Коледа в Париж

Коледа в Париж

Програма

1 Ден

07:00 ч. - отпътуване от летище София. Лети се с „България Ер”. Кацане на летище „Шарл де Гол” в Париж в 09:10 ч. Трансфер. Настаняване в хотела. След обяд - по желание полудневна пешеходна програма „Големите булеварди и Шан-з-Елизе" с доплащане 49 лв. за възрастни, 38 лв. за деца до 11 г. Цената включва пешеходна разходка с екскурзовод на български език по следния маршрут: Големите булеварди, Опера Гарние, Мадлената, фотопауза на моста „Александър III", беседа пред Елисейския дворец, разходка по „Шан-з-Елизе“, възможност за самостоятелно посещение на Музея на изящните изкуства „Пти Пале”. Необходимо е да се ползва метро, като цената на билета за метрото не е включена в цената на екскурзията. Музеят „Пти Пале" е безплатен. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Възможност за посещение на Айфеловата кула. Нощувка.

2 Ден

Закуска. Панорамна обиколка на Париж с автобус и екскурзовод: Гранд Опера, “Плас Вандом”, “Плас Конкорд”, Шан-з-Елизе, Триумфалната арка, Айфеловата кула, Дома на Инвалидите, квартала „Монпарнас“, Латинския квартал (Пантеона, Сорбоната, Люксембургската градина). Свободен следобед. По желание посещение на Лувъра с екскурзовод и с влючен билет с доплащане 94 лв. за възрастни, 62 лв. за деца и младежи до 25 г. Цената включва резервация за група, такса за вход в Лувъра и екскурзоводска беседа на български. Изисква се заявка и заплащане в България. Провежда се при минимум 10 човека. Екскурзоводската беседа продължава около час и половина, след което клиентите могат да продължат сами да доразглеждат музея.  Вечерта – възможност за Коледна вечеря (с доплащане). Нощувка.

3 Ден

Закуска. По желание - разглеждане на квартала Монмартър (с доплащане 49 лв. за възрастни и 38 лв. за деца до 11 г. и при предварителна заявка и заплащане в България) – базиликата „Сакре Кьор”, площада на художниците, църквата „Св. Петър” - провежда при минимум 10 участника.  Следобед - по желание – посещение на Латинския квартал с доплащане 49 лв. за възрастни и 38 лв. за деца до 11 г. Цената включва екскурзоводско обслужване на български език по следния маршрут: църквата „Сен-Жермен-де-пре”, бул. „Сен Жермен”, легендарните кафенета „Ле дьо маго“ и „Кафе дьо Флор“, събирали парижката и световната бохема през средата на миналия век, църквата „Сен Сюлпис” (станала свръх популярна от романа на Дан Браун „Шифърът на Леонардо”), Люксембургската градина, Сорбоната (отвън), площада на Сорбоната, Пантеона, църквата „Сент Етиен дю Мон” (съхраняваща най-красивия ренесансов амвон във Франция и стъклописи от XV век). Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място и се провежда при минимум 10 участника. Възможност за вечерна разходка с корабче по Сена с доплащане 28 лв. за възрастни, 14 лв. за деца до 11 г. и при предварителна заявка и заплащане в България (провежда при минимум 20 участника). Нощувка.

4 Ден

Закуска. Напускане на хотела, трансфер до летището. 10:10 ч. - отпътуване за София. 14:00 ч. – пристигане в София. 

Добре е, ако желаете да посетите някое от големите парижки кабарета, да си направите резервация при записването Ви за екскурзията, тъй като обикновено местата свършват около една седмица преди датата, понякога и по-рано.

*Минимален брой туристи, необходим за осъществяване на екскурзията – 6 души;

Цени

Посочените цени са с приложена отстъпка 3% за ранно записване и са валидни до 23.10.2021:

Тип хотел Възрастен в двойна стая Единична стая Трети възрастен Дете до 11 г. в стая с 2 възрастни Дете до 11 г. в стая с 1 възрастен

Хотел А:

Pax Opera***

1160 лв. 1338 лв. - 895 лв. 985 лв.

Хотел B:

Best Western Ronceray Opéra***

1206 лв. 1457 лв. - 943 лв. 1033 лв.

Хотел C:

Acadia Astotel***

1222 лв. 1541 лв. 1207 лв. - 1049 лв.

Хотел D:

34B Astotel***

1261 лв. 1512 лв. - - 1089 лв.

Хотел E:

 Holiday Inn Paris Opera Grands Boulevards****

1385 лв. 1749 лв. 1285 лв. 1059 лв. 1189 лв.

Хотел F:

 M Social Hotel Paris Opera****/ex. Millennium Opera****

1551 лв. 2069 лв. - - 1388 лв.

*Начини на плащане – Депозит 30 % и доплащане 30 дни преди датата на екскурзията; Заплащането може да стане по банков път. Банковите реквизити и подробни условия за плащане са посочени в общите условия

**Такса прекратяване:

 • ако прекратяването е до 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор, Пътуващият не дължи такса прекратяване, в случай че настоящият Договор е сключен повече от 50 дни преди датата на отпътуване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • ако прекратяването е от 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на настоящия Договор до 50 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 10% от цената на туристическия пакет в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • ако прекратяването е от 49 до 21 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е от 20 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е под 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 99% от цената на организираното пътуване в лева.

Цените включват

 • самолетен билет София – Париж (летище Шарл де Гол) – София на AK "България Ер" с включен кетъринг на борда, летищни такси, ръчен багаж и чекиран багаж до 23 кг.
 • 3 нощувки със закуски в избрания от Вас хотел в центъра на Париж;
 • трансфер летище – хотел – летище;
 • екскурзоводска програма на български език
 • ПАНОРАМНА ОБИКОЛКА НА ПАРИЖ С АВТОБУС И ЕКСКУРЗОВОД

Цените не включват

 • Големите булеварди и Шан-з-Елизе: 49 лв. за възрастни, 38 лв. за деца до 11 г.

Цената включва пешеходна разходка по следния маршрут - Големите булеварди, Опера Гарние, Мадлената, фотопауза на моста „Александър III", беседа пред Елисейския дворец, разходка по „Шан-з-Елизе“.

 • Квартала Монмартър: 49 лв. за възрастни, 38 лв. за деца до 11 г.

Разглеждане на Базиликата „Сакре Кьор”, площада на художниците, църквата „Св. Петър”.

 • Латинския квартал: 49 лв. за възрастни, 38 лв. за деца до 11 г.

Цената включва екскурзоводско обслужване на български език по следния маршрут: църквата „Сен-Жермен-де-пре”, бул. „Сен Жермен”, легендарните кафенета „Ле дьо маго“ и „Кафе дьо Флор“, събирали парижката и световната бохема през средата на миналия век, църквата „Сен Сюлпис” (станала свръх популярна от романа на Дан Браун „Шифърът на Леонардо”), Люксембургската градина, Сорбоната (отвън), площада на Сорбоната, Пантеона, църквата „Сент Етиен дю Мон” (съхраняваща най-красивия ренесансов амвон във Франция и стъклописи от XV век).

 • посещение на Лувъра с екскурзовод на български: 94 лв. за възрастни, 62 лв. за деца до 25 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; провежда се при минимум 10 участника.

Цената включва резервация за група, такса за вход в Лувъра и екскурзоводска беседа на български. Екскурзоводската беседа продължава около час и половина, след което клиентите могат да продължат сами да доразглеждат музея.

 • Билет за Лувъра: при желание на самостоятелно разглеждане на музея. туроператорът може да Ви закупи входен билет за определена дата и час. Билети се купуват онлайн от сайта на музея предварително. Цената е 42 лв. за възрастни над 25 години (при предварителна заявка и заплащане в България)

Цената включва входен билет и такса за обслужване и резервация. Деца и младежи до 25 г не закупуват билети и влизат в музея безплатно срещу документ за самоличност.

 • Вечерна разходка с корабче по Сена: 28 лв. за възрастни, 14 лв. за деца до 11 г.

Цената включва билет за корабчето

 • Коледна вечеря - Варианти ще бъдат предложени след 01.11.2021 г.
 • Градска такса - заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им (без децата под 16 г.). Размер й е около 1.50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 2 звезди, 2 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и около 3 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди.
 • СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ЕКСКУРЗОВОДСКИТЕ БЕСЕДИ;
 • Разходи от личен характер;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ от ЗД „Армеец“;
 • Билети за градски транспорт, входни такси в музеите и др.;
 • Медицинската застраховка е за акутни заболявания. Тя е с доплащане и е на стойност 2,00 лв. на човек на ден и полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс. Застраховките се издават от ЗД „ЕВРОИНС” АД

*Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат от България.

**Компанията си запазва правото за промени в последователността на програмата. 

Съгласно чл.80 от ЗТ за вярна и актуална информация се счита, получената в офисите на Фреш Холидей!

Хотел А: Pax Opera*** - Разположен недалеч от Операта Гарние и галериите Лафайет, на 15 мин. пеша от музея Гревен, най-близка спирка на метро Cadet. Всяка стая е с климатик, телефон, телевизор, баня/WC, сешоар, минибар. Няма стаи с чeтири легла. Закуска на бюфет.

Категория B:  Best Western Ronceray Opera*** - Разположен недалеч от Операта Гарние и галериите Лафайет, на „Булвар дьо Монмартр”, един от парижките “големи булеварди”, в непосредствена близост до музея Гревен (залепен е за музея), много кина, театри, кафенета, магазини. Най-близки спирки на метро - Grands Boulevards. Стаите разполагат с телефон, телевизор, баняWC, сешоар, сейф, минибар. Безплатен безжичен интернет в стаите. Нямат тройни и четворни стаи. Закуска на бюфет.

Хотел C: Acadia Astotel*** - Разположен нa 800 m от Операта Гарние; на 200 метра от метростанция Grand Boulevards (линии 8 и 9). Хотелът разполага с безплатен достъп до Wi-Fi, асансьор. От следобедните часове до късно вечерта в лобито на хотела се предлагат безплатни безалкохолни напитки и леки закуски. Гостите могат да ползват тази безплатна услуга с храна и напитки в който и да е хотел от веригата Astotel в Париж.

Хотел D: 34B Astotel*** - Разположен нa 1 км от Операта Гарние и на 1,5 км от Лувъра. Хотелът разполага с безплатен достъп до Wi-Fi. От следобедните часове до късно вечерта в лобито на хотела се предлагат безплатни безалкохолни напитки и леки закуски. Гостите могат да ползват тази безплатна услуга с храна и напитки в който и да е хотел от веригата Astotel в Париж.

Категория E: Holiday Inn Paris Opera Grands Boulevards**** -  Разположен недалеч от Операта Гарние, на булевард “Поасониер”, един от парижките “големи булеварди”,  в непосредствена близост до музея Гревен, много кина, театри, кафенета, най-близка спирка  на  метро Grands Boulevards. Стаите са с климатик, телефон, телевизор, баня, WC, сешоар, минибар, безжичен интернет срещу заплащане. Тройните стаи представляват стая с едно голямо легло (спалня) + разтегателен диван. Няма стаи с четири легла. Закуска на бюфет.

Категория F: M SOCIAL HOTEL PARIS OPERA****/EX. MILLENNIUM OPERA - Разположен на бул. „Осман”, съвсем близо до Операта Гарние и галериите Лафайет. Най-близки спирки на метро: Chaussee d`Antin и Richelieu-Drouot. Всички удобства, които се очакват от един четиризвезден хотел – голямо фоайе, барове, ресторант, консиерж и пр. Стаите са с климатик, телефон, TV, минибар, сейф, баняWC, безжичен интернет. Няма тройни и четворни стаи. Закуска на бюфет.

Информация
Налична оферта
Оферта номер: 2983 Вид транспорт: Самолет Период: 4 дни / 3 нощи Маршрут: София – Париж – София Дата: 23.12 – 26.12.2021 Цена от: 1 160,00 лв.
Запитване за цена

Други примамливи предложения

© 2014 - 2021 Фреш Холидей - почивки, екскурзии, хотели, билети, рент-а-кар, туристическа агенция София, туристическа агенция Варна