Фестивалът в Пирот (Пеглана колбасица)

Фестивалът в Пирот (Пеглана колбасица)

Програма

Отпътуване в 07:00 часа от национален стадион ”Васил Левски" – София. Преминаване през граничните пунктове Калотина/Градина. Посещение на Суковски манастир. Суковският манастир „Успение Богородично" е стар български православен манастир, в Западните български покрайнини, понастоящем в Източна Сърбия. Днес манастирът е част от Нишката епархия.

Пристигане в Пирот, разположен на р. Нишава. Градът има богата история и традиции. Една от тези традиции е Фестивалът на „Пегланата колбасица”, който всяка година привлича много почитатели на колбасите. Името „ПЕГЛАНА КОЛБАСИЦА”/ИЗГЛАДЕНА/ идва от технологията на приготвяне и по-точно от съхранението на колбасите. През този период колбасите на всеки два или три дни се гладят или пресоват и се оформят като подкова. Майсторите на колбаси казват, че рецептата не е тайна и са готови да я споделят с всеки. Тайната се крие в селекцията на месо и съчетанието с подправки.

Свободно време в града и посещение на фестивала.

Отпътуване за София около 16:30 ч. Пристигане на стадион "Васил Левски" вечерта.

*Минимален брой туристи, необходим за осъществяване на екскурзията – 40 човека

**Срок за уведомление при недостиг на минимален брой туристи за ексурзията: 3 дни преди датата на отпътуване

Цени

Цена на човек - 20.00 лв.

*Начини на плащане – заплащането може да стане по банков път, в брой или с кредитна/дебитна карта. Подробните условия за плащане са посочени в общите условия.


Цените включват

  • Tранспорт с лицензиран автобус 3*
  • Водач по време на пътуването
  • Медицинска застраховка за пътуване в чужбина с лимит 2 000 евро ЗК „УНИКА АД” (за лица над 65 г. – доплащане 2.00 лв.)

Цените не включват

  • входна такса за фестивала на „Пеглaната колбасица” около 400 динара /заплаща се на място, посещението на фестивала е по желание в свободното време на туристите/
  • Медицинска застраховка за пътуване в чужбина с лимит 2 000 евро ЗК „УНИКА АД”  за лица над 65 г. – доплащане 2.00 лв.

Съгласно чл.80, от ЗТ за вярна и актуална информация се счита, получената в офисите на Фреш Холидей!

Информация
Налична оферта
Оферта номер: 238 Вид транспорт: Автобус Период: 1 дни / нощи Маршрут: София - Пирот - София Дата: очаквайте дата за 2021 г. Цена от: 20,00 лв.
Запитване за цена

Други примамливи предложения

© 2014 - 2020 Фреш Холидей - почивки, екскурзии, хотели, билети, рент-а-кар, туристическа агенция София, туристическа агенция Варна