Оценка 5.00 от 1 гласа

Очарованието на Черноморска Турция - едно живописно пътуване между миналото и настоящето до понтийските планини и черно море

7 дни / 6 нощувки
Оферта № Е648

от 0 лв.
Дата Цена Запитване

1 Ден: София -Ихтиман-Пазарджик-Пловдив-Хасково- Истанбул - Сафранболу (960км) 
04:00 ч.- Отпътуване  от  София: 04.45ч Мотел Ихтиман ;05.10ч Пазарджик Shell на магистралата;06.00 от Пловдив бенз OMV Санкт Петербург;06.45ч Хасково безн OMV в посока Димитровград . Преминаване през ГКПП “Капитан Андреево” През Истанбул за Сафранболу, Карабюк и преминаване от Европа в Азия. По пътя почивка с възможност за обяд. Вечерта пристигане и настаняване в хотел 3* в района на Сафранболу/Карабюк. Вечеря. Нощувка.

2 Ден: Закуска в хотела. Освобождаване на хотела. Свободно време или екскурзия по желание.
Екскурзии по желание:  Пешеходна обиколка из калдъръмените улички на Сафранболу – производител на най-качествения шафран в света, използван като кулинарна подправка и оцветител, за лечебни нужди и като багрило в килимарството. Днес в града има над 2000 традиционни турски къщи като 800 от тях са под закрилата на закона. Най-впечатляващи са: хана Джинджи от XVII в., хамама, конака, джамията „Мехмет паша” със слънчевия часовник,  часовниковата кула от ХVІІІ в., къщата на каймакамите, множество работилници. Отпътуване и фото-пауза на една от забележителностите на Сафранболу е Кристалната тераса /CAM SEIYR/ , която се намира в Каньона Токатлъ . Построена е над 80 метра височива , площта е 100 кв. м. и има капацитет да издържи – 400 души .Ще почуствате, че ходите във въздуха. Отпътуване за Амасия – „градът на принцовете“ в продължение на 183 години. Почивка по пътя. Вечерта пристигане и настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

3 Ден: Закуска в хотела. Освобождаване на хотела. Свободно време или екскурзия по желание.
Екскурзии по желание:  Пешеходна обиколка на Амасия, разположена на двата бряга на Зелената река, населявана от древни времена и една от столиците на Понтийското царство. Родно място на древногръцкия и римски географ и историк Страбон и на  бащата на Сюлeйман Великолепни – султан Селим I. В началото на османския период Амасия в града са изпращани всички принцове и бъдещи владетели, за да натрупат опит, като общо 6 от тях са застанали начело на империята. Известен е и със сорта ябълки „Амасия“. 
Отпътуване и пристигане в Самсун – столица на турското Черноморие, откъдето започва национално-освободителната война 1919 г. Свободно време или екскурзия по желание.
Екскурзии по желание:  Пешеходна обиколка на Самсун – крайбрежната алея, бронзовите паметници на борците за свобода, алеята на славата, музея на Ататюрк, историческият кораб „Бандърма”. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

4 Ден: Закуска в хотела. Освобождаване на хотела. Отпътуване и пристигане в Трабзон – родина на черешите и лешниците. Свободно време или екскурзия по желание.
Екскурзии по желание:  Пешеходна обиколка на Трабзон - град със завидна история, откъдето се е управлявала Трапезундската империя, разглеждане на църквата „Св.София” – главната църква на трапезундските императори от династията на Комнините, днес действаща като джамия, посещение на Вилата на Ататюрк – построена в края на ХIX век и функционираща днес като музей на Ататюрк. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

5 Ден: Закуска в хотела. Освобождаване на хотела. Свободно време или екскурзия по желание.
Екскурзии по желание:  Eкскурзия за манастира Сумела – един от най-старите храмове в света, построен от двама монаси през ІV век в чест на Богородица от Черната планина (гора). В този си вид манастирът е от XIII в., разположен над 1200 м дълбока пропаст и годишно привлича над 700 000 туристи (препоръчваме удобни обувки за близо 30-минутния пешеходен преход)
Отпътуване и пристигане в Сивас. Свободно време или екскурзия по желание.
Екскурзии по желание:  Пешеходна обиколка на един от най-старите градове на Мала Азия, част от древното Понтийско царство, разглеждане на медресето с двете минарета, символ на града. От тук е породата гигантски овчарски кучета „Кангал”, като името й идва от древен турски род, развъждал кучетата за османските султани. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

6 Ден: Закуска в хотела. Освобождаване на хотела. Отпътуване и пристигане в древна Хатуша. Свободно време или екскурзия по желание.
Екскурзии по желание:  Пешеходна обиколка на Хатуша – столица на древната Хетска империя, една от най-мистериозните култури, чиито земи се простирали от Егейско море на запад до река Ефрат на изток. Днес археологическият резерват е в списъка на ЮНЕСКО. Добре съхранени са останките от портите на Хатуша – портата с лъвовете, портата със сфинкса, кралската порта. Отпътуване и пристигане в Анкара. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка

7 Ден: Закуска в хотела. Освобождаване на хотела. Свободно време или екскурзия по желание.
Екскурзии по желание: Пешеходна разходка и посещение на  крепостта, откъдето се открива прекрасна панорама към столицата на Република Турция. Отпътуване за България през Истанбул. Преминаване през граничният пункт, пристигане в София след полунощ.
 

Резервация за Екскурзия до Черноморска Турция с минимален риск:

Резервация с депозит от 50 лв. на човек
Потвърждение и доплащане 30 дни преди отпътуване.
ГАРАНТИРАНО връщане на платените суми при затваряне на границите; 
 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Транспорт с лицензиран автобус по маршрута;
 • Гранични, пътни такси и паркинг;
 • 1 нощувка със закуска в Сафранболу/Карабюк в хотел 3*;
 • 1 нощувка със закуска в Амасия в хотел 3*;
 • 1 нощувка със закуска в Самсун в хотел 3*;
 • 1 нощувка със закуска в Трабзон в хотел 3*;
 • 1 нощувка със закуска в Сивас в хотел 3*;
 • 1 нощувка със закуска в Анкара в хотел 3*;
 • 6 вечери в съответните градове;
 • Фото-пауза на каньона Токатлъ;
 • Придружител от фирмата организатор по време на пътуването;
   

ПАКЕТЪТ НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с Ковид покритие и лимит 5000 € за лица до 84.99 г. – 18 лв., лица 85 и повече години не се застраховат;
 • Туристическите обиколки с лицензиран турски екскурзовод на български език, както следва:
 • Пешеходна обиколка из калдъръмените улички на Сафранболу - 24 лв./ 12 €;
 • Пешеходна обиколка на Амасия - 24 лв./ 12 €;
 • Пешеходна обиколка на Самсун - 24 лв./ 12 €;
 • Пешеходна обиколка на Трабзон  - 24 лв./ 12 €;
 • Eкскурзия за манастира Сумела (без включена входна такса) - 24 лв./ 12 €;
 • Пешеходна обиколка на един от най-старите градове на Мала Азия - гр. Сивас - 24 лв./ 12 €;
 • Пешеходна обиколка на Хатуша до археологически резерват Хатуша (без включена входна такса) - 24 лв./ 12 €;
 • Пешеходна разходка и посещение на  крепостта в Анкара - 20 лв./ 12 €.
 • Промо ПАКЕТ - пакетна цена за всичките 8 екскурзии: 150 лв/ 75 € на човек.
 • Входни такси, туристически такси и билети за градски транспорт.

 

*Забележка:
 • Задграничен паспорт с дата на валидност не по-малко от 60 дни от датата на влизане в Турция; - за лицата под 18 г., пътуващи сами, непридружени от родителите си или пътуващи с единия от тях – освен международен паспорт се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина. Паспортът, оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
 • Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията.
 • Екскурзията се осъществява при минимум 45 човека - за всяка група.
 • Срок за уведомление, ако тази бройка не е набрана –7 дни преди отпътуване, когато се обявява и доплащането за транспорта.
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" с покритие за Ковид-19 струва от 1,5% до 2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗК. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява;
 • Входни такси (към 20.01.2021 г.): Сафранболу: стъклената тераса – 10 TRL, градския музей – 15 TRL; Амасия: Исторически музей – 10 TRL, Музея на принцовете – 15 TRL, Конака – 10 TRL; Трабзон: Вилата на Ататюрк – 10 TRL; парк и манастир „Сумела” – 35 TRL; Самсун: кораб „Бандърма” – 2 TRL, музей амазонки - 5 TRL; Хатуша: 15 TRL
Блог
Виж всички