КАПАДОКИЯ 2019 – САМОЛЕТНА ПРОГРАМА, полет в Петък

КАПАДОКИЯ 2019 – САМОЛЕТНА ПРОГРАМА, полет в Петък

Програма

1 Ден
Полет от летище София в 14:00 ч. Пристигане в Анталия в 15: 45 ч. и посрещане от екскурзовода. Отпътуване за Коня - градът на танцуващите дервиши, наричани още „мистиците на исляма“. Безспорно най-известният дервиш е Мевляна Джелаледин Руми – един от най-тачените суфи-мистици и най-четените суфи-поети в света. Орденът на Мевляна изповядва една от най-либералните форми на исляма, базирана на неоплатонизма, а идеите му са оказали влияние върху личности, като Шекспир, Андерсен и др. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

2 Ден
Закуска. Освобождаване на хотела. Туристическа програма с посещение мавзолея на Мевляна, джамията на големия събеседник и учител на Мевляна – Шемс от Тебриз (отвън), медресето Каратай – считано за един от големите университети в средновековна Анатолия.
Отпътуване за Кападокия. Попътна спирка в Аксарай за обяд. Пристигане в Кападокия и посещение на древния град Каймаклъ, открит през 1938 г., но обявен като туристическа атракция през 1964 г. Спускайки се в дълбините му по близо сто тесни и наклонени тунела, ще се докоснете до уникални древни съоражения - изсечени в скалите църкви и манастири, спални помещения, каменни трапезарии и изумително запазени стенописи. Настаняване в хотела. Вечеря. В 20:00 ч. по желание организиране на тематична вечер с ориенталски танци в атракционно заведение Яшар Баба (срещу доп. заплащане). Нощувка.

3 Ден
За любителите на силните усещания рано сутринта, преди закуска, по изгрев слънце, предлагаме полет с балон над прелестния лунен пейзаж на Кападокия с продължителност около 45 - 50 мин.
Закуска в хотела. Следва туристическа програма и разглеждане на долината Дербент, наречена още розовата долина, едно от най-интересните създания на природата; местността „Пашабаа“ известна още под името „долината на Симеон“ - смята се, че на това място Св. Симеон е водил отшелнически живот. Екскурзията продължава с посещение на долината на приказните комини Зелве - вулканични форми оформени под въздействието на вятъра и водата, които ще ви върнат още веднъж в мистичността. Отпътуване за центъра на ранното християнство - националният парк Гьореме. Огромният манастирски комплекс впечатлява с изящните си рисунки, съхранили се така ярки в продължение на векове, благодарение на неприкосновеността на варовиковите скали и постоянната температура в помещенията. Свободно врема за обяд в Гьореме. Следва посещение на традиционното грънчарско ателие, където майстори с изкусни ръце ваят всевъзможни съдове и фигури от глина. Връщане в хотела. Нощувка.

4 Ден
Закуска. Отпътуване за живописното градче Ючхисар, където е разположена едноименната крепост и най-високата точка в Кападокия. Наричат това място природен скален замък, съхранил множество тунели и галерии, разположени сред удивителни скални образувания. Попътно разглеждане на „долината на гълъбите“ и „долината на любовта“ и фото пауза между уникалните скалисти образования. Следва посещение на град Аванос наричан от хетите Венеса, който още в древността е известен като център на грънчарството и занаятите. Маршрутът продължава с Мустафапаша – древен град, наричан в миналото Синасос, чиито жители освен със своето трудолюбие, се славели и с множество лозя, от които произвеждали чудесни вина. Свободно време в центъра на града, сред типичните къщи с изящна архитектура от 19-ти век, където се снимат част от популярните турски сериали. Връщане в хотела. За да има вечерта подобаващ завършек в 21:00 ч. ви предлагаме посещение на внушителния Кервансарай Сарухан – построен през 1249 г., където ще наблюдавате дервиши, танцуващи „сема“, чиито движения символизират вечния кръговрат на живота (срещу доп. заплащане). Връщане в хотела. Нощувка.

5 Ден
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Анталия. Попътно посещение на Султанхан – най-големия кервансарай по пътя на коприната. Пристигане и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

6 Ден
Закуска. Посещение на град Анталия. По време на тура ще видите основните забележителности на града – древните градски стени, Часовниковата кула, площада на Републиката, паметника на Ататюрк, както и емблематичната порта на Адриан. Интерес представлява и един от символите на Анталия - минарето Ивли, чиято отличителна черта е липсата на джамия до него. Най-приятната част от екскурзията е посещението на впечатляващия водопад Дюден. Тук човек се чувства като в тропическа гора, сред смайващите гледки на бурната растителност и опияняващия шум на падаща вода, спускаща се от 40 метра височина. Ще имате възможност да посетите магазини за кожени и бижутерски изделия. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

7 Ден
Закуска. По желания екскурзия до античния град в Сиде и водопадите в Манавгат. В миналото Сиде е бил важен търговски и научен център, обграден със силни крепостни стени, разположен на живописен полуостров. Градът изживява своя златен век през римския период. В него е имало голяма Агора и антична търговска улица с множество павилиони и магазинчета. Тук все още могат да бъдат посетени добре запазените монументи от древни епохи, разказващи за славното минало на района. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

8 ден
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището и полет за София. Полетът е в 16:45 от Анталия. Кацане в София в 18: 30 ч.


*Минимален брой туристи, необходим за осъществяване на екскурзията – 40 човека


**Срок за уведомление при недостиг на минимален брой туристи за ексурзията: 20 дни преди датата на отпътуване.

Цени

Дата Възрастен в двойна стая Трети възрастен в Двойна стая Единична стая 2 възр. + дете (2-5,99) 2 възр. + дете (6-11,99)
13.20 – 20.09 703.00 лв. 684.00 лв. 918.00 лв. 1884.00 лв. 2001.00 лв.
27.09 – 04.10 703.00 лв. 684.00 лв. 918.00 лв. 1884.00 лв. 2001.00 лв.
11.10 – 18.10 703.00 лв. 684.00 лв. 918.00 лв. 1884.00 лв. 2001.00 лв.

*При настаняването в стаи тип – тройни (TRPL), както и двойни с допълнително легло (DBL + ex. bed), не се гарантират 3 редовни легла.


*При настаняване на 2 възрастни с 1 или 2 деца (DBL + 1 chd; DBL + 2 chd), третото и четвъртото легло винаги са допълнителни, тип разтегателни.


**Начини на плащане – 50 % в момента на записването и доплащане до 30 дни преди датата на пътуването. Заплащането може да стане по банков път, в брой или с кредитна/дебитна карта.


Цените включват

 • Чартърен полет София – Анталия – София
 • Летищни такси
 • Багаж до 20 кг. чекиран и до 7 кг. ръчен.
 • Tрансфери: летище – хотел – летище
 • Такса сигурност
 • Транспорт с лицензиран автобус по съответния маршрут
 • 7 нощувки:
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в Коня в хотел NEY 3* www.hotelney.com или подобен.
  • 3 нощувки със закуска и вечеря в Кападокия в хотел TASSARAY 4* www.hoteltassaray.com или подобен.
  • 3 нощувки на база ол инклузив в района на Анталия в хотел KEMAL BAY 4* www.atligroup.com или подобен.
 • Туристическа програма в Коня с екскурзовод на български език.
 • Туристическа програма в Кападокия с екскурзовод на български език. 
 • Екскурзия до Анталия с разглеждане на основните забележителности.
 • Екскурзоводско обслужване в Анталия, Коня и Кападокия от местен лицензиран екскурзовод на български език, който пътува с групата.
 • Медицинска застраховка на ЗАД "Алианц България", покритие 5000 евро (за лица до 65 г.) 
 • Изпращане от представител на TA на летище София 
 • Всички пътни и магистрални такси.

Цените не включват

 • Такса гориво - Ако има допълнително начислена такса от Авиокомпанията, информация за стойността й се обявява 20 дни преди датата на съответния полет и информацията се предава на клиентите
 • Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 г. - доплащане 10 лв. 
 • Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“, с покритие 5000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 20 лв.
 • Застраховка "Отмяна на пътуване". Сключва се до 3 работни дни от датата на подписване на договора за организирано пътуване, при условие, че е извършено първо плащане по договора. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.
 • Допълнителни екскурзии и посещения на туристически и др. обекти.
 • Посещение на атракционно ориенталско заведение Яшарбаба в Кападокия  с богата музикална програма и напитки (без лимит местно производство) – 25 евро.
 • Посещение на Кервансарай - Сарухан в Кападокия с танцуващи дервиши - 25 евро на човек с включен транспорт.
 • Полет с балон над Кападокия с лицензирана местна компания, с включени лека закуска преди полета, сертификат и чаша шампанско – 180 евро
 • Екскурзия до Сиде и Манавгат – 30 евро
 • Разходи от личен характер и бакшиши.
 • Входните такси за музеите (заплащат се задължително в турски лири) – ориентировъчни:
  • Крепоста Ючхисар - 9 турски лири
  • Национален парк Гьореме - 45 турски лири
  • Долината Зелве - 15 турски лири
  • Древния град Каймаклъ - 35 турски лири
  • Гробницата на Мевляна, Коня – без входна такса
  • Медресето Каратай в Коня – 6 турски лири
  • Амфитеатъра в Сиде – 30 турски лири
  • Музея в Сиде – 15 турски лири

„Съгласно чл.80 от ЗТ за вярна и актуална информация се счита, получената в офисите на Фреш Холидей!

Информация
Налична оферта
Оферта номер: 2195 Вид транспорт: Самолет Период: 8 дни / 7 нощи Маршрут: София – Коня – Кападокия – Ючхисар – Аванос – Мустафапаша – Анталия – Сиде – София Дата: 13.09 – 20.09.2019 / 27.09 – 04.10.2019 / 11.10 – 18.10.2019 Цена от: 703,00 лв.
Запитване за цена
Напишете следния код

Други примамливи предложения

© 2014 - 2017 Фреш Холидей - почивки, екскурзии, хотели, билети, рент-а-кар, туристическа агенция София, туристическа агенция Варна

Фреш Холидей - почивки, екскурзии, хотели, билети, рент-а-кар, туристическа агенция София, туристическа агенция Варна