10 причини, за да посетите Доминикана

10 причини, за да посетите Доминикана

Мечтаете ли да се наслаждавате на слъчеви лъчи, пясъчен плаж, палми и лек бриз, когато в България температурите са около нулата? Ако отговорът е да, Ви съветваме да изберете Доминикана за Вашата почивка и релакс.

10 причини, за да посетите Доминикана:

1.    Плажовете на Доминикана….. те са с фин и бял пясък, а в съчетание с морската шир и палмите наоколо – незабравими!

Любопитен факт:

  • на един от плажовете на Доминикана (плажа на остров Саона) е снимана рекламата на кокосовия десерт Bоunty
  • друг от плажовете е наричан Bacardi (плаж на остров Самана), защото палмите му много приличат на тези от рекламите на Bacardi

2. Защото търсите слънчева и топла почивка с безкрайни слънчеви дни. Температурите в Доминикана варират между: 20 и 30 градуса през цялата година /климатът е тропичен и наличието на дъждовни дни е факт, но времето бързо се оправя/.

3. Възможност да поплувате в лагуната на водопад или да скачате в нея – любезните и общителни гидове предлагат опции за всички.

Любопитен факт:

  • един от най-популярните сред туристите е Damajaqua Cascades – водопад, който се състои от 27 каскади, които се извиват като змия.

4.    Възможност да релаксирате в минералните извори на Пунта Кана – ще ви заредят със свежест, прохлада и лечебна сила или ако не стигнете до тях – можете да се отпуснете в СПА центъра на Вашия хотел

5.    Възможност да наблюдавате китове – да, но само ако посетите Доминикана в периода между януари и март ще можете да наблюдавате гърбати китове, защото тогава е техният размножителен период. Китовете могат да се видят на североизточното крайбрежие – край залива Самана.

6.    Да се разходите из столицата Санто Доминго – най-старото постоянно европейско селище в Новия Свят, разбира се разположено е до водата. Впечатлява със страхотната гледка, колониална архитектура, колоритно население и не случайно е обявена за част от световното наследство на ЮНЕСКО от 1990 г. насам.

Любопитен факт:

  • Христофор Колумб е стъпил на бреговете на Доминикана още през 1492 г.
  • В Санто Доминго е построена първата катедрала в Северна Америка и Южна Америка (първият й камък е положен през 1512 г. от Диего Колумб - синът на Христофор Колумб). Казват, че в Доминиканската Република са построени и първите за двата континента замък, манастир и крепост.

Fresh съвет: Ако се озовете в Санто Доминго посетете пещерата Los Tres Ojos, която се намира в града в парка „Mirador del Este Park”.

7.    Да посетите града на джентълмените „Santiago de los Caballeros” или просто Сантяго – вторият по големина град в страната.

8.    Да упражните своя испански – испанският е официалният език в страната

9.    Да посетите страхотни салса партита – ще имате възможност да се позабавлявате и да сте във вихъра на купона, а дори да изтъркате своите обувки за танци!

Любопитен факт:

  • Доминиканците имат много бързи крака и бързото, живо и весело Меренге е техният национален танц и национална музика

10.    Ако Вашата страст е риболовът! – Доминикана е сред световните столици на риболова и е домакин на няколко международни състезания. Около бреговете й можете да откриете и по-големи риби като баракуда и риба меч.

© 2014 - 2020 Фреш Холидей - почивки, екскурзии, хотели, билети, рент-а-кар, туристическа агенция София, туристическа агенция Варна