Най-добрите плажове в България

08.08.2022
Най-добрите плажове в България
Плажовете, които отговарят на стандартите за сезон 2022 и са наградени със син флаг в България са 18 на брой. По северното Черноморие в класацията попадат: Бялата Лагуна; Албена; Кранево - Север; Златни пясъци; Слънчев ден. На юг със "Син флаг" са отличени: Обзор - централен плаж; "Нов" в Свети Влас; "Север", "Юг" и "Централен" в Слънчев бряг; "Несебър - Юг"; "Източен" в Поморие; Къмпинг "Черноморец"; "Харманите" и Централен в Созопол; Дюни и Дюни - Южен; Аркутино; Яхтеното пристанище "Марина Диневи".
 
Да, тези са наградени със син флаг заради своите плажни ивици и чиста морска вода! Ние ви предлагаме обаче още предложения – ето я нашата класация с живописни плажове, на които да се насладите това лято!
 

1. Плаж “Икантълъка”

Може да го намерите още като имена “Св. Георги” и “Бялата лагуна”. Той се намира между Балчик и Каварна и е едно от най-живописните кътчета по цялото ни Черноморие. Плажната ивица е тясна, обградена от високи бели скали, издигащи се над морето. Скалите са дом на много и различен вид птици и именно затова местността се посещава от любители, които ги заснемат. В местността има множество хотели, които предлагат страхотни условия за летен туризъм. Плажът е отличен със син флаг за 2022 г.!
 

2. Плаж „Кабакум“

Известен още с името Журналист, плажът се намира между курортите Златни пясъци и Св. Св Константин и Елена. Плажната ивица се състои от 1,3 км и е покрита с фин, златист пясък. Плажът е охраняем, разполага с платена и свободна зона, заведения, а на брега се предлагат различни видове плажни и морски занимания като джет, водно колело, парашут, водни ски и др. Плажът е харесван поради равната си плажна ивица и романтичните малки пясъчни плажове.
 

3. Плаж „Болата“

Той представлява малко заливче с пристанище край Калиакра. Морето е спокойно и красиво, водата плитка и бистра, а плажната ивица е чиста и приятна. Заливът е отлично място за гмуркане и подводна фотография. Това всъщност е и и единствения резерват в страната ни, който включва на своята територия и акватория. Туристите могат да се любуват на скални масиви с издълбани в тях пещери. През Болата минава и рекичка, която се влива в морето и се образува красива лагуна.
 

4. Плаж „Русалка“

Това е един от най-посещаваните плажове по българското Черноморие. Брегът е скалист и предлага малки и уютни плажни ивици. Туристите избират този плаж, за да се насладят на това райско кътче, което е символ на романтика. Курортът е разположен в природния резерват „Птичия залив“, известен още като „Таук Лиман“. Край плаж „Русалка“ се намират няколко минерални извори с лековита вода и с температура 32 градуса.
 

5. Плажът в Крапец

Изберете ли този плаж ще се наслаждавате на широка плажна ивица и на тихо и спокойно море с меко пясъчно дъно. Тук се намират едни от малкото естествени дюни на Черно море. Почти по цялата си дължина плажът е ограден от стръмни, каменисти или тревисти склонове, от които може да се любувате на неповторимите пеизажи. Зад плажа ще откриете малка иглолистна горичка, похдодяща за къмпингуване.
 

6. Плаж Бутамята

Наричан е още южният плаж на Синеморец. Той се слави като един от плажовете с най-топла вода в България. Известен е още с подводните течения си и водовъртежи, откъдето произлива и името му. Намира се в заобиколен от скали не голям залив. Туристите харесват този плаж най- вече зараи плажната ивица, което е широка и сфин златист пясък.
 

7. Плаж Шкорпиловци

Той се слави с най-дългата и широка плажна ивица на Черноморието. Плажът е с внушителната дължина от 13 км и на места е широк 100 м, което го прави най-дългият и просторен плаж у нас. Плаж Шкорпиловци е разположен в близост до едноименното село. Известен е с със своята 230-метрова естакада и разрушен мост под водата, което е истинска находка за любителите на гмуркането. Опоределено това е добра морска дестинация!
 

8. Долни Чифлик – Камчийски пясъци

Определено няма да сбъркате, ако отидете там - това е една красива местност в страната ни. На едно място може да се насладите на красотата на морето, пясъчната ивица и прохладна гора. Местността е обявена за резерват и именно тук могат да се срещнат много редки видове растения и животни.
 

9. Плаж Аркутино

О, да! С две ръце подкрепяме мястото на плаж Аркутино в тази класация! Без да се замислим можем да кажем, че това е един от най-красивите плажове по южното ни Черноморие. Див и толкова просторен, той също е защитена природна територия. На територията на плажа има пясъчни дюни, а в далечината може да се любувате на гледката на гъста гора и Змийският остров. Плажът е отличен със син флаг за 2022 г.!
 

10. Варвара

Искате ли почивка в малко, китно селце, което е разположено на брега на морето? Въпреки че през последните години строителството в този район се засилва, все още мястото остава встрани от големите тълпи туристи. Пясъчната ивица е с малко малко по-едър пясък, но е много чист, а водата ли? Тя е кристално синя и винаги чиста. Може  да се разходите около селото , където ще намерите много скалисти заливи, предпочитани от хората за риболов и живописно гмуркане.
 
Каквато и дестинация да изберете за лятната си почивка, не забравяйте своето настроение, усмивка ... и джапанките! Хубаво и слънчево лято!
Ако не сте решили на къде да поемете, екипът на Фреш Холидейс с удоволствие ще Ви предложи хотелско настаняване и горещи оферти за почивка на най - добрите плажове, както в България, така и по света! Свържете се с нас! Лятото е, за да създавате емоции!
 
Фреш Холидей
Адрес: бул. „България“ 45, ет 2, офис 1, сграда KPMG, Гр. София
Работно време:
9:00 - 18:00 (понеделник - петък)
 
Мобилни телефони:
+359 878 755 567; +359 878 755 547; +359 877 755 46
E-mail: info@freshholiday.bg
 
Всички статии