Топ 5 обекта и 3 Fresh съвета за Гърция

Топ 5 обекта и 3 Fresh съвета за Гърция

Гърция е държава, разположена на три морета, антична и магнетична, очарователна и опърничава.

Конкретната тематика, с която ще Ви запознаем е туризмът в Гърция и по-точно – привлекателни местенца, всеизвестни, но все още криещи своите малки тайни.

Ще Ви предложим едно подходящо пътешествие за около три-четири дни в Гърция, което включва топ 5 обекта и 3 Fresh съвета.

Солун – Солун е вторият по големина и значение град в Гърция, създаден още през 315 г. Пр. Хр. От Касандър – един от пълководците на Александър Македонски. Солун или както е името му Тесалоники е един от ранните християнски центрове на Балканите, превърнал се в такъв след посещението на апостол Павел в началото на новата ера. В Солун можете да намерите всичко – музеи и галерии, заведения и таверни, плаж, хотели и мотели, паркове и много младежи. Градът е обявен за младежка столица на културата 2014 иии мотото му е It’s time.

Fresh Съвет: В Солун можете да останете половин ден и повече, но ако искате да разгледате повече от Гърция е необходимо да помислите за нощувка по-близо до следващия Ви обект на посещение, като например нощувка на Олимпийската ривиера, за да се насладите на водите на Егейско море и пясъчните плажове.

Метеора е обект съчетаващ природна и културна стойност, напълно задължително да се посети поне веднъж в живота. За някои това е Осмото чудо на света, други го оприличават с по-познати места като Белоградчишките скали. По важност се нарежда на второ място след Атонската Света гора. Този природен феномен предлага спираща дъха гледка към цялата околност. Добре им е на монасите – природа, красота, от време на време туристи и много поводи за размисъл.

Fresh Съвет: Скалите и гледката, която се разкрива от тях са прекрасни и опияняващи, но ако замръкнете там ще са Ви необходими топли дрехи. За това препоръчваме да нощувате на по-ниско.

Каламбака се намира точно под феноменалния Метеор, не го пропускайте, защото там е перфектно местенце за следобедно похапване. Изберете си някоя от местните таверни и си позволете да се насладите на приятните и тръпчиви вкусове и аромати от гръцката кухня.

Вергина – това е селище, процъфтявало преди векове, селище на герои и легенди. Днес завладява умовете и сърцата на посетителите с артефакти и истории от миналото, доказани и недоказани твърдения за погребаните знатни личности.

Едеса – градът е кацнал на върха на скала, от която се спускат чудни водопади, неоподправената красота личи навсякъде и във всичко.

Fresh Съвет: Оставете си повече свободно време, когато посещавате Едеса, защото водната стихия приковава вниманието и времето минава неусетно.

За всичко, което прочетохте до тук сме сигурни, че ще Ви хареса. За да бъдете спокойни и сигурни, че ще разгледате всичко – запишете се във Fresh програмата ни до тези красоти!

Допълнителни топ пет обекта по маршрута, ако сте любопитни: езерото Керкини, град Дион, град Платамонас, Изворите на Афродита, Олимп или докъдето Ви стигнат силите…

© 2014 - 2020 Фреш Холидей - почивки, екскурзии, хотели, билети, рент-а-кар, туристическа агенция София, туристическа агенция Варна