6 места, които да посетите на остров Санторини

6 места, които да посетите на остров Санторини

Остров Санторини не може да се опише с думи, той трябва да се види с очите и усети със сърцето. Той комбинира гpъцĸи cтил и съвременен лyĸc, привлича туристите cъc зашеметяваща панорама, cĸaлни релефи, лазурно море, уникални по рода си xoтeли, уютни тaвepни и зашеметяващи плaжoвe c ĸpиcтaлнo чиcтa вoдa. Не ви ли звучи това като мечтана почивка? 

Неслучайно гръцкият остров Санторини е смятан за едно от най- романтичните места. Няма начин да не се влюбите в него, защото зашеметяващата панорама ще хипнотизира очите ви! Какво да посетите на остров Санторини? Вижте нашия наръчник с шест местата, които заслужават да се посетят. 

1. Фира

Определено си заслужава да посетите столицата на острова. Православната катедрала, която се намира в центъра на града е най-големият храм на острова и е впечатляваща. След нея може да се насладите на лабиринта от малки, калдаръмени улички, които очароват със своят архитектура. Те са осеяни с малки, бутикови магазинчета, в които може да си купите автентични, ръчно направени предмети с рисувано стъкло, керамика и дърво. 

2. Ия

Трябва да видите това селце с очите си! То се намира в най-северната част на Санторини и е известно с изумителна цикладска архитектура, автентични църкви и красиви вятърни мелници. Не пропускайте да се насладите на залеза в Ия! Влюбени двойки от цял свят посещават мястото именно заради него и има защо! По залез слънце Ия е магично място! Посетете село Ия и се насладете на прочутите къщи, сякаш кацнали върху скалите. Казват, че най- красивите залези могат да бъдат видяни именно в Ия. Това е най- романтичната дестинация, популярна за влюбени двойки. 

3. Пиргос 

Пиргос е бивш административен център на Санторини и е известен със своите автентични цикладски селища. Не пропускайте да се изкачите по живописните улички, и да се насладите на панорманата гледка от венецианския замък. Ако трябва да опишем Пиргос с няколко думи, той е зашеметяваща приказка в бяло и синьо!

4. Мегалохори 

Историята на това традиционно селище датира от 17-ти век. Там е мястото, където може да се насладите на прочутото вино Vinsanto. Ако сте ценител на хубавото вино, тази дестинация е задължителна! ☺ Не  пропускайте и разходка до централния площад на Мегалохори и камбанарията. 

5. Меса гония

Популярно като призрачното село, малкото селище в централната част на Санторини е разрушено от силно земетресение през 1956 г., заради което местното население е напуснало територията му. Най- голямата забележителност е византийската църква „Панагия Епископи, която датира от 11-ти век. 

6. Емпорио

 Едно от най- забележителните места на острова е село Емпорио, където може да видите добре запазена древна крепост, множество църкви и архитектурни забележителности, които не са за изпускане. 

Защо да изберете Санторини за своя почивка? 

  • Зашеметяваща панорама - гледката от терасите на заведенията и хотелите и от крайбрежните скали и феноменална! Ако сте романтични по душа, не пропускайте морска разходка с платноход, който включва невероятен залез в Ия.  Най-предпоитаният маршрут включва посещение на горещите извори, на калдерата и на остров Тирасия. Може да включите в програмата си  малкия остров Неа Камени и действащия там вулкан. 
  • Уникални плажове - на остров Санторини може да видите популярните черни, червени и каменни плажове. В Монополит и Камари плажовете са покрити с черен кварцов пясък, а плажът Периса е сред популярните дестинации за романтично бягство. На Периса ще откриете и легендарната скала, която сякаш свети в тъмното.
  • Къщи – пещери - В Санторини има възможност да нощувате в къщи – пещери, които в миналото са били построени от моряци. Много от тях днес са реновирани и предлагат луксозни условия за почивка.
  • Вино - Санторини е известен със своето качествено вино още от римски времена. Хората казват, че вулканичната среда на острова допринася за специфичния, уникален вкус на виното, което е натурално сладко, без примеси на алкохол. 

Ако се чудите коя дестинация да изберете за своята почивка, то остров Санторини винаги е добра идея! Всички останали дестинации в Гърция, които предлагаме, може да видите тук 

© 2014 - 2021 Фреш Холидей - почивки, екскурзии, хотели, билети, рент-а-кар, туристическа агенция София, туристическа агенция Варна