НОВА ГОДИНА 2022 на ЯХТА в ИСТАНБУЛ с 3 нощувки в хотел

НОВА ГОДИНА 2022 на ЯХТА в ИСТАНБУЛ с 3 нощувки в хотел

Програма

Ден 1

Отпътуване от София в 05:00 ч. от паркинга пред стадион „Васил Левски”, от Шел Пазарджик в 06:00 ч., от Пловдив в 06:45 ч. от OMВ до хотел „Санкт Петербург“, от Димитровград в 08:00 ч. от Газпром до магистрала Марица. Пристигане в Истанбул. Пешеходна обиколка на историческия център на града, с разглеждане на Хиподрума, Египетския обелиск, „Синята джамия”, църквата „Св. София” и дворецът „Топкапъ” (отвън). Настаняване в хотела. Вечерта ви предлагаме вечеря с шоу програма на яхтата Ориент Хаус Босфорус, където ще се докоснете до атмосферата на богатите турски фолклорни традиции (доп. заплащане) или по желание посещение на Рибен ресторант (доп. заплащане). Нощувка. 

Ден 2

Закуска. В 08:30 ч. възможност за екскурзия до двореца „Долмабахче” - ненадминат със своята пищност и лукс, декориран със златни орнаменти и със стени, окичени с картините на някои от най-известните творци на 19-ти век. В 14:00 ч. по желание дневна разходка с яхта по Босфора, придружена от беседата на местен екскурзовод, който ще ви запознае с историята на красивите сгради и дворци, разположени на азиатския и европейския бряг на Истанбул (доп. заплащане). Свободно време.

Посрещане на Нова година на яхта по Босфора на етаж 1 на яхтата!

Посрещане на Нова година на яхта по Босфора на етаж 2 на яхтата! (изчерпани места)

Нощувка. 

Ден 3

Закуска. По желание в 09:30 ч. разходка до азиатската част с метрото, което минава под Босфора – Мармарай. Екскурзията е придружена от беседата на професионален екскурзовод, с възможност за посещение на Кулата на девицата, където можете да изпиете чаша ароматно турско кафе (доп. заплащане). В 13:30 ч. за любителите на силните усещания предлагаме посещение на небостъргача Сапфир, който се явява най-високата жилищна сграда в Европа (261 м.), където ще можете да изживеете удоволствието от 4D симулатора, който ще ви създаде илюзията, че летите с хеликоптер над забележителностите в Истанбул (доп. заплащане). В 16:30 ч. предлагаме да посетите новата атракция на Истанбул –  търговският център Water Garden, където освен да се полюбувате на ослепителното лазерно шоу на пеещите фонтани, ще имате възможност и да похапнете в някой от гурме ресторантите, предлагащи неустоими изкушения. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4

Закуска. В 8.30 ч. по желание допълнителна екскурзия до търговската улица „Истиклял“ (доп. заплащане). Изкачване до началото на Истиклял с историческата подземна въжена линия, най-старата в континентална Европа, открита в далечната 1875 г. Следва разглеждане и посещение на средновековната каменна кула Галата. Разходка в район Пера, известен със старинните си постройки, в които днес се помещават отлични ресторанти и оживени барове. Освобождаване на хотела.
Отпътуване за България и попътно посещение със свободно време (около 2 часа) в търговски център „Forum”. Тук се намира аквариумът „Sea Life“ / „Тюркоазу“, разположен на площ от 8000 м2 с един от най-дългите подземни водни тунели, в който посетителите се радват на 270 – градусова панорама и имат усещането, че плуват сред водните обитатели (доп. заплащане за билет за аквариума). Пристигане в София късно вечерта. 

*Минимален брой туристи, необходим за осъществяване на екскурзията – 40 човека

**Срок за уведомление при недостиг на минимален брой туристи за ексурзията: 7 дни преди датата на отпътуване.

Цени

ПАКЕТНИ ЦЕНИ ПРИ РЕЗЕРВАЦИЯ ДО 30.11.2021:

Възр. в двойна стая Единична стая Тройна стая

2 възр  

+ дете

(2.00-4.99)

2 възр

 + дете (5.00-11.99)

MORAVA HOTEL ISTANBUL 457 лв. 522 лв. 1371 лв.

1087 лв.

1272 лв.

MOSAIK HOTEL 4* 611 лв. 840 лв. 1797 лв.

1395 лв.

1650 лв.

Възр. в двойна стая Единична стая Тройна стая

2 възр  

+ дете

(2.00-6.99)

 

2 възр

 + дете (7.00-11.99)

 

MONACO HOTEL ISTANBUL 3*

има стаи, но са ограничен брой

387 лв. 475 лв. 1161 лв. 917 лв. 1089 лв.

MARCELLO HOTEL 3* -

има стаи

382 лв. 453 лв. 1146 лв. 907 лв. 1076 лв.

BARON HOTEL 4*

има стаи, но са ограничен брой

409 лв. 497 лв. 1227 лв. 960 лв. 1141 лв.

PIYA SPORT HOTEL 4*

има стаи

485 лв. 691 лв. 1455 лв. 1113 лв. 1330 лв.

CROWN PLAZA ISTANBUL OLD CITY 5*

резервации на заявка - потвържение.

612 лв. 965 лв. 1836 лв. 1367 лв. 1643 лв.

*Начини на плащане:

 • при резервации до 30.11.2021: депозит 10 % в момента на записването;
 • при резервации от 30.11.2021: депозит 30 % в момента на записването; 

Доплащане до 25 дни преди датата на отпътуване. Плащането се извършва по банков път 

Условия за анулация:

 • Потребителят има право да се откаже до 7 дни от датата на записване и заплащане на депозита без да дължи неустойка
 • При отказ от пътуване след указания срок, потребителят губи заплатения депозит в размер на 10% от пакетната цена.
 • При анулация след доплащане на пълната сума – неустойките са съгласно договора за пътуване.

Цените включват

 • Транспорт с лицензиран автобус по описания маршрут с включени пътни и магистрални такси
 • Багаж до 30 кг. на човек, разпределен в максимум 2 куфара
 • 3 нощувки със закуска в избрания хотел
 • Медицинска застраховка в ЗАД „Алианц България“, с покритие 10000 евро за лица до 70 г.
 • Прeдставител на ТО по време на пътуването
 • Екскурзии от местен лицензиран екскурзовод на български език:
  • Пешеходна обиколка на историческия център в Истанбул с екскурзовод на български език
  • Посещение на търговски център „Форум“, магазин „Икеа“, аквариум „SEA LIFE “ (без включена входна такса за аквариума)
 • Трансфер от хотела до яхтата и обратно в новогодишната нощ
 • Новогодишна гала вечеря на яхта по Босфора с включени местни алкохолни (без уиски) и безалкохолни напитки без лимит и програма с DJ, етаж 1

Цените не включват

 • Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 10 лв
 • Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 80 до 85 г. - доплащане 20 лв
 • Разходи от личен характер
 • Застраховка "Отмяна на пътуване". Сключва се до 7 работни дни от датата на подписване на договора за туристически пакет при условие, че е извършено първо плащане по договора и само в случай, че до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни, считано от деня на сключване на застраховката. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.
 • Допълнителните екскурзии, извън пакетните цени, посещенията на туристически обекти и входни такси:
  • Екскурзия до двореца „Долмабахче”, моста над Босфора, азиатската част на Истанбул. Цена 30 евро (продължителност около 4 часа). Цената включва: транспорт, обслужване от местен лицензиран екскурзовод на български, входни такси за Долмабахче (без харема), пътни такси.
  • Екскурзия до двореца ‘’Топкапъ’’ – с включено посещение на храма ‘’Св. Ирини’’, който се намира в първия двор на двореца. Цена 40 евро. (продължителност около 4 часа). Цената включва: транспорт, обслужване от местен лицензиран екскурзовод на български, входни такси, пътни такси.
  • Вечеря на кораба Ориент Хаус Босфорус. Цена 40 евро (продължителност около 4 часа). Цената включва: трансфер от хотела до кораба и обратно, вечеря с програма, представител на фирмата. Менюто по време на вечерята включва: салата асорти, топло предястие, основно ястие, десерт – сезонни плодове, алкохолни и безалкохолни напитки местно производство без лимит.
  • Вечеря в рибен ресторант с неповторима гледка към историческия полуостров. Цена 25 евро. Цената включва: Рибена супа, 4 вида студени мезета, сезонна салата, сезонна риба и десертни плодове. Напитка – 1 бира или една голяма ракия, 1 безалкохолно
  • Разходка с корабче по Босфора. Цена 18 евро (продължителност около 2,5 часа). Цената включва: трансфер от хотела и обратно, екскурзоводско обслужване, разходка с корабче. Вълнуващо пътуване, съчетано с беседата на професионален екскурзовод, възможност да се докоснете до красивите пейзажи и сгради, познати ни от телевизионния екран.
  • Посещение на небостъргача Сапфир. Цена 20 евро (продължителност около 4 часа). Цената включва: транспорт, екскурзоводско обслужване и входна такса за 4D симулатора.
  • Екскурзия до търговската улица Истиклял, кулата Галата и квартал Таксим. Цена 27 евро (продължителност около 4 часа). Цената включва: входна такса за Галата, билет за въжената линия и за метрото и екскурзоводско обслужване. Не е включена входна такса за музея на Мадам Тюсо.
  • Посещение на Water Garden Istanbul. Цена 17 евро (продължителност около 4 часа). Цената включва: транспорт и екскурзоводско обслужване. Новата атракция на Истанбул Water garden е разположена в азиатската част на града и предлага зрелищно лазерно водно шоу, тематични ресторанти и множество забавления за малки и големи.
    

Информация за допълнителните екскурзии:

 • Всички допълнителни екскурзии се извършват от местен лицензиран екскурзовод на български език.
 • Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на историческите обекти и трафика в Истанбул.
 • Допълнителните екскурзии се заявяват по време на пътуването, а се заплащат на място в Истанбул на представителя на фирмата партньор.
 • Минимален брой участници за провеждане на допълнителните екскурзии: 15 човека. 

Съгласно чл.80 от ЗТ за вярна и актуална информация се счита, получената в офисите на Фреш Холидей! 

Допълнителна информация:

„Bosfor” е най-голямата туристическа яхта и плуващ ресторант в Турция, международно сертифицирана и оборудвана с най-новите световни технологии за безопасност и сигурност. Разполага с 3 етажа, от които 1-ви и 2-ри етаж са ресторантска част, а 3-тият е открита палуба. На 1-вия етаж са разположени – ресторантска част, дансинг, бар и малка открита част от палубата за пушачи. На 2-рия етаж има ресторантска част, специално обособен дансинг, бар и открита палуба с мека мебел.

Технически данни:

 • Тип на кораба: Pleasure craft
 • Година на производство: 2011
 • Дължина: 50 м
 • Ширина: 10 м
 • Обща площ: 593 м2
 • Ресторантска част - 1 етаж: 223 м2
 • Ресторантска част - 2 етаж: 117 м2
 • Открити палуби: 253 м2
 • Тоалетни: 9 броя
 • Общ капацитет: 600 човека
 • Скорост: 14 възела

 Новогодишна програма: 

 • 20:30 ч. начало 
 • 20:30-21:30 тиха музика по време на вечерята
 • 22:30-23:00 Ориенталски танци 
 • 21:30-02:00 DJ парти 
 • 02:30 край на круиза

Новогодишно меню:

Мини сърмички от лозови листа;  Палачинка със сьомга;  Студено предястие от смлени пилешки гърди с чесън и орехи и песто от бакла; Топло предястие – медальон от телешко месо в бутер тесто с млечен сос; Ароматно пуешко руло с кестени, сотирани  зеленчуци и пилаф, подправен с шам фъстък; Салата цезар с със скариди; Десерт от шоколадов сладкиш с шам фъстък, поднесен със сладолед и малини; Местни алкохолни и безалкохолни напитки, кафе; Шампанско.

Информация
Налична оферта
Оферта номер: 2989 Вид транспорт: Автобус Период: 4 дни / 3 нощи Маршрут: София – Истанбул – София Дата: 30.12.2021 – 02.01.2022 Цена от: 382,00 лв.
Запитване за цена

Други примамливи предложения

Екскурзия до Истанбул, Турция - градът на два континента
Екскурзия до Истанбул, Турция - градът на два континента
Цена на човек от: 199,00 лв. 09.12 – 12.12.2021, 23.12 - 26.12.2021, 03.03 - 06.03.2022, 24.03 - 27.03.2022, 07.04 - 10.04.2022, 14.04 - 17.04.2022, 22.04 - 25.04.2022, 29.04 - 02.05.2022, 05.05 - 08.05.2022, 21.05 - 24.05.2022, 16.06 - 19.06.2022, 07.07 - 10.07.2022, 28.07 - 31.07.2022, 11.08 - 14.08.2022, 03.09 - 06.09.2022, 22.09 - 25.09, 13.10 - 16.10, 27.10 - 30.10, 17.11 - 20.11, 08.12 - 11.12.2022
Автобус

© 2014 - 2021 Фреш Холидей - почивки, екскурзии, хотели, билети, рент-а-кар, туристическа агенция София, туристическа агенция Варна