7 неща, които да не пропускате в Тунис

7 неща, които да не пропускате в Тунис

Тунис - Държава в Северна Африка, има плажна ивица на Средиземно море, със столица Тунис, с преобладаваща религия ислям и бивша френска колония. Тунис се смята за една от най-прогресивните арабски страни по отношение на правата на жените.

Знаете ли още за Тунис? Бихте ли искали да я посетите и бихте ли я избрали за почивка? Най-често пътешествениците ни отговарят – да, защо не!

Готови сме да Ви отведем в Тунис – приятно място за Вашата почивка, с дълга и широка пясъчна ивица. Освен това Тунис е загадъчен, завладяващ и завинаги оставащ в сърцето. 

В хотелите ще намерите всичко, необходимо за спокоен и релаксиращ престой – добра анимация и басейни, включени изхранвания в повечето случаи на пълен пансион.

По всяка организирана почивка до Тунис има варианти за допълнителни екскурзии, от които ще научите повече за историята и ще преживеете различни емоции.

Какво да не пропускате в Тунис:

  1. Пустинята Сахара – пустинята заема около 38 % от територията на Тунис и предлага невероятни залези и изгреви, оазиси и миражи! Там ще можете да се разходите с камили или с джип през дюните, както и да срещнете бербери и бедуини.
  2. Посетете Картаген – сега предградие на Тунис, а в миналото столица на Картагенската империя. Картаген е сред най-известните забележителности в страната и е от местата, които привличат интересуващите се от история.
  3. Сиди Бу Саид – изпъкващ със своите бели къщички със сини врати и прозорци. Чудесно място да се отпуснете и да съзерцавате залива на Тунис.
  4. Остров Джерба – пясъчни плажове, бели сгради и ресторанти с морска храна, посещаван от редица холивудски звезди. Островът е използван в Междузвездни войни – там са разположили къщата на Оби Уан Кеноби.
  5. Соленото езеро Шот ел Джерид – второ по големина в Сахара. Водите на езерото почти се изпаряват през лятото и може да се види засъхналата сол, а малкото останала вода на места има червеникав цвят, заради голямата концентрация на желязо. Край езерото често се наблюдават и миражи. Казват, че това е мястото на Земята, което най-много прилича на Марс.
  6. Колизеумет Ел Джем – най-вероятно е бил свидетел на многобройни гладиаторски битки или както можем да ги наречем „хляб и зрелища” и състезания с колесници. В днешно време е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО и според мнението на всички посетители е по-добре запазен от Колизеумът в Рим. В него е сниман “Гладиатор” на Ридли Скот.
  7. Матмата – родното място на Люк Скайуокър. Част от Междузвездни войни е снимана в Тунис и декорите са все още там! Мястото е много подходящо, защото са използвани естествените форми на релефа с автентичните Берберски селища. Някои от къщите са превърнати в хотели и можете да пренощувате в тях.

Разгледайте нашите предложения за екскурзии и почивки в Тунис!

© 2014 - 2021 Фреш Холидей - почивки, екскурзии, хотели, билети, рент-а-кар, туристическа агенция София, туристическа агенция Варна