10 безплатни мобилни приложения за хора, които обичат да пътуват

10 безплатни мобилни приложения за хора, които обичат да пътуват

Специално за всички пътешественици създадохме списък с най - полезните безплатни мобилни приложения, чрез които може да се насладите максимално на своята ваканция без да се притеснявате за всички важни детайли, свързани с нея! Конвертиране на валута, наемане на хотел, резервация на самолетен билет, или какво точно да посетите по време на вашата почивка https://freshholiday.bg/vacations – всичко това вече е достъпно, благодарение на следващите мобилни приложения. А ето ги и тях: 

 1. Kayak

С тази апликация може да планиранте вашето пътуване по бърз и лесен начин. Програмата ще ви помогне да търсите подходящите за вас полети, да съпоставяте цени, да разгледате места за настаняване и да намерите коли под наем за желан период. А след като резервирате самолет и хотел, чрез опцията „Списък за багаж” може да организирате бързо и лесно това, което ще ви е необходимо да вземете със себе си. Освен това, чрез приложенитето може да следите полети в реално време, да обменяте валути и да получите информация за различни атракциони, които са в близост до вас. Определено си заслужава да го имате на телефона си! 

Съвместими устройства: iPhone, Android

2. TripIt

Инсталирайки този софтуер, той ще се синхронизира с вашия имейл акаунт и ще обедини цялата информация, която сте получили във връзка с пътуването си. След като сте направили резервация за самолетен билет, хотел или ресторант, вички тези регистрации ще бъдат подредени на едно място, което по всяко време и по удобен за вас начин ще имате на разположение. Полезно е, защото при евентуална промена в последния момент на самолетния полет, съобщението по имейл ще бъде автоматично вписано в приложението и ще получите нотификация за това. 

Съвместими устройства: iPhone, Android, BlackBerry, Windows Phone 7

3. FlightAware

Това мобилно приложение следи разписанието на самолетните компании. За да получавате актуална и навременна информация за вашия полет https://freshholiday.bg/flight-hotel е нужно да въведете името на авиокомпанията, с която ще летите и номера на вашия самолетен полет след което трябва да активирате настройките си за известие. 

Съвместими устройства: iPhone, Android, BlackBerry, Windows Phone 

4. Hotels Near Me 

Софтуерът използва GPS чипа на телефонa ви и ви дава предложения за хотели https://freshholiday.bg/hotels , в които да отседнете в близост до точката на вашата локация. Любопитно е, че в базата данни има списък с над 60 000 хотела, като освен адреса им, може да видите рейтинг, контакти и ревюта от други посетители. Когато изберете даден хотел ще имате възможност да видите дори снимки на стаите и цените, на които се предлагат те. Полезно е, че чрез мобилното приложение може да резервирате директно вашата почивка https://freshholiday.bg/excursions , като след регистрацията си ще получите имейл за потвърждение. 

Съвместими устройства: iPhone, Android

5. XE Currency

С това приложение ще може да пресметнете бързо, лесно и удобно всяка валута, която искате и ще може да се ориентирате в себестойността на даден артикул, или услуга. 

Съвместими устройства: iPhone, Android, BlackBerry, Windows Phone

6. Where 

Харесваме и тази апликация. Тя използва вашето местоположение и ви дава актуална информация за различни полезни детайли като: къде се намира най - евтиното гориво, каква ще бъде прогнозата за времето, какви прожекции на филми има в следващите дни и т.н. Софтуерът предлага и препоръки за ресторанти, данни за автомобилния трафик и последни актуални новини. Чрез програмата ще имате достъп до телефонни указатели, справочници за културни мероприятия и популярни посетителски места. Ако се намирате в чужд град и искате да усетите от местната култура и атмосфера, това приложение ще ви помогне с информация какво къде се предлага в реално време. Препоръчваме, защото е наистина полезно.  

Съвместими устройства:  iPhone, Android, BlackBerry , Windows Phone

7. TripAdvisor City Guides 

Това е едно от предпочитаните приложения от пътешественици, защото позволява да разгледате милиони прегледи, мнения и снимки, направени от самите пътници. Чрез него ще може да се ориентирате за ресторанти по вид храна, ценови диапазон, препоръки и оценки на посетителите. Функцията "до мен" ви позволява да разгледате интересни предложения за всичко, свързано с пътуването – от настаняването, през храната, до културни забележителности и всякакви атракциони. Всъщност това е електронен пътеводител, който се вписва от самите потребители. 

Съвместими устройства:  iPhone, Android

 8. Wikitude

Програмата ви дава възможност бързо и лесно да получите информация за всичко около вас, което ви интересува. Необходимо е само да насочите своя телефон към дадената забележителност, която ви е заинтригувала и чрез сканиране на камерата му ще разберете повече. Този дигитален пътеводител е базиран на Wikipedia и на информация, публикувана от други потребители. Софтуерът използва GPS системата на мобилния ви телефон, компас и сензори за движение, за да определи вашето местоположение и да го свърже със забележителностите, които са пред вас. 

Съвместими устройства: iPhone, Android, BlackBerry, Symbian, Windows Phone 7

9. Cities of Bulgaria

Това приложение е разработено специално за България. Чрез него ще получите полезна информация за областните центрове в България, за техните телефонни и пощенски кодове, численост на население и т.н.  

Съвместими устройства: iPhone

10. Airbnb 

Няма как една такава класация да не съдържа и приложението Airbnb, защото е незаменимо за всички пътешественици. Огромната база данни от жилища (стаи за гости, къщи, частни вили и т.н.) ще ви позволи да изберете най- подходящото място за настаняване директно от домакина. 

Съвместими устройства: iPhone; за Android

© 2014 - 2021 Фреш Холидей - почивки, екскурзии, хотели, билети, рент-а-кар, туристическа агенция София, туристическа агенция Варна