Как да планирате пътуване с голяма група от хора?

Как да планирате пътуване с голяма група от хора?

От инструменти за планиране до наемане на автомобили, екскурзоводи, хотелски стаи - груповите пътувания станаха лесни за координиране. Ето какво да не забравяте при планирането:

Започнете с планирането достатъчно рано
Доброто планиране предполага да се започне рано. Веднага щом вие и вашите приятели решите да пътувате заедно - започнете с планирането. Помислете за дестинацията, направете проучване за красиви, атрактивни места и разгледайте хотели за настаняване. Не резервирайте всичко в последния момент, защото може да пропуснете страхотни оферти за полети и настаняване. Теми за обсъждане:

  • Дати
  • Бюджет
  • Вид настаняване - хотел/хостел/ частни квартири
  • Дейности за правене
  • Хранене
  • Придвижване

Важно е след като минете през всички точки заедно да създадете общ документ, до който всеки да има достъп с детайлна информация за всяка от тях. Може да изпратите анкета преди да резервирате нещо.

Изберете вашата дестинация

Вземането на решение за дестинация всъщност може да бъде най-трудната част от целия този процес на планиране на пътуването. Как да изберете място, от което всички са доволни и да стигнете до него сравнително евтино? Една възможност: накарайте всеки от приятелите си да напише своите три до пет предпочитани дестинации, като се има предвид продължителността на времето, което трябва да пътувате, и бюджетите на всички участващи. Направете анкета и дайте право на избор на групата да гласува за своя фаворит.

Създайте заедно бюджет

След като разберете какво могат да похарчат приятелите ви, помислете за обединяване на обща сума, която да съберете от всеки преди пътуването. Главният организатор на групата може да използва тези пари, за да плаща за настаняване, храна, транспорт, напитки и други, докато сте на почивка.

Определете главен организатор/ лидер

Груповото пътуване може да се окаже назначите лидер на група или двама, дори само за да бъдете най-добрият човек, който знае как напредва планирането и какво трябва да се направи по-нататък. Ако сте голяма компания и ви се струва, че да имате един човек като лидер е малко, може да определите няколко, различни хора, отговарящи за различни аспекти на груповото пътуване. Например един човек, отговарящ за настаняването, един за проучване на дейности и неща за правене и т.н.

Направете резервации за вечери

Докато плановете за закуска и обяд могат да се правят в движение, ако се движите с голяма група, направете резервациите си за вечеря предварително. По този начин ще бъдете сигурни, че имате осигурено място за вечерно похапване и ще избегнете „скитане“ из града, защото всеки хубав ресторант се радва на голям интерес от туристите, съответно и на големи опашки.

Направете резервации за атракциони/ активности

За да спестите времето си и за да се възползвате от отстъпки може да проучите какво къде може да бъде посетено. Някои туристически места предлагат атрактивни отстъпки за посещения на групи.

Решете как ще се придвижвате

Помислете за няколко важни детайли, свързани с придвижването: първо - какви са разстоянията и как ще ги минавате - пеша, ще използвате градския транспорт, или ще наемете кола?

Помислете и проучете настаняването

Докато хотелите и ол инклузив курортите обикновено са първият тип настаняване, за което се мисли, когато планирате ваканции, вместо това може да помислите за настаняване в частни домове, а защо не и хостели. Когато избирате настаняването е добре да го съобразите с няколко важни неща: колко далече е от атракциите, които сте си набелязали да посетите, как ще стигнете до там, около мястото за настаняването има ли всичко необходимо за активна почивка? Все въпроси с важни отговори, на които е добре да отговорите по време на планирането.

Избягвайте твърде много дейности в един ден

Докато прекарването на време заедно вероятно е основната ви грижа при групово пътуване, имайте предвид как планирате да прекарате това време. Планирането на твърде много дейности за един ден може да накара хората да се чувстват уморени и стресирани. Ограничаването на броя дейности, които правите на ден, позволява на всеки да забави темпото и да се наслади на момента, вместо мислено да бърза напред към следващото нещо.

Проверете за групови отстъпки

Много авиокомпании, хотели, компании за наземен транспорт и обиколки предлагат групови отстъпки за по-големи групи. Докато резервирате различните части от вашето пътуване, не забравяйте да попитате за възможността за изгодни оферти.

Използвайте дигитални решения, за да улесните организацията

Използвайте правилните инструменти, за да намерите оферти за хотелско настаняване или за самолетни билети. Има различни инструменти, които можете да използвате, за да улесните намирането на най-добрите оферти, особено ако сте гъвкави относно датите и дестинациите за пътуване. Приложението Skyscanner има удобна опция „Търсене навсякъде“, която ви показва най-евтините полети от вашето летище през избрания от вас период от време.
Всъщност приложенията могат да ви помогнат и за да поддържате финансите си подредени.
Важно е да следите всичко, което разделяте като група, независимо дали става дума за полети, хотелски стаи, дейности или храна. Можете да създадете проста електронна таблица, за да направите това, или да използвате приложение като Tricount или Splitwise.

Ако искате организирано пътуване, но не ви се занимава с всички детайли, то може да се доверите на екипа ни, който ще се погрижи за всичко - от началото до края! Разгледайте нашите интересни дестинации и добри оферти за пътуване и се свържете с нас, за да ви предложим идеи за групово пътуване.

Тук може да разгледате нашите екскурзии и почивки.

Очакваме ви!

© 2014 - 2022 Фреш Холидей - почивки, екскурзии, хотели, билети, рент-а-кар, туристическа агенция София, туристическа агенция Варна