Лалетата в Истанбул и обновената църква Свети Стефан

Лалетата в Истанбул и обновената църква Свети Стефан

Лалетата са изящни цветя и са вдъхновили поетитите, бижутерите, дори моделиерите! Лалето е било герб на турските султани, но за негова родина се счита Иран, където днес присъства и в знамето на държавата.

Из Истанбул можете да се разхождате в красивите паркове които ще Ви се сторят като покрити с килим от цветя. Всяка година най-различи по цвят и форма лалета се засаждат специално, за да цъфтят през месец Април. И макар, че лалетата не са най-ароматните цветя, тяхната красотата и изящество и най-различните форми, които са измислили ландшафтните архитекти в Истанбул си заслужава да се видят поне веднъж в живота!

Местните жители казват, че лалетата са толкова много, че за всеки един столичанин има по едно!

В съчетание с празника на лалетата ще посетим и обновената българска желязна църква в Истанбул – „Св. Стефан”. До скоро църквата можеше да се види само отвън, но вече всеки желаещ ще може да я разгледа отвътре, да се помоли и да запали свещ!

Ако треската за Лалета Ви е завладяла и нямате търпение да видите Желязната църква, то заповядайте с Фреш Холидей  и се насладете на Истанбул!

© 2014 - 2020 Фреш Холидей - почивки, екскурзии, хотели, билети, рент-а-кар, туристическа агенция София, туристическа агенция Варна