението и отново под съпровода на Филхармонията правят шествие. През този ден никой в Гърция не работи – ден на всеобщ, голям Празник.

*На обяд в хотел Messonghi Beach се организира ПРАЗНИЧЕН ВЕЛИКДЕНСКИ ОБЯД (само за гостите на хотела) с агнешки чевермета, узо, музика и танци.

Следобяд, по желание екскурзия до Палеокастрица – едно от емблематичните места на Корфу, на чийто бряг се е разхождал Одисей, пленен от красотата на острова. Посещение и на манастира „Света Богородица Палеокастрица“, датиращ от 1225 г. Според легендата, за да спаси своя храм от пиратите, Богородица вкаменила кораба им. Обратно в хотела.

Вечеря. Нощувка.

Ден 4

Закуска. Отпътуване обратно за България: ферибот Корфу – Игуменица; Верия – Солун – София. Пристигане вечерта.

*Минимален брой туристи, необходим за осъществяване на екскурзията – 40 човека

**Срок за уведомление при недостиг на минимален брой туристи за ексурзията: 7 дни преди датата на отпътуване.

 

Необходими документи:

Международен паспорт или лична карта
за деца до 18 г,. пътуващи с един или без родител, нотариално заверено пълномощно от единия или двамата родители – оригинал + 1 копие + паспорт на детето, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта.
 

За влизането в Гърция и при връщането в България, за освобождаване от карантина, се изисква един от следните документи / към Ноември 2021 г. /:

 • Отрицателен PCR или антигенен тест.
 • Документ за завършена ваксинационна схема срещу COVID-19. За завършена ваксинационна схема се приема поставянето на съответен брой дози от ваксини срещу COVID-19 и изтичането на 14-дневен период, след поставяне на последната доза.
 • Документ, показващ положителен резултат от проведено изследване по метода на полимеразна верижна реакция (PCR) или бърз антигенен тест за COVID-19 - за лицата, преболедували от COVID-19 за периода от 15-тия до 180-тия ден, считано от датата на проведеното изследване, вписана в документа.
   

Няма визови изисквания, свързани с пътуването.

Цени

СПЕЦИАЛНА ОФЕРТА:

ЦЕНИ ХОТЕЛ MESSONGHI BEACH 3*:

Тип настаняване Цена на възрастен в Двойна Супериорна  стая Цена на възрастен в Единична стая Цена за трети възрастен в Двойна стая

1-во дете 2-10.99 г. с двама

възрастни в стая

2-ро дете 2-10.99 г. с двама

възрастни в стая

СПЕЦИАЛНА ОФЕРТА 545.00 лв. 775.00 лв. 445.00 лв. 145.00 лв. 335.00 лв.
Редовни цени 595.00 лв. 825.00 лв. 495.00 лв. 145.00 лв. 360.00 лв.


ЦЕНИ ХОТЕЛ OASIS 3*: stop sale

Тип настаняване

Цена на възрастен в Двойна стая Градина

Цена на възрастен в Двойна стая Море Цена на възрастен в Единична стая Цена за трети възрастен в Двойна стая градина Цена за трети възрастен в Двойна стая Море

1-во дете 0-11.99 г. с двама

възрастни в стая

2-ро дете 0-11.99 г. с двама

възрастни в стая

Ранни записвания 395.00 лв.  455.00 лв. 550.00 лв. 340.00 лв. 390.00 лв. 150.00 лв. 245.00 лв.
Редовни цени 445.00 лв. 505.00 лв. 599.00 лв. 390.00 лв. 440.00 лв. 150.00 лв. 295.00 лв.


* Начини на плащане – депозит 50 % от пакетната цена в момента на записването и доплащане до 01.04.2022. Заплащането може да стане по банков път.

** При желание за пътуване със собствен транспорт, от цената на пакета се изваждат 100 лева на човек. Туристи, пътуващи самостоятелно, нямат включени застраховка и фериботен билет

 

***УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:

 • Потребителят има право да се откаже от пътуването без санкция до деня, следващ деня на записването и внасянето на депозит.
 • В случай на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът не удържа неустойки при следните условия:
  • При налагане на карантина за влизане в страната на пътуване от България или за влизане от страната на пътуване към България (парите Ви се възстановяват на 100% без удръжки, глоби, неустойки!).
  • При обявяване на Инзвънредно положение във връзка с COVID-19!
  • При установяване на зараза от COVID-19 на някои от пътуващите или техен близък до 14 дни преди отпътуване– позитивен PCR тест (парите Ви се възстановяват на 100% без удръжки, глоби, неустойки!).
 • Във всички останали случаи на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа неустойка както следва:
  • От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
  • От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
  • От 9-тия ден до датата на заминаване – 100% от общата цена на пътуването на турист.

 


Цените включват

• Транспорт с комфортен автобус;

• 3 нощувки на база ALL INCLUSIVE в хотел Messonghi Beach 3* - www.messongibeach.gr или 3 нощувки със закуски и вечери в хотел Oasis 3* - www.corfuoasis.com

• ВЕЛИКДЕНСКА ВЕЧЕРЯ в ресторанта на хотел Messonghi Beach 3* /само за гостите на хотела/;

• ПРАЗНИЧЕН ВЕЛИКДЕНСКИ ОБЯД с чевермета, узо и танци в ресторанта на хотел Messonghi Beach 3* / само за гостите на хотела /

Панорамна обиколка на Корфу град и посещение на Двореца на Императрица Сиси с беседа на български език;

• Фериботен билет в двете посоки;

• Медицинска застраховка „Асистанс”с покритие 5000 евро /за лица до 5 г. над 64 години има доплащане/;

• Пътни, магистрални и фериботни такси и билети;

• Водач през цялото пътуване;

Цените не включват

 • такса гориво - задължително доплащане - 35 лв. на турист
 • Доплащане за единично ползване на двойна седалка – 90.00 лв.
 • Екскурзия до Палеокастрица - 15 € възрастен и 10 € дете до 11.99 г.
 • Входна такса на двореца Ахилийон – над 14 човека – групова цена

За осъществяването на екскурзиите е необходим минимум от 20 пълноплащащи туриста. Заявяват се и се заплащат само на място !!

 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, включително и разходи свързани с COVID-19
 • Медицинска застраховка „Асистанс”с покритие 5000 евро за лица до 5 год. и от 64 до 74 год. имат доплащане за мед. застраховка в размер на 4.00 лв. на човек за престоя.
 • Лица от 75 до 80 год. имат доплащане за мед.застраховка от 8.00 лв за престоя.
 • Застрахователната компания не застрахова лица над 85 год. Туристите от 80 до 84 год. Могат да бъдат застраховани за 2000 € срещу сумата от 4.00 лева на ден.
 • Възможност за Трансфер от Пловдив - 25 лв. на човек (двупосочно)

Съгласно чл.80 от ЗТ за вярна и актуална информация се счита, получената в офисите на Фреш Холидей!

 

Информация
Налична оферта
Оферта номер: 3009 Вид транспорт: Автобус Период: 4 дни / 3 нощи Маршрут: София – Игуменица – Корфу – Игуменица – София Дата: 22.04 – 25.04.2022 Цена от: 545,00 лв.
Запитване за цена

Други примамливи предложения

© 2014 - 2022 Фреш Холидей - почивки, екскурзии, хотели, билети, рент-а-кар, туристическа агенция София, туристическа агенция Варна