Оценка 5.00 от 2 гласа

Екскурзия до Кръстова гора и Бачковски манастир

Автобус
София - Пловдив - Кръстова гора – Бачковски манастир - Пловдив - София
1 ден
Оферта № Е654

от 45 лв.
Дата Цена Запитване
Отпътуване от София, Централна ЖП гара в 7:00 ч.; ОМВ на бул. Цариградско шосе, Младост 1 - 7:10 ч.; от Пловдив, бензиностанция OMV пред хотел Санкт Петербург в 9:00 ч. по посока Асеновград за Кръстова гора. 

В Средните Родопи, сред красива природа се намира манастирът “Св. Троица”Кръстова гора, или както се отбелязва в картата на България, Кръстов връх. През последните години сред православните християни в България манастирът придоби широка известност, като християнска светиня и място за поклонение. Тази местност висока 1545 м. над морското ниво, дълга около 500 м и широка около 300 м, е кръгла поляна заобиколена от гъсти букови гори. Оттук панорамната гледка е смайваща, в далечината се вижда море от планински ридове и върхове. 

Следобед посещение на Бачковски манастир, основан през XI век. Изиграл важна роля през годините, днес Бачковският манастир е втория по големина и значимост в България. Разполага с три църкви, костница и трапезария. В главния храм се пази една от чудотворните икони на Света Богородица в България. Отпътуване в 16:00 часа за София.

Пристигане на хотел Тримонциум - 19:00 ч. на Централна ЖП гара около 21:00 ч.
  • Транспорт с лицензиран автобус 
  • Екскурзоводско обслужване на български език 
  • Лични разходи 
  • Храна 
Блог
Виж всички