Защо Египет?

Защо Египет?

Кога да почиваме в Египет, кога духат топли ветрове и кога температурата на водата на Червено море е подходяща?

Египет е подходяща за посещение през цялата година, ала най-приятно ще Ви бъде през пролетта и през есенно-зимните месеци, защото дневните температури са между 15 ° C и 30 ° C, в зависимост от месеца. За морска почивка препоръчваме най-вече месеците: края на март, април, май, септември, октомври и началото на ноември.

Как да разгледаме Египет най-добре - Пеша, по въздух, по вода или на гърба камила?

За всеки любител на историята и културата ще бъде изживяна мечта да посети възможно най-много забележителности и музеи в Египет, не случайно наричат страната „музей на открито”. Препоръчваме комбинирани екскурзии: круиз по река Нил + почивка в морските курорти или обиколни турове с нощувки на различни места. А за язденето на камила – не се тревожете, не се предлага такъв дълъг тур, който да ви изтощи, но си е истина, че не може да посетите Египет и да не сте се качили на камила!

Какви са хотелите, удобни ли са, ами плажовете и морето?

Хотелите са разположени в няколко курорта по крайбрежието на Египет – предлагат много възможности за спорт и забавления с високото ниво на обслужване, топли и гостоприемни домакини  и  чудесна кухня.

Морето е чисто, плажовте са пясъчни и също чисти. Всеки хотел  има свой обособен плаж, на който да се отпуснете и да се отдадете на почивка.

Най-много туристи се насочват към: Хургада, Шарм ел Шейх и прилежащите им курорти на Червено море. Любим за нас е Шарм ел Шейх.

Много ли се пътува до Египет?

Офертите за почивки и екскурзии в Египет се реализират с чартърни полети. Пътуването от София до Кайро със самолет трае около два часа и половина, а до Хургада – около три часа.

С какво ще ни очарова Египет?

Ще споменем част от удивителните „съкровища“ на Египет, които ще запомните: оазиси, пирамиди, Сфинкс, мумии, йероглифи, близка среща с крокодили, корали и дори делфини.

Египет – заслужава си да посетите така наречената "Перла на Изтока", за съвет и оферти можете да се обърнете към нас и да разгледате предложенията ни за тази дестинация.

© 2014 - 2021 Фреш Холидей - почивки, екскурзии, хотели, билети, рент-а-кар, туристическа агенция София, туристическа агенция Варна