7 Романтични места в Букурещ

7 Романтични места в Букурещ

Ако сте в Букурещ и искате да внесете малко романтична нотка по време на Вашия престой, можете да изберете поне едно от седемте романтични места, които Ви предлагаме. А какво ще правите и как ще прекарате времето си заедно оставяме изцяло на Вашата фантазия:

1. Островът на езерото Мори

Островът е разположен в най-голямото езеро в Букурещ, което е изкуствено и се намира на около 8 км от центъра на града.

Всъщност това е полуостров, наречaн „островът на Ангелите”, свързан с тясна ивица земя към сушата, подходящ за посещения особено по залез слънце. 

2. Дворецът Могошая

Замъците обикновено се свързват с легенди, принцове и принцеси и разбира се любов. Територията на двореца не е голяма и е добре поддържана с красиви цветни градини, до него е и езерото Могошая. Местните са категорични, че е много подходящо място за сцена на сериала Игра на Тронове.

3. Градските паркове:

Парк Херастръу, IOR парк или Паркът Чешмиджиу – безброй алеи, засенчени от богатите корони на дърветата. А в допълнение през лятото можете да се повозите на корабче, да карате водно колело или просто да си починете като полегнете на тревата. В някои от парковете можете да срещнете и лебеди.

4. MNAC Terrace в Къщата на Народа (Парламента)

Като най-известната сграда в Румъния, Къщата на народа предлага възможност на посетителите да отидат на терасата на MNAC (това е Националния музей за съвременно изкуство, който се намира на териоторията на Парламента). На терасата е кафетерията на 4-я етаж на галерията, където цените изглежда са достъпни за всички и ще имате възможност да се възхитите на столицата от високо.

5. Ресторант 18 Lounge

Разположен на една от двете кули в Press Market, в близост до парк Херастръу. Мястото предлага прекрасна панорама на Букурещ - нощ, звезди, тишина ... Хммм, как звучи?

6. Ботаническата градина

Независимо от сезона, е удоволствие да се разходите през Ботаническата градина в Букурещ. Има безброй видове цветя, декоративни храсти, екзотични видове и извисяващи се дървета, които създават прекрасна обстановка за любителите на природата.

7. Басараб мост

На пръв поглед не прилича на най-романтичното място в Букурещ, но Вашето мнение ще се промени, ако го прекосите през нощта, когато е осветен. Ще откриете, че гледката към блещукащия Букурещ е прекрасна.

© 2014 - 2020 Фреш Холидей - почивки, екскурзии, хотели, билети, рент-а-кар, туристическа агенция София, туристическа агенция Варна