АВТОБУСНА ЕКСКУРЗИЯ ДО О-В ЗАКИНТОС - ЛЯТО 2019

АВТОБУСНА ЕКСКУРЗИЯ ДО О-В ЗАКИНТОС - ЛЯТО 2019

Програма

Ден 1
Отпътуване от Стадион Васил Левски София в 6:00 часа по маршрут: Кулата – Солун – Верия – Козани – Янина – Патра – Килини / Пелопонес /. Преминава се през моста РИО – АНТИРИО – един от най-големите в света, окачен на стоманени въжета, с дължина 2252 м. Ферибот от Килини до о-ов Закинтос. Трансфер до селището Аликанас и настаняване в хотел Letsos 3*. Вечеря. Нощувка.

Ден 2
Закуска. Свободен ден за плаж.
*По желание - туристическа обиколка на столицата – Закинтос. Тя включва: площад Св. Марк и единствената католическа катедрала, музея на Дионисос Соломос – известен гръцки поет, роден на о-ва и едноименния площад пред него, Византийският музей, градската библиотека и храмът на Св. Дионисиос – покровител на о-ва. За да се придобие по-добра представа за красотата ще се качим на хълма Бохали, откъдето се разкрива прекрасна панорама /в зависимост от големината на превозното средство и проходимостта на пътя/. По пътя обратно към хотела посещение на най-известната и голяма фабрика за зехтин на о-ва –Aristeon Olive Press & Museum. Свободен следобяд. Вечеря. Нощувка.

Ден 3
Закуска. Свободен ден за плаж.
*По желание обиколен тур на о-ва и круиз до Сините пещери и Навагио. Сутринта отпътуване от хотела. Първата ни спирка ще бъде в селището Махирадо – тук ще посетим църквата Агия Мавра от 14 век. Почивка за кафе в селището Ексо Хори и снимка пред най-старото маслиново дърво на о-ва – над 2000 г. Пътят продължава до селището Св. Никола, откъдето групата се качва на малки лодки за круиз в северната и северозападна част на о-ва. Разглеждат се Сините пещери и известния в цял свят залив Навагио. Обратно в автобуса. На връщане в селището Калипадо ще посетим местна винарна и ще направим дегустация на вино /посещението на винарната подлежи на пре-потвърждение/. Обратно в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 4
Закуска. Свободен ден за плаж.
* По желание екскурзия отново с лодка в южната част на о-в Закинтос. Това е специална лодка с „прозрачно дъно“, за да може да се видят /при добър късмет/ известните костенурки. Разглеждат се също пещерите и залива Кери, о-в Марантониси и др. Обратно в хотела. Свободен следобяд или за туристите, които обичат хубавите плажни ивици – посещение с цел плаж на известния “BANANABEACH” - пясък, прекрасна вода, хубав бар /чадъри и щезлонги са срещу заплащане/. Вечеря в хотела. Нощувка.

Ден 5
Закуска. Свободен ден за плаж.
*По желание целодневна екскурзия до о-в Кефалония – най-големият от Йонийските о-ви. Посещение на езерото Мелисани и разходка с лодка в езерото /7 € вход/, манастирът Св. Герасим – покровител на острова, столицата Аргостоли /време за обяд / и др. Тръгването е сутринта в 8:00 ч. с автобус. От Св. Никола се взема ферибот до о-в Кефалония /с. Песада / и връщането е вечерта. Обратно на Закинтос /в хотела около 20:30 ч./. Вечеря. Нощувка.

Ден 6
Ранна закуска. В 6:00 ч. се взема обратния ферибот до Килини и отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

*Минимален брой туристи, необходим за осъществяване на екскурзията – 40 човека
**Срок за уведомление при недостиг на минимален брой туристи за ексурзията: 7 дни преди датата на отпътуване.

Цени

Цена на възрастен в Двойна стая – 585.00 лв.

Цена за 3-ти възрастен в Двойна стая – 585.00 лв.

Цена за Единично настаняване – 785.00 лв.

Цена за дете 2-11.99 г, настанено с 2-ма възрастни в Двойна стая - 435.00 лв.

*За туристите, които желаят да ползват собствен транспорт, от цената се приспадат 140.00 лв. Стаите за ползване с личен транспорт са ограничени и подлежат на потвърждение. Туристи, пътуващи самостоятелно, нямат включена застраховка и не ползват фериботни билети.

** Начини на плащане при редовни цени – 30 % в момента на записването и останалите 70 % до 14 дни преди датата на пътуването. Заплащането може да стане по банков път, в брой или с кредитна/дебитна карта.


Цените включват

 • Транспорт с комфортен автобус;
 • 5 нощувки в хотел  Letsos 3*- www.letsos-hotel.com със закуски и вечери;
 • Климатик и WI-FI в общите части на хотела;
 • Такса за моста РИО–АНТИРИО;
 • Фериботни билети Килини – Закинтос – Килини;
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие  10 000 евро към ЗД Евроинс АД, гр. София /лица до 5 год. и над 64 г. имат доплащане/;
 • Пътни, входни и магистрални такси;
 • Водач през цялото пътуване;

Цените не включват

 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие  5000 евро към ЗД Евроинс АД, гр. София:
  • Лица до 5 г. и от 64 г. До 74 г. имат доплащане - в размер на 6.00 лв. на човек за престояo
  • Лица от 75 до 80 год. имат доплащане за мед.застраховка от 12.00 лева на човек за престояo
  • Застрахователната компания не застрахова лица над 85 год. Туристите от 80 до 84 год. Могат да бъдат застраховани за 2000 € срещу сумата от 2.00 лева на ден.
 • Туристическа такса, която е в размер 1.50 евро на стая на вечер (за хотел 3*) – заплаща се само на място в хотела, преди настаняването и е задължителна.
 • Екскурзия – круиз до Сините пещери и залива Навагио – 25€ - възрастен и 20€  деца до 11.99 г. 
 • Разходка с лодка с прозрачно дъно в южната част на о-в Закинтос – 15 €– възрастен и 10 € - деца до 11.99 г.
 • Еднодневна екскурзия до о-в Кефалоня с включени фериботни билети: 40 € - възрастен и 25 €  деца до 11.99 г. Цената не включва входа за Мелисани –7 € ;
 • Туристическа обиколка на главния град Закинтос с беседа на български език - 10 € възрастен и 5 € - деца до 11.99 г.
 • Плаж в друго населено място - 5 €. По желание на групата може да се организира допълнително посещение на Закинтос град - 5 €.

*За осъществяването на екскурзиите е необходим минимум от 20 пълноплащащи туристи. Заявяват се и се заплащат само на място на представителя !!!

Съгласно чл.80 от ЗТ за вярна и актуална информация се счита, получената в офисите на Фреш Холидей!

Информация
Налична оферта
Оферта номер: 2192 Вид транспорт: Автобус Период: 6 дни / 5 нощи Маршрут: София – о-ов Закинтос - София Дата: 21.09 – 26.09.2019 Цена от: 585,00 лв.
Запитване за цена
Напишете следния код

Други примамливи предложения

© 2014 - 2017 Фреш Холидей - почивки, екскурзии, хотели, билети, рент-а-кар, туристическа агенция София, туристическа агенция Варна

Фреш Холидей - почивки, екскурзии, хотели, билети, рент-а-кар, туристическа агенция София, туристическа агенция Варна