Как да намерите евтини полети?

27.07.2022
Как да намерите евтини полети?
Обикновено повечето хора следват тази стратегия. Избират:
  1. Дестинация
  2. Дати
  3. Цени
Този подход обаче не винаги е най - добрият и бюджетен.  Обърнете подхода! Използвайки онлайн услуги за търсене на резервации на полети (като Google Flights), разгледайте какви цени са налични до различни места по света. Решете коя от евтините дестинации и тогава изберете датите, които искате и за които има налични евтини билети.
Бъдете гъвкави с това къде и кога да отидете. Това е основното правило! Ако сте избрали дестинацията си, избрали сте датите си и нямате гъвкавост, 95% от това, което можете да направите, за да намалите цената на самолетните билети, вече е налице. Гъвкавостта е ключът към купуване на евтини самолетни билети.
 
Съвет: Ако искате да резервирате най-евтините полети, не забравяйте да потърсите повече от една дата! Щракването върху календара в Google Flights , който ще ви покаже наведнъж евтини билети за два месеца напред.
Ще ви предложим още няколко предложения за търсене на евтини самолетни билети.

Проучете най-добрите сайтове за търсене на полети

Има по – опростени версии и по –сложни, сайтове, платформи и мобилни приложения, които ще ви помогнат да намерите евтини самолетни билети. Такива са Google Flights, Priceline и Momondo, ITA Matrix, SkyScanner и др.

Намерете най-евтиното място за летене с Google Flights Explore Map

Една от причините много потребители да се възползват от Google Flights е, че може наистина лесно и бързо да видите много и различни опции. Първо, можете да въведете до седем летища в полетата за заминаване и пристигане, така че можете да видите маршрута, който ще бъде най-бюджетен.
Може да използвате и Google Flights Explore Map. Просто въведете летището, от което искате да заминете и оставете дестинацията отворена (може да изберете само регион, държава или щат) и картата ще се попълни с всички възможности. Можете да търсите избрани дати или да преглеждате уикенд, едноседмични или двуседмични пътувания през следващите шест месеца.

Бъдете гъвкави – дори с няколко дни, за да спестите повече

Друга удобна функция отново на Google Flights е, че е лесно да видите дали преместването на вашите дати с някой друг ден може да намали крайната цена на самолетните билети. Когато изберете вашите дати, Google Flights ще ви покаже дати за два месеца и ще подчертае кои са най-евтините дни за летене въз основа на продължителността на вашето пътуване. Често пъти изместването на датите дори с един ден или преминаването от шестдневно пътуване към седемдневно може да намали цената наполовина. Разгледайте и тази опция.

Пътувайте във вторник, сряда или събота

Кои са най-евтините дни за пътуване и закупуване на евтини самолетни билети? Като цяло вторник, сряда и събота са най-евтините дни за пътуване. Петък и неделя обикновено са най-скъпите дни. Въпреки това, бюджетни предложения и евтини полети могат да изскочат по всяко време! Следете ги. Вече има приложения, които ще ги прави вместо вас и може да ви напомни с нотификация за това.

Избягвайте пиковите часове на пътуване през лятото и празниците

В Северна Америка и Европа най-евтиното време от годината за летене обикновено е: януари до средата на май; септември до началото на декември. Най-скъпото време за полет обикновено е: от средата на юни до средата на август, коледни и новогодишни празници. Освен това ще варира малко в зависимост от конкретната дестинация, особено около популярните фестивали. Тарифите до Дъблин за Деня на Св. Патрик или до Китай за китайската Нова година не са никак евтини.

Задайте на телефона си нотификации за проследяване на конкретни полети

Ако знаете точно къде и кога искате да пътувате, използвайте сайт като Kayak или Google Flights, за да зададете предупреждение за самолетни билети и да получите известие, ако цената падне под текущата цена.

За евтини вътрешни полети проверете Southwest Airlines и Skiplagged

Ако търсите евтини самолетни полети в Съединените щати, не забравяйте да потърсите в Southwest.com отделно, тъй като полетите на Southwest не се показват в никоя търсачка за полети. Календарът на югозападните ниски тарифи ви показва най-евтините дни за вашия маршрут.

Помислете за бюджетните авиокомпании

Бюджетните авиокомпании могат да бъдат най-добрият и икономичен начин за свързване на вашия полет на дълги разстояния с крайната ви дестинация. Може да не искате да летите с бюджетна авиокомпания през океана, но когато полет от единия край на Европа до другия струва 30 евро, полетът на бюджетна авиокомпания става много по-привлекателен.

Вижте дали е по-евтино да плащате в чужда валута

При чуждестранни авиокомпании понякога може да бъде по-евтино, ако резервирате чрез чуждестранната версия на уебсайта им и използвате чужда валута. Но не винаги! Понякога няма спестявания и понякога спестяванията са толкова малки, че не си струват усилията, но в други случаи можете да спестите около 50 евро, така че често си струва да се провери. Просто се уверете, че резервирате с кредитна карта, която няма такси за чуждестранни транзакции.

Действайте бързо

Намерихте страхотна цена? Колебаете се, но колко ще продължи? Трудно е да се каже със сигурност! Основното правило е, че колкото по-добра е тарифата, толкова по-кратко ще продължи.

Анулирайте безплатно за 24 часа

Добре, но как мога да действам достатъчно бързо, за да се възползвам от страхотна цена, но все пак и да имам време да помисля? Е, има възможност, наречена 24-часово правило, която гласи, че за полети до или от САЩ авиокомпаниите трябва да ви позволят да анулирате безплатно в рамките на 24 часа. Можете също да използвате този трик, ако резервирате полет и цената падне в рамките на 24 часа. Просто е важно да се уверете, че резервирате новия полет, преди да отмените стария.

Възползвайте се от студентски отстъпки / купони

Ако сте студент, позаинтересувайте се от това дали дадената самолетна компания предлага отстъпки от цената. Може да разгледате STA Travel и тяхната търсачка. Там може да намерите много студентски кодове, които ще намалят крайната цена на самолетния ви билет.

Програми за лоялни клиенти

Запиши се за програмата за лоялни клиенти! Тези програми за лоялност са чудесен начин да получите безплатни полети, безплатни ъпгрейди, както и възможност за самолетни билети. Самолетните компании имат и партньорски програми, така че ако сте лоялен клиент на една компания, но летите с друга, това също може да ви донесе мили, точки и отстъпки.

Всички статии