Оценка 5.00 от 1 гласа

Екскурзия до Чипровски манастир, Чипровски водопад и Чипровци

Автобус
София - Чипровци - София
1 ден
18.06.2023
Оферта № Е657

от 45 лв.
Дата Цена Запитване
18.06.2023 от 45 лв. Запитване
Отпътуване от София, Централна ЖП гара в 7:30 ч. за Чипровски манастир разположен в клисурата на река Чипровска Огоста. Манастирът е построен от българските католици през 10 век, изгарян и наново издиган шест пъти по турско време. С огромно историческо значение са изцяло украсения със стенописи параклис "Св. Атанасий Велики", който е и архитектурен шедьовър и кулата-костница, в която се съхраняват костите на някои от жертвите в Чипровското въстание.
Отпътуване за Чипровци. Преход по екопътека „Деяница” до Чипровския водопад - изключително красив, 18-метров водопад, горска приказка от водни пръски и планинско очарование (около 4-5 часа отиване и връщане).
Завръщане в Чипровци. По желание разглеждане на Историческия музей и историческия хълм на града с останките от католическата катедрала "Света Мария".
Отпътуване за София. Пристигане в София около 20:00 ч.
  • Транспорт с автобус
  • Водач/екскурзовод
  • Лични разходи и храна
  • Входни такси - Исторически музей - Чипровци: 2 лв. (възрастни, вкл. пенсионери); 0,50 лв. (ученици, студенти) и др.

Забележка:
Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
Блог
Виж всички