Как да утолиш жаждата си за пътуване, ако нямаш възможност за такова

Как да утолиш жаждата си за пътуване, ако нямаш възможност за такова

Пътуването е магия, но когато нямаш такава възможност, а искаш да се докоснеш до нея – има наичини, които да утолят жаждата ти за приключения! Ето ги  и тях 

1. Направи си списък за пътуване

Казват, че планирането е половинта удоволствие от самото пътуване и наистина е така! Вдъхновете се от туристически блогове и вдъхновяващи книги и набележете дестинации, които искате да посетите. След това подберете най- интересните неща за правене, хапване, пийване в дадената страна и си направете списък за пътуване. Може да използвате Google Doc или Pinterest, за да структурирате предстоящото ви мечтано пътуване.

2. Запознай се с други пътешественици

„Едно от най-хубавите неща в пътуването са хората, които срещаме – различни истории, моменти, бит, култура, така се обогатяваме! Затова може да се присъединиш във Facebook групи за пътуване, където можеш да си организираш онлайн срещи с пътешественици, които обмислят къде да бъде следващата спирка, или с такива, които вече са били на интересни места и искат да споделят опита си.

3. Опитай кухня, която никога досега не си опитвал

Точно както пътуването е свързано с разширяване на хоризонтите и различни преживявания, същата концепция важи и за храната. За да имаме цялостно разбиране защо хората са такива, каквито са, трябва не само да виждаме, но и да усещаме, вкусваме и слушаме. Може да експериментираш с вкусове – тайландска, японска, индийска кухня – изборът е твой. Можеш да избереш тематичен ресторант, или да преоткриеш интересна храна вкъщи чрез готварски блогове.

4. Кино за пътешественици

О, да! Ако искаш да утолиш жаждата си за пътешествие, избери магията на киното, която ще те откъсне от ежедневието и ще те потопи в друга, интересна среда. В киносалоните има различни филми, посветени на екзотични места. Разбира се, също страхотен вариант е да подбереш сам някой стойностен филм у дома!

5. Бъди турист в собствения си град и го преоткрий с нови очи

Планирай деня си така, сякаш виждаш собствения си града за първи път – направи обиколка на някой малко известен музей, квартал, избери някой кокетен бар с жива музика. Разгледай събитията, които предстоят в града и избери своето. Ще бъдеш изненадан от това колко освежаващо може да се почувстваш.

6. Спомни си за минало пътуване

Всеки пази спомени от минали пътувания – някои чрез снимки, други чрез видео, а трети с интересни сувенири от дадено пътуване. Разрови се в архивите и се върни мислено там, където си се чувствал страхотно!

7. Прочетете страхотна книга за пътуване

Настани се уютно и остави книга да те пренесе до нова дестинация — или няколко! Има чудесни пътеводители на пазара, само избери своята дестинация.

8. Промени рутината си

Монотонността често е проклятие в ежедневието на всеки любител на пътуванията. Така че не позволявайте на рутината да ви завладее! Избирайте нов, различен маршрут до работа, а след нея си направете тематична вечер у дома с музика, храна, филм от държавата, която искаш да посетиш.

9. Планирай еднодневна екскурзия

Запалените пътници може да забравят радостта от пътуването на къси разстояния за кратки периоди от време. Пътуване с влак или автобус на няколко часа от мястото, където живееш, може да те отведе до очарователен исторически забележителности, красив парк или художествена инсталация, която никога не сте виждали преди. Тук може да намерите идеи за еднодневни екскурзии от София.

10. Погрижи се за бъдещите си нужди, свързани с пътуване

Подновяването на паспорт не е най-вълнуващото занимание, но подновяването на документи за пътуване много преди предстоящо или дори пътуване в последния момент ще премахне известен стрес за вас в бъдеще. Помислете за всички детайли, свързани с пътуванрето - проучете кредитни карти за пътуване с наградни мили, разгледайте туристически маршрути, купете си нов туристически куфар – все неща, които ще те откъснат от рутината и щете накарат да си мислиш за следващото пътуване. 

Ето съвети как да спестите пари за пътуване.

© 2014 - 2022 Фреш Холидей - почивки, екскурзии, хотели, билети, рент-а-кар, туристическа агенция София, туристическа агенция Варна