Оценка

Екскурзия до Шри Ланка - благословената земя, 17-26.02.2023г., Група с водач

Самолет
София-Дубай-Коломбо-Дамбула-Сигирия-Полонарува-Канди-Когала-Коломбо-Дубай-София
10 дни / 7 нощувки
17.02.2023
Оферта № Е651

от 3154 лв.
Дата Цена Запитване
17.02.2023 от 3154 лв. Запитване
Програма
Богата екскурзионна програма с време и за плаж, на закуска и вечеря
 
Дати: 17 - 26.02.2023г.

Последни 5 места!

 
Шри Ланка е една прекрасна екзотична дестинация едновременно подходяща за любителите на топлия индийски океан и плажните почивки, за търсачите на силни усещания в стил Индиана Джоунс, за природо-любителите и приятелите на слончета, зебри и маймунки, за сърфистите и гонещите китове, за духовно настроените, за ценителите на аюрведа, за почитателите цейлонския чай и Orange Peko, за любителите на индийската кухня... Природата й е истински завладяваща, а плодовете й - автентични, сочни и различни по тропически.  Всъщност - Шри Ланка е една пъстра многоцветна палитра от преживявания, която предлага за всекиго по нещо ! 
 
Програма: 

Ден 1, София - Коломбо
Среща на летище София Т2 два часа преди полета по разписание. Регистрация за полет по маршрут София - Коломбо. Отпътуване по разписание.  

 
Ден 2, Пристигане, Коломбо- Дамбула по път - PinnawalaПристигане в Коломбо в 09:30 сутринта. Получаване на електронната виза и багаж. PCR тест на пътниците без ваксина. Възможност за обмяна на местна валута. Среща с представител на фирмата - партньор. Трансфер до Дамбула (250 км или 5 часа).
Следва златния пещерен храм Dambulla.
Храмът Dambulla е предоставен на будистките свещеници през 1-ви век преди Христа от крал Walagambahu. Dambulla е защитен обект на ЮНЕСКО и е най-хубавия пещерен храм, най-големият и най-добре запазен храмов комплекс в Шри Ланка. Комлексът от 5 пещери с площ над 2000 кв.метра е построен върху скала на височина 150 м и има за изкачване над 350 стръмни стъпала. Известен е с множеството си картини - в пещерите има над 150 изображения на Буда като най-голямото е каменна скулптура с размер около 14 метра. Тук се намира най-богатата колекция от статуи на Буда, повечето от които на възраст над 2000 г
Изкачване по 800+ стъпала. Не е подходящо за трудно подвижни клиенти. 
Настаняване в хотела в Дамбула. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 3, Скалната крепост в SIGIRIYA; Национален парк MINNERIYA: джип сафари в парк със слонове    
Закуска. Рано сутринта около 08:00 - изкачване до скалната крепост в Sigiriya. Изкачването е по стръмни стълби (над 1300 на брой, Не е подходящо за трудно подвижни клиенти.), които отвеждат до върха на скалата висока 200 м.. От върха й се разкрива прекрасна панорама към околността.  
Скалната крепост в Sigiriya, също известна като Крепостта в небето („Fortress in the Sky”), е една от най-значимите забележителности на острова. Построена е от крал Kashyapa (477-495 след Христа), който убил баща си и узурпирал трона, който принадлежал на брат му. Другото име, с което е известна, е Скалата на Лъва (Lion Rock) заради огромният лъв, извисявал се пред входа на крепостта. Оградена с троен ров, скалата се извисява на 167 метра. На върха й са останки от някогашен палат с градини и басейни. На едно от стълбищата се виждат уникалните творби Sinhala под формата на стенни пана с напълно запазени цветове. 
Следва сафари с джип в националния парк Minneriya (входна такса е включена) - Minneriya park или Eco park - според това къде за мигрирали слоновете. Сафарито продължава около 90 мин. и тук вече наистина виждате слоновете в естествената им среда. Случва се джиповете да спукат гума по време на драйва, което внася допълнителна екзотика на сафарито. Бъдете подготвени с шапки, очила, вода и апарати ( разбира се). Местните наричат Минерия „Храм на слоновете”. Това е един от националните паркове с територия около 8900 хектара, с огромно разнообразие от растения и дървета, 160 вида птици, 25 вида влечуги, 75 вида пеперуди и разбира се - много слонски фамилии.

Завръщане в хотела. Вечеря.  Нощувка.  
 
Ден 4, Дамбула - Посещение на Полонарува - Канди (70 км, 1,5 часа)
Закуска. Освобождаване на стаите. Посещение на Полонарува - старата столица на Шри Ланка.
Полонарува (Polonnaruwa) е една от старите столици на Шри Ланка. Руините на древния град са мащабни, много запазени и впечатляват с изработката си и изяществото си. Музеят ( вкл. в цената ) също разполага  много богата колекция антични предмети, изкопани на място. 
Отпътуване за Канди. По път - посещение на градина за подправки в Matale, къдете ще стане ясно, защо наричат Шри Ланка "Островът на подправките". Тук ще се запознаете с огромното разнообразие от ароматни растения и процеса по отглеждането им. Ще наблюдавате демонстрации за използване на подправките в кулинарията и аюрведа. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка. 
 
Ден 5, Канди   
Закуска. След закуска - посещение на храмa Temple of the Sacred Tooth Relic. Това е най-важният религиозен храм в страната, където се провежда и традиционният будистки фестивал Esala Perahera. Тук, в златен контейнер, се съхранява най-важната Будистка реликва в Шри Ланка – зъб на Буда, който обаче се вижда само отвън, в златен саркофаг. Следва посещение на ботаническата градина Peradeniya, Royal Botanical Garden. Следва посещение на работилница за бижута, където ще разберете как се добиват полу-скъпоценните и ценните камъни - друг икономически отрасъл от изключително значение за Шри Ланка. Ще видите и ще може да закупите и бижута изработени от тях.

Връщане в хотела. Възможност за следобедно традиционно танцувално шоу - по желание, срещу допълнително заплащане на 10 щ,д. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 6, Канди - Когaла, (230 км или 4-5 часа)
Закуска. Трансфер до Когaла.
По пътя се посещава приютa за слонове в Pinnawala, Pinnawala Elephant Orphanage.
Тук живеят 90 слона, част, от които бебета, които са намерени изоставени. Ще видите слонове в почти естествена среда. Приютът е създаден през 1975 г. и става много популярен сред туристите. Основно развлечение тук е къпането на слоновете – един невероятен начин да се доближите до тези уникални животни. Най-доброто време за посещения е от 09:00 до 10:00, когато слончетата се изкарват на водопой и за забавления на реката. 
Следва - посещение на Холандския Форт в Galle. 
Основния град на южното крайбрежие е Galle, а неговата най-известна забележителност е масивния форт, строен от Португалските и дострояван от Холадските колонизатори. В рамките на стените му е стария град.  Някои учени твърдят, че града е всъщност много по - стар и може би това е Tarshish споменат в стария завет. Градът, в който Цар Соломон е изпращал търговските си кораби, и в който Йоан се е укрил.
Във форта с площ от 364 хиляди кв.метра почти не е останала и следа от Португалските  му създатели. През 1663г. холандците са изградили голямата северна стена върху Португалската. Втора, още по-висока стена е изградена зад първата. Между двете стени закрит проход свързва централната цитадела с двата бастиона над морето. Входа за крепостта е от пристанището и носи знака на холандската Източно Индийска Компания (Vereenigde Oost-Indische Compagnie) V.O.C и характерния герб с петел.  Възможност за закупуване на сувенири - това е едно от местата с най-ниски цени и оригинални сувенири. 

Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 7, Когала 
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 8, Когала 
Закуска. Свободно време или срещу допълнително заплащане от 50 щ.д. на човек можете да прекарате утрото в търсене на китове и делфини до южния бряг на Шри Ланка. Лодката отплава в 07:00 от пристанището. Време на лодката - 3-4 часа. Подгответе се да се намокрите - само при бурно време. Следобед – връщане в хотела и свободно време. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 9, Когала - Коломбо (156 км. 2 -3 часа)  
Закуска. Трансфер до Коломбо. По пътя - посещение на фермата за костенурки в Kosgoda.
С пристигането в Коломбо - тур на града, който ще ви отведе до „Fort” и „Pettah” – търговския район на града. Ще видите богаташкия район Канелената Градина, хиндуистки храм, холандската църква от 1749 година, както и Залата на Независимостта и площада на Независимостта, заедно с храма Gangarama. Свободно време. Вечеря в традиционен ресторант- 19:00 - 22:30. Трансфер до летище около 23:00ч. Регистрация за полет.
 
Ден 10, Коломбо - София
Ранно сутринта (01:50ч.) - отпътуване за София. Кацане в Дубай Пристигане в София, Т2  в 13:25ч.  

Край на програмата. 
 
Хотели по програмата:
Dambulla – Fresco Water Villa 4* или подобен, х 02 нощувки нощувки
Kandy – Royal Kandyan Hotel 4*  или подовен, х 02 нощувки нощувки
Kogalla – Long Beach Resort 4*  или подобен x 03 нощувки

 
Цена: 3154 лв.
 • Единично настаняване: 3799 лв.
 • Трети възрастен: 3099 лв.
 • Дете 0-11.99 години: 2599 лв.
Цените са в лева на човек в двойна стая.
 
Условия за Резервации: 
 • Депозит при резервация - 25%
 • До 60 дни преди отпътуване - 25%
 • До 30 дни преди отпътуване - доплащане до 100%
 • При усложнена обстановка е възможна презаверка за нови дати през  2023 г.
 
 
 
Допълнително за Ваша сигурност може да бъде сключена застраховка „ Отмяна на пътуване“ срещу допълнително заплащане.
Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:
 • Възстановяване на възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване;
 • Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
 • Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.
 
Застрахователна сума на човек при сключена Застраховка „Отмяна на пътуване“ с ЗАД Алианц:
Стойност на  пътуването и Застрахователна премия
 до 500 лв. - 25,50 лв.  до 4 500 лв. - 227 лв. 
до 1 000 лв. - 50 лв. до 5 000 лв. - 250 лв.
до 1 500 лв. - 75 лв. до 6 000 лв. - 300 лв.
до 2 000 лв. - 100 лв. до 7 000 лв. - 350 лв.
до 2 500 лв. - 125 лв. до 8 000 лв. - 400 лв.
до 3 000 лв. - 150 лв. до 9 000 лв. - 450 лв.
до 3 500 лв. - 175 лв. до 10 000 лв. - 500 лв.
до 4 000 лв. - 200 лв.  
Какво не покрива застраховката?
 • Събития, които са причинени предумишлено или поради груба небрежност на застрахования;
 • Опит за самоубийство или самоубийство;
 • Събития в здравословното състояние на застрахования, които са настъпили или се очаква да настъпят в момента на сключване на застраховката или началото на пътуването;
 • Събития, които застрахования понася вследствие на употреба на алкохол, наркотици, медикаменти или поради отлагане на предписана терапия;
 • Събития, които са в посредствена или непосредствена връзка с размирици, военни действия, терор от всякакъв вид, стихийни бедствия, влияния на околната среда, земетресения;
За повече информация относно включените застраховки, моля свържете се с нас!
 
Полетно разписание:

FZ1758 17FEB София-Дубай   1425 2125
FZ 547 18FEB Дубай-Коломбо 0330 0930
FZ 570 26FEB Коломбо-Дубай 0150 0525
FZ1757 26FEB Дубай-София   0940 1325

 

Превозвач: FLY Dubai 
 
Полетните разписания се препотвърждават  3 дни преди отпътуване.
Туроператорът не носи отговорност при промянма на полетното разписание от страна на авиокомпанията.
 
Необходими документи:
 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от страната.
 • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение, оригинал и 2 копия.
 
Забележки:
Потвърден водач!
Пътуването няма изискуем минум при индивидуален тур.  
Вид използвани транспорти: Самолет/ Автобус
 
Срокове за анулации и неустойки: 
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
 • 60 дни преди датата на отпътуване: без неустойка
 • 59 дни до 31 дни - депозита
 • 30 до 0 дни: 100 % от целия договор
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 2 месеца преди датата на отпътуване., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
Информация относно здравните изисквания: 
COVID - към момента за Шри Ланка се пътува с ваксинационен сертификат и с негативен PCR тест
Няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Шри Ланка. Приема на анти-маларийни таблетки и репеленти е по желание без да е задължително.. 
 
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по курс 1 евро = 1,96 лева. При заплащане в евро, цените, които са в лева, се превалутират при курс 1 евро = 1.95 лева.   
 
Туроператорът има сключен застрахователен договор Отговорност на туроператора по чл. 42 от ЗТ със "Застрахователно дружество ЕВРОИНС" АД, бул. Христофор Колумб 43, 1592 София, ДДС № BG121265113, ЕИК 121265113 и има издадена на 04.11.2021г. застрахователна полица № 03700100003532, валидна за периода от 00:00 час на 04.11.2021г. до 23:59 часа на 03.11.2022г >>>>>
Хотели
Dambulla – Fresco Water Villa 4* или подобен, х 02 нощувки нощувки
Kandy – Royal Kandyan Hotel 4*  или подовен, х 02 нощувки нощувки
Kogalla – Long Beach Resort 4*  или подобен x 03 нощувки
 • Самолетен билет София - Коломбо - София с включени летищни такси
 • Чекиран багаж до 20 кг. и ръчен в кабината 6-7 кг.
 • Посрещане, изпращане и съдействие на летището
 • Всички турове в програмата с входни такси, както следва: 
  • посещение и входна такса в приютa за слонове в Pinnawala
  • посещение и входна такса храмът Dambulla
  • посещение и входна такса в скалната крепост в Sigiriya
  • посещение и входна такса сафари с джип в националния парк Minneriya
  • посещение и входна такса на Полонарува
  • посещение и входна такса на градина за подправки в Matale
  • посещение и входна такса на храмa Temple of the Sacred Tooth Relic
  • посещение и входна такса на ботаническата градина Peradeniya, Royal Botanical Garden
  • посещение на Гале
  • посещение и входна такса на ферма за костенурки
  • сити-тур на столицата Коломбо
 • Транспорт с климатизирано превозно средство с професионален екскурзовод на английски
 • 2 нощувки в Дамбула в хотел посочен в програмата по-горе, с включени закуска и вечеря
 • 2 нощувки в Канди в хотел посочен в програмата по-горе, с включени закуска и вечеря
 • 3 нощувки в района на Когала в хотел посочен в програмата по-горе, с включени закуска в вечеря
 • Две бутилки вода 0.500 л. на човек на ден
 • Застраховка Асистанс в чужбина с покритие 50000 щ.д.
 • Допълнителна медицинска застраховка за Шри Ланка от 12 щ.д.
 • Държавни такси и данъци
 • Водач/преводач от България при 12 записани туристи
 • Виза за Шри Ланка - 45 долара (електронно подаване от тур-оператора)
 • Разходка за гледане на китове/делфини - 70 долара
 • Хранения извън описаните в програмата. 
 • Напитки по време на храненията
 • Бакшиши - 20 USD на човек за престоя 
 • Лични разходи
 • Covid-19 тестове в България при необходимост. Можем да съдействаме с ваучер за отстъпка при препоръчани лаборатории. 
Забележка: 
Възможно е да настъпят промени (облекчения) в здравните разпоредби на Шри Ланка свързани с пандемията К19. Следим ситуацията и при промяна, офертата ще бъде коригирана. 
Блог
Виж всички