Еднодневна екскурзия до езерото Керкини и Сандански

Еднодневна екскурзия до езерото Керкини и Сандански

Програма

Отпътуване от София в 7:00 ч. от стадион „Васил Левски” по маршрут Кулата – Керкини.

Разположено между планините Беласица (Керкини) и Круша, в северната част на Серското поле, езерото Керкини е рядък пример за това как човешката намеса, чрез създаването на изкуствена водна бариера, преразпределя баланса в екосистемата и извлича многобройни стопански ползи за района. Езерото Керкини е важен биосферен резерват, включен в Рамсарската конвенция от 1974г. Известно е със значителното разнообразие на флората и фауната. В района са записани 58 вида бозайници, 12 вида влечуги, 31 вида риби и над 300 вида птици, голям брой от които са редки видове или застрашени от изчезване. Езерото е старо естествено местообитание на прелетни птици и блатни животни, които живеят заедно в хармония. Въпреки човешката намеса, това е постижимо благодарение на богата растителност, полегати склонове на терена и плитките води на езерото. Специфично за района е присъствието на водните биволи. Най-ярките представители на птичия свят в езерото Керкини са фламингото и пеликаните. Свободно време с възможност за разходка с лодка в езерото Керкини.

В 13:30 ч. отпътуване за България и посещение на град Сандански. Градът е известен с минералните извори, които са подходящи за лечение на редица заболявания, смята се за най-слънчевия град в България, а един от символите му е паметника на Спартак – водач на първото робско въстание в Римската империя. Свободно време в града с възможност за раходка в градския парк, в който има повече от 200 средиземноморски вида растителност, възможност за посещение на музеи – Археологически музей, Епископската базилика и др. Отпътуване към София около 16:30 ч.

 Пристигане в София на стадион „Васил Левски” – вечерта.

*Минимален брой туристи, необходим за осъществяване на екскурзията – 40 човека

**Срок за уведомление при недостиг на минимален брой туристи за ексурзията: 3 дни преди датата на отпътуване.

Цени

Цена на човек: 39.00 лв. 

*Начини на плащане – 30 % в момента на записването и останалите 70 % до 14 дни преди датата на пътуването. Заплащането може да стане по банков път, в брой или с кредитна/дебитна карта.


Цените включват

  • Транспорт с лицензиран автобус  3*;
  • Водач от фирмата по време на пътуването;
  • Медицинска застраховка – ЗК Уника АД с лимит 2000 евро.

Цените не включват

  • Разходи от личен характер;
  • Разходка с лодка в езерото Керкини;
  • Входните такси на посещаваните обекти по желание.

Съгласно чл.80 от ЗТ за вярна и актуална информация се счита, получената в офисите на Фреш Холидей!

Информация
Налична оферта
Оферта номер: 620 Вид транспорт: Автобус Период: 1 дни / 0 нощи Маршрут: София – Керкини – Сандански – София Дата: очаквайте дати за 2019 г. Цена от: 39,00 лв.
Запитване за цена

Други примамливи предложения

© 2014 - 2020 Фреш Холидей - почивки, екскурзии, хотели, билети, рент-а-кар, туристическа агенция София, туристическа агенция Варна