Албания - Земята на орлите

Албания - Земята на орлите

Програма

Ден 1
Отпътуване от София в 06:00ч. (от Пловдив в 04:00ч.) по маршрут: София – Охрид. Около обяд пристигане в Охрид. Кратък престой в града и разглеждане на Стария град, църквите “Св. София”, “Св. Климент”, Античния театър. Заминаване за Албания и вечерта настаняване в хотел в района на Дуръс. Вечеря. Нощувка.

Ден 2
Закуска. Отпътуване за гр. Круя – родният град на националния герой Скендербег. Възможност за посещение на средновековната крепост, музея на Скендербег и стария базар. Заминаване за столицата Тирана. Разглеждане на централния столичен площад с многобройните административни сгради и паметника на Скендерберг. По желание посещение на националния исторически музей. Отпътуване за Дуръс – някогашната българска крепост Драч. Пешеходна разходка в града с възможност за разглеждане на Античния амфитеатър, римските бани, археологическия музей. Вечеря. Нощувка.

Ден 3
Закуска. Заминаване за манастира „Рождество Богородично”, разположен до селището Арденица. Разглеждане на манастира със запазените стенописи на „Св. Седмочисленици” и „Св. Йоан Кукузел”. Посещение на древния град Берат, съхранил християнството през вековете. Разглеждане на Стария град с величествените крепостни стени запазили многобройните църкви в сърцето на града. Разходка из тесните улички с характерните сгради с широки фасади и големи прозорци, наподобяващи възрожденската ни архитектура от XIX век. Привечер настаняване в хотел в гр. Вльора, разположен на брега на Адриатическо море. Кратка разходка в крайбрежния град и свободно време. Вечеря. Нощувка

Ден 4
Закуска. Отпътуване за Гирокастро. Името на града означава Сребърна крепост на гръцки. Градът е известен със старата си част, включена в списъка на ЮЕСКО и като родно място на комунистически лидер Енвер Ходжа. Кратка разходка в старата част. Отпътуване за Южното крайбрежие на Албания (Северен Епир). Посещение на селището Бутринт (национален парк, защитен от ЮНЕСКО). Легендата свързва Бутринт с водените от Еней троянци към Италия. Разглеждане на запазените крепостни стени, античния Амфитеатър от III век, храма на Асклепий и Базиликата от римско време. Настаняване в хотел в Саранда. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 5
Закуска. Отпътуване за Гърция – Южен Епир. Посещение на главния град на областта - Янина. Кратка пешеходна разходка в Янина и фотопауза на брега на езерото Памвотис с малкото островче. Заминаване за България и късно вечерта пристигане в София (Пловдив).


*Минимален брой туристи, необходим за осъществяване на екскурзията – 30 човека
**Срок за уведомление при недостиг на минимален брой туристи за ексурзията: 7 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи:

- Лична карта или паспорт;
- За деца до 18г,. пътуващи с един или без родител, нотариално заверено пълномощно от единия или двамата родители!
- Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

Цени

Настаняване/Дати

19.09 - 23.09.2020

14.10 - 18.10.2020

На човек в двойна стая 420.00 лв.
Единична стая 520.00 лв.
Дете от до 11.99 г. в Двойна стая с 2-ма възр. на допълнително легло 380.00 лв.

* ОТСТЪПКА: За ученици, студенти и пенсионери – 10.00 лв.


* Начини на плащане – депозит 30 % от пакетната цена в момента на записването и доплащане до 30 дни преди датата на пътуването. Заплащането може да стане по банков път или с кредитна/дебитна карта.


Цените включват

 • Транспорт с лицензиран автобус
 • 4 нощувки със закуски и вечери в хотели кат.2/3*
  • 2 в района на Дуръс
  • 1 във Вльора
  • 1 в Саранда
 • Туристическа програма в Дуръс, Круя, Тирана и Берат с местен екскурзовод на руски или английски език и превод на български от водача на групата;
 • Посещение на Вльора, Гирокастро, Саранда, екскурзия до Бутринт /без включен вход/;
 • Кратък престой в Охрид и Янина;
 • Пътни такси;
 • Представител на ТА по време на цялата програма;
 • Медицинска застраховка;

Цените не включват

• Разходи от личен характер;
• Хранения неупоменати в програмата;
• Входни такси на посещаваните обекти: (ориентировъчни цени)

o Охрид - вход за църквата Св.София - 100 денара; вход за църквата Св.Богородица - 100 денара
o Дуръс - амфитеатър и археологически музей - 300 лека (2 евро);
o Круя - музей на Скендербег – 200 лека (1.5 евро);
o Тирана - Национален исторически музей – 200 лека (1.5 евро);
o Берат - вход в крепостта - 100 лека (1 евро)
o Берат - Музей Онуфрий - 100 лека (1 евро);
o Бутринт - 500 лека (4 евро);

• Застраховка „Отмяна на пътуването” с Евроинс – около 2,5% от пакетната цена.
• Доплащане за застраховка за лица от 64 до 75 години – 8 лева

• Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години (туристи над 74г се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация)
• Доплащане за тръгване от Пловдив - 25 лева;
• Доплащане за тръгване от Варна /при група от минимум 25 туристи/ - 60лв.
• Доплащане за тръгване от Велико Търново - 30лв

Съгласно чл.80 от ЗТ за вярна и актуална информация се счита, получената в офисите на Фреш Холидей!

Информация
Налична оферта
Оферта номер: 1131 Вид транспорт: Автобус Период: 5 дни / 4 нощи Маршрут: Охрид - Дуръс - Круя - Тирана - Берат - Вльора - Гирокастро - Бутринт - Саранда - Янина Дата: 19.09 - 23.09.2020, 14.10 - 18.10.2020 Цена от: 420,00 лв.
Запитване за цена

Други примамливи предложения

© 2014 - 2020 Фреш Холидей - почивки, екскурзии, хотели, билети, рент-а-кар, туристическа агенция София, туристическа агенция Варна