Оценка

Малки и полезни джаджи, които да вземете докато сте на път

11.08.2021
Малки и полезни джаджи, които да вземете докато сте на път

Има неща, които улесняват пътуването и могат да го направят по - приятно.  Предлагаме ви ръководство за най - полезните приспособления, които да вземете по време на своето пътуване, за да бъде то максимално комфортно, забавно и безопасно! Ето ги и тях: 

1. Поставка за мобилен телефон

Абсолютна необходимост, според нас! Ако ще шофирате за по - продължителен период от време определено ще искате да монтирате телефона си, за да ви бъде на една ръка разстояние при нужда. Независимо дали ще го използвате с навигационна цел, или искате да ви бъде на лесен достъп до вашите музикални плейлисти, тази поставка определено си струва да бъде в автомобила ви!

2. Зарядно устройство за кола с USB порт

Едни от най - търсените продукти в тази категория са тези модели, които могат да зарежда устройства бързо и сигурно. Заложете на модел, чиято характеристика се отличава не само със светкавичното зареждане, но и с множество защити (защита от презареждане на батерията, защита от високо напрежение; защита от късо съединение, и защита от прегряване и т.н.) . 

3. Преносимо зарядно устройство Power Bank

Ако искате да бъдете сигурни, че назависимо от условията, в които ще попаднете ще разполагате с достатъчна батерия за вашия смартфон, лаптоп, или таблет, задължително вземе със себе си по време на почивката си Power Bank. Плюсът е, че е лесно преносимо и няма да ви заеме място в багажа! 

4. Мобилни Wi-Fi горещи точки  Hotspot

Тази гениална джаджа ще ви осигури бързо и надеждно сърфиране в мрежата навсякъде и по всяко време. Повечето смартфони имат режим на точка за достъп, но клетъчните модеми за достъп винаги са били най-добрата и най-гъвкавата ви опция, ако имате много устройства, с които искате да споделите уеб достъп.

5. Преносим безжичен високоговорител 

Казваме „ДА“ и на тази технологична джаджа! Ако обичате да слушате музика навсякъде, преносимият високоговорител е задължителен за вашия багаж. Ще намерите различни по размери модели, които се отличават с различни характеристики на свързване:

Bluetooth свързаност – Плюсове: безжично свързване без нужда от електричество, качествен звук
WiFi свързаност – Плюсът е, че предоставя по-качествен звук, но има нужда от електрическа мрежа и средата за използване е ограничена.
NFC свързаност – Предимствата са, че се отличава с много бързо сдвояване и има стабилна връзка, но колоните от този вид държат по-високи цени.
Собствена безжична мрежа – Звукът е с много високо качество и връзката е стабилна, но се нуждае от електрическа мрежа и някои модели изискват допълнителен хъб за свързване. 

6. Хард диск

Осигурете си спокойствие, като сложите в багажа си за почивката резервно устройство за пренос и съхранение на данни. Съветваме ви да изберете такъв модел, който разполага с повече място за съхранение от вашия компютър, за да бъдете спокойни и сигурни, че при необходимост може да направите пълно архивиране на наличната ви информация.

7. Видеорегистратор, камера за автомобил

Полезна джаджа за път! В случай на пътен инцидент, камерата, която е монтирана на автомобилното табло гарантира, че имате доказателствата, от които се нуждаете, за да докажете, че нямате вина в дадена ситуация. 

8. Захранващ инвертор

Едно от най – полезните неща, които можете да вземете със себе си по време на пътуването с кола, е тази, която ви позволява да включите всички останали джаджи. Инверторът променя 12-волтовия постоянен ток от батерията на вашия автомобил в 115-волтов променлив ток, използван от повечето уреди. Можете да работите едновременно с малък телевизор, преносим компютър, таблет и т.н. Инверторите се предлагат в различни размери. По – малките се вписват в жабката и се включват в запалката/контакта. 

9. Bluetooth тракер

По време на своята почивка винаги е добра идея да носите със себе си резервен комплект ключове, но и Bluetooth тракер е чудесен и евтин начин, за да бъдете спокойни, че дори да изгубите ключовете си ще ги намерите. Тези устройства използват Bluetooth технология, заедно с безплатно приложение , за да открие вашите ключове. А когато устройството е извън Bluetooth обхвата, последното известно GPS местоположение ще бъде показано на карта. С тази джаджа си осигурявате спокойствие! 

10. Хладилна чанта за автомобил

Независимо дали планирате да отидете на пикник до близко място, на къмпинг с приятели, риболов, или тръгвате на дълъг път, хладилната чанта е идеална за тези от вас, които носят със себе си храни и напитки. Тази джаджа ще държи вашите продукти на хладно до 36 градуса, като не се изисква лед.

11. Преносима лампа против насекоми 

Със затоплянето на времето идва и сезонът на комарите. Те могат да осуетят всяка почивка! Освен, че ухапването причинява дискомфорт, комарите могат да бъдат и потенциални приносители на опасни заболявания. Затова може да се подготвите и да си осигурете комфорт с преносима лампа. Моделите, които са на пазара се различават по своето захранване и радуис на обхват. Тези лампи са ефективна защита срещу досадните насекоми, като излъчваната от нея светлина е абсолютно безопасна за хора и животни. Лампите против комари не излъчват вредни субстанции и химикали и нямат нужда от допълнителна поддръжка.

12. Електронен четец

За всички пътешественици, които обичат да релаксират с книга в ръка – тази джаджа е идеална за тях! Въпреки, че с нищо не може да се измести разлистването на хартия, има нещо очарователно в електронните четци. Характерно е, че дисплеят с електронно мастило прилича повече на четене на обикновена книга, отколкото на дисплей на таблет.

13. Органайзер за облегалките на седалките 

По време и след края на пътуване често в автомобила цари хаос. Може да избегнете това като се снабдите с органайзер за седалка, чрез който ще може да подредите всичко, от което се нуждаете по време на път . За пътуване с деца такъв органайзер е почти задължителен за комфортното пътуване, защото всичко необходимо ще ви бъде на една ръка разстояние. Освен, че намалява безпорядъка, друго предимство е, че той се поставя за секунди! 

14. Селфи стик

Въпреки, че снимките със селфи стик се бяха наложили като популярна тенденция, тази джаджа определено е полезна, ако искате качествени групови снимки! Има различни модели на свързаност – посредством Bluetooth, дистанционно управление, кабел и т.н. 

Всички статии