10 неща, които да правите в Дубай с деца

10 неща, които да правите в Дубай с деца

Какви семейни атракции ще ви предложи Дубай за семейна почивка ? Откровено казано, възможно е след като го посетите, трудно да намерите друго подобно място по света, което да успее да го надмине по възможности за забавления! Добре дошли в царството на атракциите. 

1. Увеселителни паркове в Дубай

Започваме от увеселителните паркове - тези места, които са събрали в себе си толкова много атракции, че е напълно възможно един цял ден да не ви стигне, защото там ще забравите за времето, улисани в забавления! Знаете ли, че някои от най-известните увеселителни паркове в света имат своите филиали в Дубай? 

Може да посетите Legoland, където ще попаднете в света на науката и игрите чрез конструктор Лего – пред очите ви ще оживеят над 15 хил. скулптури, създадени с повече от 60 милиона блокчета на най-популярния конструктор. В Legoland ви очават забавни влакчета и множство атракции за деца. 

Motiongate е друго специално място в Дубай, което ще ви срещне с някои от най-прочутите холивудски образи. Увеселителният парк има и няколко области, като например лабораторията за въображение, където децата могат да разгърнат своя потенциал сред научно-тематичните слайдове и в лабораторен лабиринт. Aтракционният парк е вдъхновен от най-големите студия в Холивуд – Columbia Pictures, DreamWorks и Lionsgate – посетете го и вижте как оживяват някои от любимите ви филмови герои.

IMG Worlds of Adventure – този увеселителен парк се слави със своя мащаб – той има размери на около 26 футболни стадиона, където адреналинът на цялото семейство е гарантиран! 

Bollywood Park пък предлага атракции за почитателите на индийската филмова индустрия.

2. Аквапаркове в Дубай

Ако сте привърженици на водните забавления, Дубай има какво да ви предложи – от водни атракции, които са кротки и безопасни, подходящи за най-малките, така и такива, които могат да спрат дъха, пригодени за по-големите деца.

Имената на аквапарковете, които да включите в програмата си при посещение на Дубай с деца са: Aquaventure, Wild Wadi Waterpark, Laguna Waterpark, Legoland Waterpark – това са само някои от добрите водни атракции в Дубай.

От всички изборени, Aquaventure е нещо повече от аквапарк, защото е дом на акули, стърнища и на много други морски животни. Освен това, аквапаркът предоставя на посетителите достъп до частен плаж, на който може да се възползвате от активности като плажен волейбол или джет ски.

3. Място за скачане

Едно друго много интересно място в Дубай е Bounce, който от бивш склад е превърнат в атракция за децата, на чиято територия ще намерите повече от 50 трамплина. Те са свързани помежду си и са подходящ както за малки, така и за по- големи деца.

4. Търговски центрове

Щом си говорим за Дубай, няма как да не споменем търговските центрове- символ на технологичния напредък и изобилие. Отправяме се към Бурж Халифа и Дубай Мол, с посещение на Аквариумът. Да, усещането да се изкачиш на върха на най- голямата конструкция, строена някога е изключително! 

Очаква ви височина от 828 м и 206 етажа, последният от които на 626-тия метър, Кулата на Халифа. А най- бързият асансьор  в света ще ви качи на 124 етаж само за 124 секунди – там се намира обсерваторията „На върха“. 

5. Забавления в Глобалното село

Не пропускайте и атракционния парк Global Village, който е място за забавление, както за деца, така и за възрастни. В него ще откриете множество атракциони, сцени за концерти, ресторанти, луна парк, зелени площи и 30 палати, представляващи 75 държави, където може да си купите за спомен оригинални и автентични стоки от целия свят. Центърът работи само през месеците от октомври до април.

6. Забавления в тропическа гора

В центъра на Дубай ще намерите очарователната Green Forest – тя е четириетажна сграда, в която заедно с децата можете да откриете истинска тропическа гора. Може да се разходите по специална пътека, от двете страни на която са надвиснали клоните на 45- метрови дървета и да видите над 3000 растения и животни от тропиците. 

7. Разходка из пустинята

Стигаме до нейно Величество Пустинята. Кое дете не би се зарадвало истински на разходка в пустинята с камила или с АТВ? В Дубай се предлагат множество турове в пустинята, като можете да резервирате, както на място, така и да запазите местата си предварително от България онлайн или чрез своя туроператор. 

8. Ски

На ски през лятото? Защо не! Ако сте се затъжили за ски пистата, Дубай ви предлага да посетите ски центъра на закрито Ski Dubai, прочут по целия свят! Зимният комплекс се намират в Mall of the Emirates, където ще имате възможност да се спуснете по най - голямата закрита ски писта в Близкия изток, висока 85 метра, планина с 5 склона с различен наклон и трудност за скиорите, включително писта с дължина 400 метра. 

9. Танцуващата вода

Чудесата на Дубай нямат край. Насладете се и на великолепието на „Танцуващите фонтани”, жива вода на фона на музикално оформление и феерия от светлини. Ще настръхнете от магичното усещане, което създава танцуващата вода – забавление за малки и големи! 

10. Център за виртуална реалност

Предлагаме ви, ако сте на семейна почивка в Дубай с деца да не пропускате и Hub Zero! Това е царството на виртуалната реалност, в която вие и децата ви ще ще трябва да се справите с множество забавни предизвикателства. Ще може да изберете от редица състезателни игри, симулатори, електронни игри, атракциони и др.

Бонус идея: Зоологическа градина

На около час и половина с автомобил от Дубай - в Ал Айн, се намира голяма по площ и разнообразие зоологическа градина. На 900 хектара територия живеят множество екзотични животни, които обаче няма да намерите в типичните клетки, които сте свикнали да виждате. Освен това има интерактивни зони, в които можете да храните жирафите с полезна храна. 

Дубай е ярък, интересен и забавен град. Известен със своите сгради, технологичен напредък, пясъци, отлични търговски центрове и множество възможности за... забавления на деца! ☺ 

Е, надяваме се да сме ви убедили, че Дубай е идеалната туристическа дестинация за семейна почивка. 

© 2014 - 2021 Фреш Холидей - почивки, екскурзии, хотели, билети, рент-а-кар, туристическа агенция София, туристическа агенция Варна