Какъв багаж да вземем при пътуване?

Какъв багаж да вземем при пътуване?

Летните почивки тепърва предстоят, а с тях идва и въпросът с планирането и събирането на багажа. Е, даваме ви кратък списък, който ще ви помогне бързо и лесно да се ориентирате какви дрехи да вземете в куфара си. 

Ако ти е омръзнало да мъкнеш огромен куфар и прибирайки се вкъщи да установиш, че по-голямата част от него е непокътната, защото дрехите в него не са обличани нито веднъж, значи имаш нужда от следващите жокери!

Естествено, няма универсални дрехи за пътуване, защото факторите, от които зависи изборът са разнообразни – климат, цели на пътуване, времеви престой и т.н. Все пак има някои основни принципа, които ще ти помогнат в избора на облеклото, което да вземеш!

1. ДРЕХИ

Планирай, предвиди, приготви!

Ако се придържаш към трите „П“- та, шансът да вземеш точното количество и качество дрехи е много голям. Първата стъпка е да планираш почивката си - колко дни и какви места ще посетиш? Не забравяй при подготовката на багажа да видиш прогнозата за времето, за да съобразиш нужните дрехи. Едва след това пристъпи към самата подготовка. Това ще ти спести доста  усилия. 

Заложи на удобството и комфорта! Не казваме да си оставиш високите токчета вкъщи, а да не забравиш да сложиш в багажа удобни дрехи и обувки. 

Ако целта ви е да тръгнете на почивка с максимално малко количество багаж, мислете рационално и заложете на практични дрехи, които могат да се сгънат така, че заемат минимално място. Чудесен такъв вариант е олекотено яке, което се прибира в качулката, например. По магазините има разлини разновидности и това е страхотна идея за пътуване, защото тежат едва няколкостотин грама и в същото време щом се опаковат намаляват своя обем в пъти.

Друга хитрост при подготовка на багаж е да избирате дрехи, които не се мачкат! Затова изберете максимално немачкащи се материи. Това ще ви спести усилия и време след като ги извадите от куфара. Т.е. избягвайте материи като лен, шифон и тежък памук. Ако все пак имаш нужда да "изгладиш" дрехите си, но не разполагаш с ютия, ето един лесен трик: след като сте си взели душ, от парата гънките по тях може да не изченат напълно, но със сигурност ще намалеят значително. 

2. АПТЕЧКА

Определено да имате такава по време на почивка е много важно, дори да не ви се наложи да я използвате. Не забравяйте да сложите в багажа си медикаменти за: главоболие; проявление на алергична реакция; изгаряния и ухаване от насекоми и такива при температура, както и чревно – стомашни проблеми. Добра идея е да имате под ръка и няколко броя превръзки и лепенки! 

3. КОЗМЕТИКА

О, да! Вземете я със себе си! Слънцезащитен крем, лосион за след слънце, продукти за худратация – особено за летни почивки ще ви е от първостепенна важност! 

4. ЗАНИМАНИЯ/ ХОБИ

Говорейки за почивка, хобито присъства в графата почивка. Книга, музика, фотоапарат – помислете за любимото ви занимание, с което ще релаксирате по време на ваканцията си. 

5. ТЕХНИКА

Телефон, зарядно устройство, лаптоп, фотопарат - към списъка с нужни неща не забравяйте и техниката. 

На последно място, но пък първо по важност е добрата компания!! 

Всъщност, дори да сте забравили нещо от списъка изобщо не е фатално, защото любимите хора са най-важни от всичко! Все пак с подходяща компания, лоша почивка няма! Пожелаваме ви едно пъстро, усмихнато лято, изпълнено с незабравими емоции с близки хора! А всички дестинации за почивки ви очакват ТУК 

© 2014 - 2021 Фреш Холидей - почивки, екскурзии, хотели, билети, рент-а-кар, туристическа агенция София, туристическа агенция Варна