Най - евтините дестинации за пътуване

Най - евтините дестинации за пътуване

В света има много прекрасни дестинации, които може да посетите без това да ви струват цяло състояние за посещението им. Даваме ви списък с идеи за 10 бюджетни страни, които си струва да посетите. 

1. АЗИЯ, ЛАОС

Лаос е достъпна страна в Югоизточна Азия. От блестящите будистки храмове до буйните гори и водопади, тази дестинация е идеална, както за любителите на историята, така и за тези, които обичат да се любуват на природата. Паметници, дворци, храмове, музеи, светилища и други зашеметяващи архитектурни произведения могат да бъдат намерени в цялата страна. Входните такси за природните забележителности обикновено струват само 1 или 2 долара, а много хора могат да пътуват из Лаос за по-малко от 30 долара на ден. Много от невероятните дейности, които можете да правите в Лаос са наистина бюджетни! Можете да наемете мотор и да се отправите към по - малките градове, където всичко е още по - евтино! 

Хранене: 3 - 9 долара на ден, като някои места за настаняване включват закуска

Настаняване:  5- 10 долара на вечер 

Транспорт: 6 - 15 долара за еднодневен наем на мотор, или до 25 долара за билет за междуградски автобус

SIM карта с данни: 6 долара за 1,5 GB с 30-дневна валидност

2. ВИЕТНАМ

Може да наемете малък апартамент за около 250 долара на месец, а разходите за храна са около 1-3 долара за едно хранене в местните заведения за бързо хранене и около 10 долара, ако предпочитате да се храните в ресторант. Обществен транспорт може да използвате срещу 0,30 долара, а такси - срещу 0,50 долара на километър.

Като една от най -добрите страни в света за улична храна, Виетнам има място в списъка на всеки кулинар, обичащ вкусната, екзотична храна. Пазарите във Виетнам са изключителни и можете да се отдадете на голямо разнообразие от местни ястия и при това ще похарчите само няколко долара. Помислете за супа с оризови юфка, кориандър, невероятен бульон и бучка свинско месо за 1,50 долара или чаша силно, ароматно кафе за 1 долар. Виетнам е известен и с уникалните си природни забележителности, включително варовиковите острови в залива Ха Лонг и най -голямата пещера в света, Hang Son Doong. Настаняването и транспортът са много достъпни, което допринася за това Виетнам да е една от най - евтините азиатски страни за посещение. GrabBike (подобно на Uber, но на мотори) е широко достъпен вариант във всички големи градове, а цената е едва 0,50 долара за 2 км пътуване! 

3. КАМБОДЖА

Колко е евтино ли? Ако решите да прекарате един месец в Камбоджа, то може да го направите с 1000 долара, при това без да се лишавате. Да, толкова е евтино! Бюджетните места за настаняване не са луксозни, но предлагат всичко необходимо. Храната и за алкохолът също са много евтини. 

Хранене: 4- 10 долара на ден. Някои места предлагат включена закуска

Настаняване:  3- 10 долара на вечер в хостел

Транспорт: 6- 15 долара за мотор за деня или за междуградски автобусен билет

SIM карта с данни: 2 долара за 1,5 GB с 30-дневна валидност. 

4. СЕВЕРЕН ТАЙЛАНД 

Няма как да си говорим за евтини дестинации и да не споменем в списъка Тайланд - Страната на усмивките. В това кътче от рая разходите за живот са много ниски.  Е, да, плажните курорти са малко по-скъпи, но на фона на други морски курорти по света са бюджетно предложение. Кристално чисти води, зашеметяваща природа, уникална храна – Тайланд е идеалното място за почивка. За около 600 долара месечно може да наемете просторно жилище в голям град като Чианг Май, а едно студио може да наемете срещу едва 150 долара на месец. По щандовете ще откриете храна за 1 долар, а пътуването с градски транспорт започва от около 0,30 долара. Ако нямате време и бюджет за пътуването си в Тайланд, препоръчваме ви да останете на север! Дори на популярни места като Чианг Май и Пай, лесно можете да намерите базови общежития за по - малко от 5 долара.  Не само ще си спестите пари, но и изживяването ще бъде много по - автентично. 

Хранене: 5 - 15 долара на ден. Някои хостели предлагат закуска

Настаняване: 5- 10 долара на вечер 

Транспорт: 6- 10 долара за мотор за деня, или кола под наем, разделена между 4 души

SIM карта с данни: 7 долара за 1,5 GB с 30-дневна валидност

5. ИНДОНЕЗИЯ

Това, което може да оскъпи пътуването ви в Индонезия е транспортът. Междуградското пътуване може да отнеме много време и да струва скъпо заради пътуването от един остров до друг с частна лодка. За да спестите разходи, се придържайте към регион или два! Има много неща за правене, а прекарването на повече време на едно място ще ви позволи да се потопите изцяло в атмосферата и да усетите духа на Индонезия. Като изключим транспорта, храната и напитките са евтини в цялата страна. Хостелите са разнообразни, социални и достъпни, особено на места като островите Гили.

Хранене: 5 - 15 долара на ден. Някои хостели предлагат закуска

Настаняване: 5- 10 долара на вечер в общежитие

Транспорт: 8-15 долара за мотор за деня 

SIM карта с данни: 5 долара за 2GB с 30-дневна валидност

6. МАЛАЙЗИЯ 

Като една от най - икономически развитите страни от Югоизточна Азия, Малайзия често се възприема като скъпа, но това не е така. Всъщност главното нещо, което прави Малайзия скъпа за пътуване, е алкохолът, който се облага с високи данъци. Ако обаче не планирате да вдигате наздравици всяка вечер, това няма да бъде проблем. Храна, места за настаняване, сувенири, различни глезотии – всичко може да се намери бюджетно! 

Хранене:  5 - 10 долара на ден. Някои хостели предлагат закуска

Настаняване: 5 - 15 долара на вечер

Транспорт:  3 - 5 долара за цял ден пътуване с влак и автобус, или  8 - 15 долара за пътуване с междуградски автобус за една нощ

SIM карта с данни: 8 долара за 2GB с 30-дневна валидност

7. ТАЙВАН

За по - малко от два долара можете да получите чиния с ароматен ориз със свинско, голям пилешки котлет, или купа с фиде със стриди. Храната в Тайван е вкусна и направо нереално евтина. В градове като Тайпе и Тайнан можете да вземете под наем градски велосипеди, които струват по - малко от 0,50 долара на час и са безплатни през първите 30 минути. Това означава, че можете да обикаляте града през целия ден, без почти да харчите пари за транспорт. Въпреки това, цените на храните и дрехите от висок клас в Тайван понякога могат да бъдат на ниво САЩ. Междуградското пътуване е скъпо или с високоскоростната железопътна линия (HSR), или отнема много време с малко по-евтини опции. Интернет също не е толкова евтин, колкото страните по – горе в списъка. 

Хранене: 5 - 10 долара на ден. Някои хостели предлагат закуска

Настаняване: 10 - 20 долара на вечер 

Транспорт: 0 - 3 долара за цял ден каране на велосипед, автобус и влак или 20 - 40 долара за пътуване с HSR между градовете

SIM карта с данни: 33 долара за неограничени данни с 28-дневна валидност

8. ИНДИЯ 

Индия е може би най - евтината страна за пътуване. Имайте предвид, че евтините стаи, които работят в диапазона от 3 долара предлагат изцяло и единствено базови условия. Най - добрият начин да пътувате през Индия с ограничен бюджет е да резервирате и организирате екскурзията си сами. 

Хранене: 3 – 6 долара на ден

Настаняване: 4 - 8 долара на вечер в местна къща за гости

Транспорт: 1 - 3 долара за цял ден пътуване с автобус и влак, или 8 - 30 долара за пътуване с междуградски влак 

SIM карта с данни: 3 долара за 1,5 GB с 30-дневна валидност.

© 2014 - 2021 Фреш Холидей - почивки, екскурзии, хотели, билети, рент-а-кар, туристическа агенция София, туристическа агенция Варна