Как да спестите пари за пътуване

Как да спестите пари за пътуване

Първата и най - важна стъпка към това да спестите пари за пътуване е планирането! Ето няколко идеи за това!

Как да спестите пари преди да сте предприели пътуване?

Проучете всички възможности, свързани с вашето пътуване - хотелско настаняване, период на пътуване, транзитни такси.

Ако искате бюджетно пътуване, то непосредствено преди него си направете бюджет, който да следвате. Ако имате предвид ограниченията на разходите, преди да тръгнете, ще сте по-склонни да пропуснете спонтанни изкушения.

Пътувайте, когато е най-евтино! Цената на самолетните разписания може да варира значително в зависимост от месеца, деня и дори времето на пътуване. Има различни сайтове и мобилни приложения, които ви позволяват да сравнявате цените на полетите за цял месец или дори за цялата година, за да проверите по кое време е по-евтино да летите. Определено това е да добра идея да спестите добра сума пари.

Разгледайте предложенията и различните опции за хотелско настаняване! Може да изберете настаняване в хостел, вместо в хотел. По този начин може да спестите до 50 % от сумата, която първоначално сте предвидили за своето пътуване. Вече има съвременни хостели, които дори предлагат частни стаи и определено са много по- бюджет вариант от отсядането в хотел.

Пътувайте като доброволец! О, да, още една чудесна идея, особено ако сте авантюрист по душа! Във време, когато повечето пътешественици чувстват социална отговорност повече от всякога, помагането на най-нуждаещите се е едновременно вдъхновение и възможност да се докоснем до чужда култута, обичаи и начин на живот. За всичко това често плащате с времето си, а не с парите си. С толкова много възможности за пътувания от няколко седмици до две години или повече, всеки може да открие нови места и да помогне за подпомагане на различни инициативи.

Пътувайте извън туристическия сезон. Освен, че ще избегнете тълпите и главоболията, които идват с тях, може да сключите и много изгодна сделка.

Как да спестите пари по време на пътуване?

Има много различни сайтове, насочени към упражняването на разлчни езици, както и към намирането на чуждестранни приятели. Такъв сайт е Interpals, чрез който може да намерите приятели навсякъде по света, които дори предлагат дома си за временно настаняване. Това е доста популярен начин много хора да спестяват пари за хотелско настаняване, а също и да  практикуват езиковите си умения с местни хора. 

По време на пътуването мoжe дa ce нaтpyпaт paзлични тaĸcи пpи eĸcĸypзиитe в чyжбинa. Bъзмoжнo e да платите тaĸca дo 3% oт cyмaтa, ĸoятo плaщaте, ĸaĸтo и вcяĸaĸви paзлиĸи във вaлyтнитe ĸypcoвe. Имeннo зaтoвa e дoбpe, когато пътувате в чужбина дa изпoлзвaте ĸpeдитнa ĸapтa, пpи ĸoятo нямa тaĸcи зa тpaнcaĸции в чyжбинa.

Разглеждайте забележителностите в дните на свободен вход. Има много страни, в които музеите не са безплатни (за съжаление), но те предлагат ден на отворени врати в седмицата, където можете да посетите без да плащате входна такса.

Друга чудесна възможност, за да спестите пари по време на своето пътуване е да пазарувате в местни хранителни магазини. Посещението на местни пазари може да бъде само по себе си приключение. Ще намерите различни видове храна, а освен това ще спестите пари, които иначе ще похарчите в ресторанти.

Ако обичате да се разхождате и да разглеждате забележителности може предварително да си направите списък с всички тези, които са със свободен вход. Дори при пътувания до известни и скъпи места като Сан Франциско, Ню Йорк или Уолт Дисни Уърлд предлагат редица възможности за безплатни неща за разглеждане. Любувайте се на красиви фойерверки от плажа в полинезийския курорт на Дисни, намерете безплатни пешеходни обиколки в повечето големи градове.  Дайте приоритет на безплатните туристически атракции пред тези, които имат такса. Например билетите за музея de Young в Сан Франциско струват около 15 долара, но можете да отидете в една от най - атрактивните му стаи, кулата за наблюдение на Хамон, за да се насладите на безплатни панорамни гледки към града. Ще се изненадате колко различни туристически атракции всъщност са със свободен достъп.

Избирайте места за хапване и пийване, които не са в центъра на градовете. Избягвайте места с голямо количество туристи, тъй като те са склонни да бъдат надценени. Вместо това посетете местни магазини, барове, ресторанти и атракции. Това може да ви помогне да спестите пари, както и да видите различна страна на вашата дестинация.

Носете своя собствена храна. Когато е възможно, запасете се със сандвичи и закуски за пътуването. Избягвайте да купувате храна на летището или на път!

Пътуването с ограничен бюджет може да бъде донякъде ограничаващо, но всъщност има редица предимства, а именно чрез посещението на местни, автентични места в даден град - пазари, ресторанти, кафета, магазини, вие ще може да видите дадената страна в една нова светлина, ще може да се запознаете с редица нови хора, с техните истории и бит.

Всъщност пътуването е такова, каквото си го направите вие! Насладете му се!

Ако искате да разгледате какви екскурзии предлагаме, може да ги видите ТУК.

А ако имате нужда от изготвяне на индивидуална оферта, потърсете ни.

© 2014 - 2022 Фреш Холидей - почивки, екскурзии, хотели, билети, рент-а-кар, туристическа агенция София, туристическа агенция Варна