Оценка

НОВА ГОДИНА В ПРАГА 2023

Самолет
5 дни / 4 нощувки - Самолетна програма - Полети с АК България Ер
5 дни / 4 нощувки
30.12.2022
Оферта № Е711

от 1404.29 лв.
Дата Цена Запитване
30.12.2022 от 1404.29 лв. Запитване
Ден 1 30.12.2022 (петък)
Отпътуване за Прага с директен полет в 10:20 ч. Пристигане в Прага в 11:15 ч. Трансфер до хотела и по възможност настаняване преди 13 ч.
Пешеходна обиколка на Прага на български език – Пътят на чешките крале (Пражки град, Нерудова улица, Бамбино ди Прага, Карлов мост, Староместки площад). Продължителност около 3 часа. (включена в цената). Класическа обиколка на Прага Обхваща разглеждането на четирите средновековни пражки градове. Разходката започва от Храдчани – седалище на чешките крале, понастоящем и на президентството. По време на тази разходка в Храдчани ще бъде посетен Храдчанския площад с уникалната панорама на Прага, дворцовият комплекс Пражки Храд – най-голям според рекордите на Гинес, готическата катедрала Св. Вит Вацлав и Войтех. По Кралския път влизаме в Мала Страна към улица Нерудова - една от най-романтичните и красиви улици в Прага, изпъстрена с прекрасни барокови сгради и дворци. Там ще видим и домът, в който е живял д-р. Петър Берон – създател на Рибния буквар. Следва Малостранския площад с величествения бароков храм св. Никола, перла на бароковото изкуство в цяла Чехия. Храмът е създаден в излюзорен италиански бароков стил. Нашата разходка из улиците на Мала Страна продължава към ул. Кармелитскакъдето ще посетим великолепния храм Дева Мария Победителка, в който е съхранена скулптурата на малкия Исус Христос, т.н. Бамбино ди Прага. За нея съществуват легенди, че е уникална защото сбъдва желания, на този който се помоли. Следващият обект, който ще видим е романския храм Дева мария под синджирите, следва орденът на Малтийските рицари и прочутата стена на Джон Ленън. Преминаваме през мостчето с мелница на Малтийските рицари и се насочване към Карловия мост – четвъртият най-стар средновековен мост в Европа. Наслаждаваме се на невероятната панорама, на двата средновековни града Храдчани и Мала Страна, които остават след нас, също и на великолепните скулптури на моста и панорамата, която се открива пред нас, включваща стария и новия град. Отправяме се към калдъръмените улички на Стария град, изпъстрени със средновековни сгради и великолепни магазинчета. Следващият обект е Малкият площад – Рок кафе и най-дълбокият бароков кладенец в Прага, романтичният Ротов дом. Нашата разходка по старинните улици на Прага завършва на Староместския площад с прочутия часовник Орлой, Тинския храм, палат Кински, къщата при Минутата и още други прекрасни други архитектурни произведения на изкуството.
Възможност за Вечеря на кораб по река Вълтава. Разходката продължава 2 часа, с вечеря на блок маса + аперитив. /Цената не включва трансфер до кораба/ - 40 евро/ 78 лв. на човек при мин. 2-ма записани туристи.

Нощувка.

Ден 2 31.12.2022 (събота)
Закуска. Свободно време. Възможност за Полудневна екскурзия до Кутна хора с екскурзовод на български език– 43 евро/ 85 лв. на човек при минимум 14 записани туристи Градът Кутна Хора (под егидата на UNESKO) е бил в миналото „сребърното сърце” на Европа. Сред забележителностите на града са прочутите сребърни мини, открити през XIV в., както и изобилието от великолепни готически и барокови сгради. Разходката по старинните улички е романтична – могат да бъдат посетени импозантният готически храм Св. Варвара, Влашкият двор, костницата в Седлец, чиито интериор е направен от човешки кости.

Новогодишна гала вечеря в хотела (задължителна за хотел Adria 4*).

Нощувка.

Ден 3 1.01.2023 (неделя)
Закуска. Свободно време. Възможност за Целодневна екскурзия до Дрезден с екскурзовод на български език – 67 евро/ 131 лв. на човек при минимум 14 записани туристи. Разходка из изключително красивите улички на града с уникална архитектура, посещение на Цвингер - архитектурен бароков комплекс от 4 здания. В него се намират различни музеи, като най-известен е Дрезденската картинна галерия "Старите майстори" с произведения на Рафаело, Тициан, Рубенс, Рембранд, Каспар Давид Фридрих, Макс Либерман, Якоб ван Ройсдал и много други. Сред най-известните картини на музея е "Сикстинската мадона" на Рафаело. /В цената на тура не е включен вход - 10 евро/.
Нощувка.

Ден 4
Закуска. Свободно време за разходка и пазар. Нощувка.

Ден 5
Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за София в 11:55 ч., кацане в 14:45 ч.
Пакетни цени
Хотел Adria 4*

https://www.adria-hotel.cz/en/
Период на пътуване Възрастен с двойна стая Възрастен в единична стая
30.12.22-3.01.2023 718 €/1407 лв. 912€/1790 лв.

*Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат от България. Туроператорът не дава гаранция за осъществяването на всеки един от туровете, заплатен на място в Прага.
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 14 човека
*ТО си запазва правото за промени в последователността на програмата.
*Пътуването НЕ е  подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.
 
Начин на плащане:
 • Депозит 50% от общата цена на организираното пътуване в лева при записване;
 • Доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване!

Необходими документи:
 • Лична карта, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двамата родители! Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации.
 
Tакси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
1/ от деня следващ деня на подписване на договора до 65 календарни дни преди датата на отпътуване - такса в размер на 100 лв. на турист, (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
2/ от 64 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване - 50% от общата цена на организираното пътуване в лева                                                        
3/ под 30 календарни дни преди датата на отпътуване – 100% от общата цена на организираното пътуване в лева
  
Вид използван транспорт:
Самолет
Автобус

*Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар.горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.
 
Общи условия на застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” – повече информация можете да получите в нашите офиси или на интернет страницата ни
Информация и общи условия на застраховка „Отмяна на пътуване” със ЗД „Евроинс” - повече информация можете да получите в нашите офиси или на интернет страницата ни

Туроператорът предлага възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор „Отмяна на пътуване” (застраховката възлиза на 1,5 % - 3 % от пакетната цена) за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване при определени условия.
 • самолетен билет София – Прага – София с включени летищни такси към дата 1.10.2022 г.;
 • пешеходна разходна на Прага ръчен багаж до 10 кг; чекиран багаж до 23 кг;
 • 4 нощувки със закуски в централно разположен хотел трансфер летище – хотел – летище;
 • медицинска застраховка с покритие 5000 EUR със ЗД Евроинс;
 • Допълнителни екскурзии; ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДОПЛАЩАНЕ за нoвогодишна вечеря в хотел Adria 4* - 115 евро на човек
 • Градски такси Горивна такса;
 • Разходи от личен характер;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ със ЗД Евроинс;
Блог
Виж всички