КЛАСИЧЕСКА ГЪРЦИЯ - АТИНА - ПЕЛОПОНЕС - МИКЕНА - ОЛИМПИЯ - ДЕЛФИ

КЛАСИЧЕСКА ГЪРЦИЯ - АТИНА - ПЕЛОПОНЕС - МИКЕНА - ОЛИМПИЯ - ДЕЛФИ

Програма

1 Ден

Отпътувания:

– 04.00 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив;

– 04.30 ч. – бензиностанция „Шел“ Пазарджик – трансфер до София (за тези, които желаят);

– 07.00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 06:30 ч. Спирки:  „Макдоналдс“ с. Студена в 07.30 ч.; Дупница (автогара) в 08.00 ч.; Благоевград (бензиностанция „Газпром“) в 08.30 ч., Сандански (бензиностанция „OMV“) в 09.00 ч.

Отпътуване по маршрут Благоевград – Солун – Атина. Вечерта – пристигане в Атина. Настаняване. Вечерна пешеходна разходка в квартала „Плака” – стария град на Атина, живописно разположен в подножието на Акропола. Нощувка.

2 Ден

Закуска. Освобождаване на хотела. Туристическа програма в Атина с екскурзовод на български език: панорамна обиколка на града – пл. „Омония“, ул. „Панепистимиу“ с прекрасните неокласически сгради на Националната библиотека, Университета и Академията на науките, площад „Синтагма” с Парламента, Арката на император Адриан, храма на Зевс, античния олимпийски стадион. Посещение на Акропола (входната такса се заплаща допълнително на място – 20 евро). Свободно време в центъра на града или по желание – посещение на новия музей на Акропола с екскурзовод на български – с доплащане 15 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва екскурзоводска беседа на български език в музея и не включва входната такса, която се заплаща допълнително на място – 10 евро за възрастен, 5 евро за лица над 65 г. и  безплатно за лица до 17 г. Посещението се провежда при минимум 15 участника. Музеят е археологически и е създаден, за да събере на едно място всички артефакти, открити на Акропола – от бронзовата до римската и византийската епохи. В него са изложени около 4000 експоната на площ от 14 хил. кв. м. Свободно време. Около 16:00 ч. отпътуване за полуостров Пелопонес. По пътя – фотопауза при Коринтския канал. Настаняване в хотел в Толо – живописен морски курорт на брега на Арголическия залив. Нощувка.

3 Ден

Закуска. Посещение на Епидавъра – най-добре запазеният античен театър в Гърция, построен през III век пр. Хр. (входната такса се заплаща допълнително на място – 12 евро), Нафплио – древен град, живописно разположен в Арголическия залив, първа столица на гръцката държава след Освобождението; Микена, прочутото царство на Агамемнон (входната такса се заплаща допълнително на място – 12 евро). Отпътуване за Древна Олимпия. Настаняване. Нощувка.

4 Ден

Закуска. Посещение на археологическия обект и музея на Древна Олимпия – едно от най-големите светилища в Древна Елада, посветено на бог Зевс, и мястото, където са се провели първите Олимпийски игри през VII век пр. н. е. (входната такса се заплаща допълнително на място – 12 евро). Около обяд отпътуване за Делфи. Пристигане привечер. Настаняване. Нощувка.

5 Ден

Закуска. Посещение на археологическия обект Делфи – един от водещите религиозни центрове в Древна Гърция и най-почитаното светилище в Древността в цялото Средиземноморие, посветено на бог Аполон (входната такса се заплаща допълнително на място – около 12 евро). Около обяд отпътуване от Делфи по маршрут Делфи – Солун – София. Късно вечерта – пристигане на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до „Шел“ Пазарджик и Пловдив.

*Минимален брой туристи, необходим за осъществяване на екскурзията – 25 човека

Цени

Тип настаняване Цена на човек с 3 % отстъпка за ранно записване* Цена на човек
Двойна стая 455.00 лв. 469.00 лв.
Тройна стая 455.00 лв. 469.00 лв.
Дете до 17 г. в стая с 2 възрастни 389.00 лв. 389.00 лв.
Дете до 17 г. в стая с 1 възрастен 409.00 лв. 409.00 лв.

*Посочените цени са с приложена отстъпка 3 % за ранно записване и са валидни до 2 месеца преди датата на отпътуване.

**Начини на плащане – 30 % в момента на записването и останалите 70 % до 20 дни преди датата на пътуването. Заплащането може да стане по банков път или с кредитна/дебитна карта.

***Всички записвания в периода 01.08.2020 – 30.09.2021, поради Ковид’19 ситуацията, се извършват срещу внесен депозит от 50 лв.

В случай че се изисква предоставяне на негативен PCR или друг тест за К-19 при влизане в Гърция или при завръщане в България, клиентите заплащат за всеки тест преференциална цена от 50 лв., като тестът се прави в указана от туроператора лаборатория


Цените включват

 • Транспорт с лицензиран автобус;
 • 4 нощувки със закуски в хотели 2*/3* (1 нощувка в околности на Атина, 1 нощувка в Толо, 1 нощувка в Олимпия, 1 нощувка в Делфи) 
 • Разглеждане с екскурзовод забележителностите на Атина, Коринтския канал, Епидаврос, Нафплио, Микена, Древна Олимпия и Делфи.
 • Водач -придружител

Цените не включват

 • Такси за входове в музеи;
 • Билети за градски транспорт и др.;
 • Посещение на новия музей на Акропола с екскурзовод на български – с доплащане 15 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва екскурзоводска беседа на български език в музея и не включва входната такса, която се заплаща допълнително на място – 10 евро за възрастен, 5 евро за лица над 65 г. и  безплатно за лица до 17 г. Посещението се провежда при минимум 15 участника.
 • Градска такса (city tax) - в размер на 1,50 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 3 звезди и 0,50 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 2 и 1 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването.
 • Медицинската застраховка - 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.
 • Застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия. (сключва се по желание)
 • Разходи от личен характер
 • Допълнителна седалка, в случай че желаете седалката до Вас в автобуса да остане свободна – 170 лв.

Съгласно чл.80 от ЗТ за вярна и актуална информация се счита, получената в офисите на Фреш Холидей!

Информация
Налична оферта
Оферта номер: 2963 Вид транспорт: Автобус Период: 5 дни / 4 нощи Маршрут: София – Атина – Пелопонес – Mикена – Олимпия – Делфи – София Дата: 22.09 – 26.09, 16.10 – 20.10.2021 Цена от: 455,00 лв.
Запитване за цена

Други примамливи предложения

© 2014 - 2021 Фреш Холидей - почивки, екскурзии, хотели, билети, рент-а-кар, туристическа агенция София, туристическа агенция Варна