Подценени дестинации, които всъщност си заслужава да видите

Подценени дестинации, които всъщност си заслужава да видите

Повечето хора се оправят на пътешествие към популярни дестинации, но усещането да изследваш закънтено туристическо място е повече от вълнуващо. Има с какво да ви впечатлят. Ако се озъртвате за недооценени, нестандартни дестинации, където можете да се потопите в природата или културата, далеч от тълпите с туристи, следващият списък е за вас.

1. Северна Ирландия – пътуването до там обещава да е запомнящо, тъй като предлага широка гама от атракции и ресторанти. Той има най-невероятното природно чудо в света, „Гигантска пътека“, която е част от световното наследство на ЮНЕСКО. Други места, които трябва да посетите, са планините Морн и езерата Фермана, които ще ви вдъхновят. Друга причина, поради която Северна Ирландия привлича хора от последните няколко години, се дължи на значителните почитатели на Game of Thrones. Някои от фантастичните пейзажи, които виждате на фона на сериала, са именно от това фантастично място. И накрая, Северна Ирландия е дестинация с отлично съотношение цена/качество за почивка

2. Узбекистан - тази страна е друго по-малко популярно място, което работи усилено, за да привлече туристи от цял ​​свят. Узбекистан трябва да бъде посетен заради много причини. Ще бъдете очаровани от ислямски архитектури, автентични базари, морска панорама и вкусна храна.  Узбекската кухня е известна сред много гастрономи, тъй като е изключително ароматна. Като прибавим към всичко това и факта, че е изключително евтина туристическа дестианация, Узбекистан определено е част от нашия списък с места, които да посетим без колебание. 

3. Острови Кук – това са една от най-отдалечените дестинации на картата. Островите се намират между Нова Зеландия и Хавай и ще ви омагьосат с много красиви пейзажи, бели пясъчни плажове и хребети. Аитутаки е вторият по големина остров на Кук, където можете да шофирате около бреговете на тропическите гори и да разгледате околностите за около час. Можете също да отидете на поход, докато изследвате примамливата красота на коралите и вулканичните планини. Каякът е чудесен начин за преминаване по бреговата линия. Любителите на пазаруването могат да разгледат пазара Пунанга Нуи, разположен на брега на Аваруа. Можете да пазарувате занаяти и черни перли, които продавачите на сергии рекламират от целия архипелаг. Не пропускайте нощния пазар Мури за фантастичните деликатеси от риба, приготвена в кокосово мляко и цитрусови плодове, изпечени в земна пещ. 

4. Монголия – тя е класифицирана сред самотните оцелели номадски общества. Ще останете изумени от удивително различната среда от зашеметяващата пустиня Гоби на юг до прекрасните планини на Запада. Приключението става още по- вълнуващо, когато отидете на диво къмпингуване и спите под звездното небе. Отлично време за обиколка на Монголия е по време на Националния фестивал Наадам, който се провежда всяко лято.

5. Гуам

И това кътче е страхотно място за почивка, известно със спиращата дъха гледка към океана, която изглежда като недокоснат рай. Гуам е заобиколен от процъфтяващ коралов риф, което го прави отлично убежище за любителите на приключенията. Можете да се отдадете на плажуване, или да се гмуркате, докато се наслаждавате на разнообразния морски живот. Препоръчваме ви да се насочите на юг от Гуам, за да видите селските села, тропическите гори, удивителните плажове и удивителните залези. Пътуването до там ще ви омагьоса! 

6. Талин, Естония 

Църкви, красиви храмове, площади – определено има какво да видите!

Няма по-добро място да се върнете назад във времето към селския живот в Естония. В откриятия музей на Талин може да разгледате стари селски сламени къщи, вятърни мелници, дървен параклис и дори селско училище. Добра идея е да купите туристическата Талин Кард, която ви осигурява безплатен достъп до над 40 музея, безплатен обществен транспорт и редица други отстъпки. Не пропускайте да видите и Kiek in de Kok - 38-метрова кула, в която днес се помещава историята на укрепленията, оръжията и всичко свързано със защитата на Талин от Средновековието. С различни експонати е показано как е била организирана защитата, какви оръдия е имало, системата от кули и стени.

© 2014 - 2021 Фреш Холидей - почивки, екскурзии, хотели, билети, рент-а-кар, туристическа агенция София, туристическа агенция Варна