Оценка

Великден в Солун и Метеора, Гърция с автобус от София - 2 нощувки

Автобус
3 дни / 2 нощувки
14.04.2023
Оферта № Е738

от 235 лв.
Дата Цена Запитване
14.04.2023 от 235 лв. Запитване

Ден 1
Отпътуване от Пловдив в 05:30 ч., от София в 7.30 ч. от стадион „Васил Левски“, от Дупница в 09:00 ч., от Благоевград в 09:30 ч., от Сандански в 10:30 ч. по маршрут Кулата - Солун. Панорамна обиколка на Солун с местен екскурзовод (включена в цената) -  Бялата кула е един от символите на Солун, разположена на красивата крайбрежна улица; Паметниците на Филип Македонски и Александър Велики; Църквата „Св. Св. Кирил и Методий“; Операта; Римските останки от някогашния укрепен град, Арката на император Галерий, Ротондата „Св. Георги“; Ептапиргио - крепост, от която се открива най-красивата панорама над града и термическия залив (свободно време около 20 минути за разходка и снимки); Църквата „Св. Димитър“ - най-голямият православен храм в Солун, пазещ мощите на светеца. Свободно време. Отпътуване към Олимпийската ривиера. Настаняване в Паралия Катерини. Нощувка.


Ден 2
Закуска. Отпътуване в 08:00 ч. за Метеора. Пристигане около обяд. Посещение на работилница за икони "Зервопулос" с беседа на български език, разказваща за всички етапи при изработването на икони. Метеора е едно от най-впечатляващите места в Гърция - комплекс от огромни скали, образували се в продължение на милиони години. След създаването на монашеска общност, върховете на скалите се превръщат в дом на монасите. Със силата на тяхната вяра, те правят немислимото - започват да строят манастири на върховете им. Днес на територията на местността има шест действащи манастири. Посещение на два от тях. Отпътуване за Олимпийската ривиера. Вечерта по желание: Гръцка вечер в традиционна таверна с бузуки музика на живо (доп. заплащане). Нощувка.


Ден 3
Закуска. Освобождаване на хотела и в 08:00 ч. отпътуване за Вергина - първата столица на древното македонско царство. По желание разглеждане на гробницата музей с местен екскурзовод (доп. заплащане) /около 45 минути/ - едно от от най-големите открития в Гърция през 20 век. Разкрити са неразграбени кралски гробници, една от които на Филип Македонски. Тук са намерени костите на царя поставени в златна урна, съдове използвани от кралското семейство, златни венци и др. Отпътуване за Едеса - градът на водата, известен с красивите си водопади. Свободно време. Отпътуване около 14:00 ч. за България. Пристигане в София вечерта.
 

Описание / Транспорт

Места на тръгване за всички обявени дати:

 • Пловдив - от бензиностанция ОМВ на хотел "Санкт Петербург" - 05:30 ч.
 • Пазарджик - от бенциностанция ШЕЛ - 06:30 ч.
 • София - от стадион "Васил Левски" - 07:30 ч.
 • Дупница - бензиностанция ОМВ - 09:00 ч.
 • Благоевград - бензиностанция Газпром (на изхода на града) - 09:30 ч.
 • Сандански - отбивка на ресторант 'Happy Bar & Grill' - 10:30 ч.

   
Описание / допълнителни услуги
 • Посещение на гробницата музей на Филип Македонски във Вергина с местен екскурзовод - 15 лева (без включена входна такса  - за лица от 18 до 64.99 г. - 12 евро; за лица до 17.99 г - безплатно, за лица над 65 г. - 6 EUR)
 • Гръцка вечер с бузуки музика на живо (гръцка салата, основно ястие с гарнитура, 1 узо, бутилка наливно вино за двама, вода и десерт) - 50 лева


Важна информация за организацията на допълнителните екскурзии:
Минимален брой участници
за провеждането на допълнителните екскурзии и посещения на туристическите обекти: 15 човека.
Допълнителните екскурзии се провеждат с водач на български език.
Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на историческите обекти и трафика в посещаваните населени места.
Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително от България, не по-късно от 25 дни преди датата на отпътуване.
При заявяване на място цената на допълнителните екскурзии е по-висока.
Агенцията си запазва правото, при необходимост, да прави промени в обявената програма.

Музейни такси: Византийски музей в Солун (8 EUR); Археологически музей в Солун (8 EUR); входна такса за Метеорските манастири (3 EUR за всеки); входна такса за гробницата музей на Филип Македонски във Вергина (за лица от 18 до 64.99 г - 12 EUR, за лица над 65 г. - EUR);
Посочените музейни такси са с информативен характер съобразно Вашето свободно време и интереси.
Агенцията не носи отговорност при промяна на дадена входна такса на място.
 

Условия за записване и плащане при стандартни цени:

 • 30 % депозит от общата цена на туристическия пакет - при записване.
 • Доплащане до 25 дни преди датата на отпътуване.
 • Плащането се извършва в лева, в брой или по банков път и съобразно официалния фиксинг на БНБ в деня на плащането.
 •  

Минимален брой участници за провеждането за осъществяване на пътуването: 40 човека.
 

Необходими документи за пътуване: валиден международен паспорт или лична карта

Туристическа градска такса: 0,50 евро на стая на ден в хотел 1*/ 2*; 0,25 евро на стая на ден в апартамент 1 и 2 ключа (местна категоризация); 1,50 евро на стая на ден в хотел 3*; 0,50 евро на стая на ден в апартамент 3 ключа (местна категоризация); 3 евро на стая на ден в хотел 4*; 1 евро на стая на дена в апартамент 4 ключа (местна категоризация); 4 евро на стая на ден в хотел 5*. Заплаща се на място на рецепция в хотела при настаняване.

Застраховка "Отмяна на пътуване". Сключва се до 7 календарни дни от датата на подписване на договора за туристически пакет, при условие, че е извършено първо плащане по договора и само в случай, че до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни, считано от деня на сключване на застраховката. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.

 

В цената се включва
Транспорт с автобус по описания маршрут с включени пътни и магистрални такси
2 нощувки със закуски в хотел Lito 2*+ (или подобен) в Паралия Катерини
Медицинска застраховка на ЗК"ЛЕВ ИНС" с покритие 10 000 евро (за лица до 70 г.)
Панорамна обиколка на Солун с местен екскурзовод
Целодневна екскурзия до Метеора
Посещение на работилница за икони "Зервопулос"
Посещение на Вергина с възможност за разглеждане на гробницата музей на Филип Македонски с местен екскурзовод
Пешеходна разходка в Едеса
Водач от България по време на цялото пътуване
В цената не се включва
Такса гориво
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 80 до 85 г. - доплащане 30 лв
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 15 лв
Застраховка "Отмяна на пътуване" (виж условията по- долу)
Разглеждане на гробницата-музей на Филип Македонски във Вергина с местен екскурзовод
Гръцка вечер в таверна с бузуки музика на живо
Туристическа градска такса
Допълнителните екскурзии, извън пакетните цени, посещенията на туристически обекти и входни такси
Разходи от личен характер

Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи:

 • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
 • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност от два до 6 дни;
 • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност, по-малка от два дни.

Условия за записване и плащане при цени с включени отстъпки за ранно записване, промоции и оферти в последната минута:

 • Ранните записвания, промоциите и офертите в последната минута са валидни при резервация и плащане, направени в рамките на обявените за всеки хотел дати, срокове и условия.
Блог
Виж всички