Оценка

Романтични дестинации за двойки

01.11.2021
Романтични дестинации за двойки

За по - голямата част от нас романтичните бягства се оказаха невъзможни през изминалата година заради ограниченията, наложени от пандемията COVID - 19. Сега, когато светът бавно се отваря отново, ние можем да започнем да мечтаем и да планираме отново перфектното романтично бягство. Търсите уединени плажове, луксозни места за настаняване, романтични райски кътчета за релакс сред природата? Готово и готово – събрахме на едно място романтични места за престой в света! Независимо дали търсите романтично приключение, или място, на което ще можете да се усамотите без допълни шумни атракции, имаме предложение за вас. 

Бора Бора, Френска Полинезия

Започваме с  една закачлива гатанка: Какво по-хубаво от това да не правите нищо? Да не правите нищо, но в Бора Бора! ☺ 

Ако се нуждаете от тотално откъсване от реалността и искате да се потопите в един екзотичен рай, далеч от дреболиите на ежедневието – Бора Бора е вашето място! Кристални води, екзотична растителност, безвремие. Може да избирате между луксозни хотели с панорамни гледки, или в известните бунгала, разположени над водата, които са с изглед към лагуната или планината. 

Туристическите атракции, от които може да се възползвате са многобройни – от хранене на акули и скатове, до гмуркане, плуване с делфини, дълбоководен риболов и т.н. Освен това може да разгледате острова с частен хеликоптер, да си наемете лодка за разходка в океана или да се отдадете на релаксация с традиционни масажи.

Убуд, Бали

Знаете ли за остров Убуд? Той се намира в Бали и е идеалното романтично място за всяка двойка, която обича да се радва на изкуството, природата, здравословната храна и творчеството. Наемете скутер и се разходете из Убуд, изследвайки оризови полета, докато откривате красотата около вас. Посетете един от многото храмове и се изгубете в традиционната балийска култура. Насладете се на тишина и спокойствие в красива вила или в някой от невероятните луксозни хотели сред буйната джунгла, която ви заобикаля. Ако сте откриватели на новите вкусове, посетете Убуд, защото той ще ви предложи някои от най-невероятните балийски храни. Освен това ще може да се полюбувате на местните магазини, които са изпълнени с уникални и красиви занаяти, художествени произведения, дърворезби, бижута и подаръци. Туристите много харесват високият, закрит пазар в Убуд, който се слави с невероятни и евтини сувенири. Може да се разходите из художествените музеи и галерии в Убуд, които ще ви впечатлят с невероятното балийско изкуство. 

Остров Падар, Индонезия

Ако сте приключенска двойка, която обича природата, Падар е идеалната дестинация за вас!

Този остров е сякаш сън- мечта, защото ще хипнотизира погледа ви със своите  невероятни плажове с бял, розов и черен пясък. А спиращата дъха панорама, която ще се разтвори пред очите ви след 30-минутен преход до върха, ще ви остави наистина без думи! Падар все още е доста отдалечен, което го прави идеалното място, ако търсите райски остров само за себе си. Най- близкият град е Лабуан Баджо и до него има туристически обиколки, заминаващи всеки ден за едно, две или тридневни посещения. Най-доброто време за разглеждане на острова е от април до юни и от септември до ноември. Падар трябва да се изживее!

Чинкуе Тере, Италия

Уникален рай, скрит между планините и Средиземно море на северния бряг на Италия. Ще се влюбите в неговите скалисти и панорамни пътеки! Това е фантастично романтично място и то ще остане в спомените ви, като сън. Всичко в това място нашепва за романтика: храната, виното, цветните къщи, морето и зелените планини! Италия е символ на любов! 

Киото, Япония

Киото е една от най-романтичните дестинации за разглеждане, която може да изберете с вашия специален любим човек. Ботаническата градина в Киото има впечатляващи пейзажи и е пълна с невероятни цветове през всеки сезон: идеалното място за разходка с партньора си. Ако успеете да посетите през пролетта, ще можете да се насладите на романтична разходка с лодка по канала Оказаки, облицован с черешов цвят. В миналото този град е бил център на японската история и религия – символ на естетика, красива музика, театър и танци. Най-доброто време за посещение е през април за цъфтенето на вишните – атмосферата е наистина уникална! 

Кауаи, Хаваи

Кауаи, известен като градинския остров, е идеалното романтично място, ако искате да се измъкнете от всичко и всички! Има всичко: красиви, уединени плажове, цветни градини, невероятни водопади и невероятни курорти. Да не говорим, че това е едно от най-естествено красивите места на земята.

Без значение какво обичате да правите, тук ще намерите нещо за вас: поход до един от многото водопади, райски следобед до отдалечени плажове, пръснати по острова – вие избирате! Няма по-добър начин да прекарате малко време с любимия човек. И Кауаи не е единственото романтично място на Хаваите: може да искате да помислите за невероятен меден месец в Хонолулу, който често го наричат хавайска приказка. 

Венеция, Италия

Венеция = любов! Сякаш никой друг град в света не може да се сравни с Венеция, когато говорим за романтика. Пейзажът тук е толкова грандиозен и внушителен: просто изглежда като жива ренесансова картина с живописни цветове! Скритите мостове, тесните алеи и легендарните канали са идеални за разглеждане с партньора ви. Едно от най-романтичните неща, които можете да направите тук, е да се разходите с гондола с любимия човек. Венеция е просто идеална за влюбени!

Париж, Франция

Говорейки за най-романтичните дестинации, това е може би една от най-очевидните! И то по много добра причина. Няма как един списък с романтични места да мине без името на Париж! Просто няма как! Хубаво вино, паста, малки романтични ресторантчета по павирани, тесни улички – любовта сякаш наистина е във въздуха! 

Разходката по река Сена, лутането по осветените вечер улиците и хапването набързо в кафене са само някои от най-романтичните неща, които можете да направите. Не забравяйте да посетите живописния Монмартър и да се изкачите заедно на Айфеловата кула! Не пропускайте и романтична разходка из градините на замъка Версай – определено ще се влюбитв в това място, сякаш има някаква магия там. 

Остров Скай, Шотландия

Остров Скай предлага някои уникални гледки към планината и крайбрежната природа, които ще ви накарат да останете там за по- дълго. Просто няма да ви се тръгва! Този фантастичен пейзаж ще ви даде много възможности да се насладите на качествено време заедно с любимия си човек.

Можете да прекарате деня в туризъм по величествения Куиринг или да обиколите внушителния замък Дънвеган. Когато слънцето залезе, вечерното небе ще разкрие някои от най-зрелищните залези, които можете да си представите. Романтичната разходка по брега, наблюдавайки залеза зад хълмовете определено е един от най-релаксиращите и романтични начини да прекарате края на деня. 

Брюж, Брюксел

Брюж е приказен средновековен град и със своите прекрасни площади, живописни канали и калдъръмени улички, той наистина е един от най-романтичните градове в Европа! Със своите мечтателни канали, пресичащи центъра на града, Брюж често е наричан „Северната Венеция“. Да отседнете в града за няколко дни и да усетите неговата атмосфера е едно от най-добрите неща, които може да направите с вашия партньор. 

Всички статии