Как да работите докато сте на път?

Как да работите докато сте на път?

Много хора вече работят от разстояние – някои от дома си, а други по време на път. Събрахме на едно място най - ценните съвети за това как да останете фокусирани върху своите работни ангажименти и да ги изпълнявате така, че работата ви да не пострада от факта, че пътувате. 

Да, възможно е да работите продуктивно, когато сте на път! Ето препоръките, които ще ви помогнат за това. 

Препоръка № 1 Елиминирайте разсейванията

За да бъдете ефективни в своята работа трябва да притежавате отлични организационни и комуникационни умения, за да може с лекота да блокирате разсейванията, които в нормална офис среда липсват. Как да стане това? Може да използвате слушалки, които ще ви позволят да се от заобикалящите ви разсейващи шумове. 

Препоръка № 2 - Организирайте се

Поддържането на баланса наистина е един от най-трудните моменти що се отнася за работата от разстояние. Точно затова е изключително важно да се самоорагнизирате! Затова могат да ви помогнат създаването на дневни графици с конкретни задачи, списъци със срокове и методи за проследяване на резултатите. Има редица мобилни приложения, чрез които може да създавате такива списъци с работни задачи и да ги споделяте с всичките си устройства.

Препоръка № 3 Спазвайте работно време

Ако нямате регламентирано, създайте го сами! Дори да не успявате да го следвате стриктно е важно сами да си поставите минимум часове за работа – дневни, или седмични. 

Препоръка № 4 Проследявайте ежедневно изпълнените задачи 

Често пъти подценяваме колко време ще ни отнеме изпълнението на дадена задача и затова изоставаме с работния си график. Отново с помощта на мобилни приложения може да проследявате колко точно време е необходимо за изпълнението на дадени задачи. Чрез получени данни може да анализирате отчети, за да подобрите работната си производителност. Чрез проследяването на задачите може да придобиете по-ясна представа колко време ще ви е необходимо, за да завършите даден проект. 

Препоръка № 5 Използвайте времето по време на път

Възползвайте се от времето, което използвате за придвижване. Създайте своите графици, направете план, или започнете да го изпълнявате - така ще се настроите на работна вълна и ще организирате времето си.  

Независимо дали сте със самолет, автобус, влак или автомобил, възползвайте се от свободното време. Тъй като и без това не правите нищо, а чакате да пристигнете, това е подходящ момент да свършите малко работа. Не забравяйте да поставите вашия лаптоп и други нужни за работа консумативи в ръчната си чанта за лесен достъп, в случай че ви се отдаде възможност за работа по време на самото пътуване.

Препоръка № 6 Носете преносима батерия и устройство за мобилен интернет

Когато работите отдалечено, надеждната интернет връзка е изключително важна. Освен това, тъй като това е вашата лична интернет връзка, тя ще ви осигури по-високо ниво на сигурност отколко отворените мрежи за достъп, които са налични. Затова, ако често ви се налага да работите по време на път преносимата батерия и устройствата за безжичен, мобилен интернет са инвестиция, която определено си заслужава.

Препоръка № 7 Създайте списък за багаж 

Познато ли ви е неприятното, паническо чувство, което ви връхлита, когато осъзнаете, че сте забравили да сложите зарядното за лаптопа, или нещо друго важно в багажа си, свързано с работата ви? Елиминирайте това чувство като предварително подготвите списък с важните работни неща, които ще са ви нужни по време на вашата почивка . Вече има различни мобилни приложения, които предоставят възможността да създавате списъци и да задавате напомняния за определени артикули, така че ако искате да сложите нещо в багажа си сутринта, непосредствено преди пътуване, може да си настроите напомняща аларма за него.

Препоръка № 8 Предварително зареждане на устройствата

Заредете от предната вечер цялата ви нужна техника – зярядно устройство, лаптоп, телефон, електронен четец, фотоапарат и т.н. Загубата на батерията е основен проблем при работа по време на път. Често пъти може да нямате достъп до магазини, така че мощното безжично зарядно устройство е задължително за багажа ви. Заложете на такива портове за зареждане, чрез които може да се зареждат повече от едно устройство наведнъж.

Препоръка № 9 Не забравяйте калъфите за съхранение

Тъй като по време на пътуване електрониката може да бъде изложена на агресивни фактори (пряка слънчева светлина, вода, удари и т.н.), жизненоважно е да ги защитите. На пазара ще намерите протектори от различни материи (силикон, гума, PVC и др.) 

Препоръка № 10 Проучете тихи, подходящи за работа места

Намирането на тихо пространство, където можете да се съсредоточите върху работата си, може да изглежда невъзможно, особено ако пътувате с група или отседнете в шумен или претъпкан хотел. Когато проучвате хотели и квартири, търсете в района места, които ще ви послужат като потенциални работни места. Библиотеките, кафенетата и парковете могат да осигурят благоприятна работна среда. Препоръчително е да проучите предварително местата, на които може да работите, за да не губите време за това при своето пристигане. 

Препоръка № 11 Създайте мотивиращ музикален плейлист 

Много хора създават музикален плейлист, който ги предразполага и им допълнителен тласък за работа. Според резултатите от последни изследвания по темата сочат, че слушането на музика, докато изпълнявате работните си задачи, може да подобри цялостната ви производителност.

© 2014 - 2021 Фреш Холидей - почивки, екскурзии, хотели, билети, рент-а-кар, туристическа агенция София, туристическа агенция Варна